Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Bus bekrachtigt verder de elektromobiliteit in Brussel en ontvangt order voor 128 hybride bussen

Volvo Bus bekrachtigt verder de elektromobiliteit in Brussel en ontvangt order voor 128 hybride bussen

Volvo Bus ontving een tweede grote order voor hybride bussen voor Brussel. De order voor de 128 nieuwe bussen werd geplaatst door de MIVB, die het openbaar vervoer in de Belgische hoofdstad verzorgt. Naast de bussen omvat de bestelling een optie voor service en onderhoud van de aandrijflijn en batterijen.

De aankoop van de 128 Volvo 7900 Hybride bussen vindt plaats in het kader van een overeenkomst die in 2018 door de MIVB aan Volvo Bus werd toegekend. Sindsdien heeft Volvo 110 hybride bussen geleverd voor het openbaar vervoer in Brussel. De eerste batch voertuigen is uitgerust met toegang tot het Volvo Bus fleet management systeem. De nieuwe batch van 128 bussen zal in 2021 worden geleverd. Het doel is om  gradueel het volledige wagenpark van de stad uit te rusten met elektrisch aangedreven voertuigen.

“Het is heel inspirerend dat Brussel en de MIVB doorgaan met de ontwikkeling van een duurzaam openbaar vervoerssysteem, zelfs in deze moeilijke tijden. Duurzaamheid blijft ook voor steden hoog op de agenda staan in de toekomst. We zijn natuurlijk enorm trots om deel uit te maken van deze ontwikkeling. Onze hybride bussen leveren een belangrijke en veelzijdig bijdrage aan de creatie van een ​​duurzaam en aantrekkelijk stedelijk transportsysteem van de toekomst. Dankzij ons zeer betrokken en bekwame lokale servicenetwerk zorgen we voor premium uptime en betrouwbaarheid en een sterke klantenondersteuning ”, zegt Håkan Agnevall, President Volvo Buses.

“Het busnetwerk in Brussel ontwikkelt zich snel op 2 complementaire gebieden: energietransitie enerzijds en een ingrijpende herinrichting van onze routes om zo het openbaar vervoeraanbod in enkele maanden tijd met bijna 30% te vergroten. De hybride Volvo-vloot is een belangrijke bouwsteen die de MIVB in staat stelt deze dubbele uitdaging aan te gaan. Volvo ontwikkelde in de jaren 80 en 90 een uitstekende reputatie in Brussel met hun B59-serie, wat een grote evolutie mogelijk maakte in de service die we onze passagiers bieden. We zijn blij om onze servicekwaliteit verder te ontwikkelen en onze ecologische voetafdruk aanzienlijk te verminderen door middel van het nieuwe Volvo 7900 Hybrid-gamma, ”zegt Renaud de Saint Moulin, Senior Vice President Transport Systems bij STIB-MIVB.

De Volvo 7900 Hybrid wordt volledig aangedreven door elektriciteit, stil en emissievrij vanuit stilstand tot 20 km/u. Bij hogere snelheden wordt automatisch een kleine dieselmotor geactiveerd. De accu’s van de bus worden opgeladen via de tijdens het remmen teruggewonnen energie, dus is er geen laadinfrastructuur vereist. Brandstofverbruik en CO2-uitstoot zijn 25–40 procent lager dan bij een overeenkomstige dieselbus. De uitstoot van deeltjes en stikstofoxide is 50 procent lager.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details