Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volledig uitverhuurde MATEXPO 2023 geheel in teken van jubileum
Managing director Gregory Olszewski: “We hebben in de opzet en bedrijfsvoering niet meer zoveel hoeven te veranderen, geven veiligheid daarbij wel iets meer aandacht. Bezoekers zullen kleine aanpassingen ervaren bij zaken als de registratie, het parkeren en dergelijke als gevolg van onze wensen om elke editie de punten en komma’s goed te plaatsen.”

Volledig uitverhuurde MATEXPO 2023 geheel in teken van jubileum

Kortrijk Xpo mag ruim 40.000 professionele bezoekers begroeten

Van woensdag 6 tot en met zondag 10 september staat de Kortrijk Xpo helemaal in het teken van de veertigste MATEXPO bouwmaterieelbeurs. Met recht een mijlpaal, want er zijn niet zoveel beurzen die kunnen bogen op veertig edities sinds de Tweede Wereldoorlog. Onder leiding van een trotse managing director Gregory Olszewski wordt de jubileumeditie op gepaste wijze gehouden.

Gregory Olszewski, managing director van een uitverhuurd Matexpo: “Er is deze MATEXPO een duidelijke acceleratie op vernieuwingen en wij willen daar graag ons steentje aan bijdragen.”

Olszewski: “Zo zal de officiële opening terug­blikken op de voorbije edities, maar ook uitkijken naar de toekomst in deze boeiende sector.” Er wordt gewerkt aan verschillende activiteiten waarbij wordt teruggekeken op veertig edities. “We gaan bijvoorbeeld doorheen de beurs een oldtimer parcours van machines aanleggen, met bordjes die uitleg geven. We kregen reeds heel wat mooie kandidaturen toegestuurd. Niet alleen bedrijven, ook privéverzamelaars tonen belangstelling. De bedoeling is om bij de beurs­ingangen merken te laten zien zijn die niet meer onder die naam bestaan, denk aan Poclain, Magirus Deutz en dergelijke.” Met oude posters wordt het sfeerbeeld van toen extra benadrukt. Olszewski ziet op de komende MATEXPO een duidelijke acceleratie op vernieuwingen: “De evolutie wordt revolutie en hoe die gaat verlopen wordt door de markt zelf bepaald op basis van vraag en aanbod en beschikbaarheid. Wij willen daar graag ons steentje aan bijdragen.” Zo is duurzaam­heid dit jaar het belangrijkste thema en we gaan dat terugzien in de diverse ‘andere’ aandrijvings­vormen en alternatieve brandstoffen, zoals elektrisch, waterstof, synthetische diesel enzovoort.

Duurzaamheid is dit jaar het belangrijkste thema op de MATEXPO.

Jubileumboek vol oude foto’s

Wat in 1946 kleinschalig begon als de ‘Harelbeekse bouwbeurs’ is in veertig edities uitgegroeid tot een druk bezochte internationale vakbeurs voor machines en materieel voor de bouwnijverheid, de industrie en het milieu. Over de afgelopen edities is een naslagwerk gemaakt, een boekwerk met vooral veel oude foto’s. Valerie Neyt van Marketing & Communicatie dook daarvoor in het archief van Harelbeke. Ze keek vol verbazing naar hoe het er toen aan toeging op de beursvloer: “Helemaal anders dan nu”. Het fotoboek wordt uitgereikt aan alle standhouders en komt ook voor het bezoekende vakpubliek te koop. Meer info is straks te vinden op de website: www.matexpo.com.

Wat in 1946 kleinschalig begon als de ‘Harelbeekse bouwbeurs’ is in veertig edities uitgegroeid tot een druk bezochte internationale materieelvakbeurs.

Helemaal uitverhuurd

De populariteit van MATEXPO lijkt geen grenzen te kennen. Olszewski: “Bedrijven zijn bij het inschrijven voor deze feesteditie niet op de rem gaan staan. Ze vroegen zelfs om grotere stands. Er is duidelijk veel werk in de sector en een duidelijke inhaalvraag na de moeizame coronaperiode.” Dat maakt het begrijpelijk waarom deze jubileumeditie volledig is uitverhuurd: “Veel bedrijven willen niet langer wachten met investeren en juist op MATEXPO elkaar in lijve ontmoeten en goede zaken doen.” Dat mag geen probleem zijn want er worden op deze jubileumeditie ruim 40.000 professionele bezoekers verwacht door de circa 340 exposanten. In totaal zijn in de hallen en op het omringende buitenterrein maar liefst ruim 1.500 merken vertegenwoordigd. Olszewski noemt MATEXPO het belangrijkste contactmoment voor veel bedrijven en die willen daar dit jaar dus gretig gebruik van maken.    

Waar het in de kern allemaal om draait …

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details