Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo E-truck onthuld in Brussel om bieren zonder CO2 uitstoot te leveren

Volvo E-truck onthuld in Brussel om bieren zonder CO2 uitstoot te leveren

AB InBev en Volvo Trucks brengen vandaag een ultramoderne elektrische vrachtwagen naar Brussel, op het moment dat de nieuwe Europese Commissie de inzet voor de Europese Green Deal opnieuw bevestigt.

AB InBev, ’s werelds toonaangevende brouwer en Volvo Trucks, hebben vandaag de bestelling aangekondigd van een gloednieuwe in serie geproduceerde Volvo Electric Truck, die vanaf april 2020 bieren in het hart van Europa zal leveren.

Terwijl de Europese Commissie aan de nieuwe Europese Green Deal begint te werken, is deze elektrische vrachtwagen, een van Europa’s eerste gecommercialiseerde e-trucks ooit, een goed voorbeeld van Europese bedrijven die samenwerken om innovatie te stimuleren en nieuwe technologieën te ontwikkelen om over te schakelen naar een groenere toekomst.

De Volvo FE Electric-truck, die op groene stroom rijdt, weinig lawaai maakt en geen CO2 per-rit uitstoot, wordt in april 2020 geleverd aan AB InBev. Het voertuig zal worden gebruikt om zijn bieren zoals Jupiler, Leffe en Stella Artois te leveren, als deel van een groter wagenpark van elektrische voertuigen waarin AB InBev investeert in heel Europa, waaronder België, Duitsland, Italië en Nederland.

Richard White, European VP of Procurement and Sustainability voor AB InBev: “Als bedrijf dat op natuurlijke hulpbronnen vertrouwt om onze bieren te maken, zien wij het als onze plicht, samen met onze partners zoals Volvo Trucks, om te investeren in nieuwe technologie die bijdraagt tot een vermindering van de uitstoot. We zijn enthousiast over deze mijlpaal, maar we erkennen dat dit een eerste stap is voor ons Europese bedrijf. Dit is een van onze eerste in een reeks bestellingen van in serie geproduceerde e-trucks in Europa die we de komende vijf jaar willen plaatsen en kon rekenen op een sterke interne en externe samenwerking om tot dit punt te komen. We kijken nu uit naar 2020 dat we beschouwen als een testjaar, waarbij we met onze publieke en private partners samenwerken en onderzoeken hoe we barrières kunnen slechten voor verdere investeringen en verbetering van de infrastructuur op dit gebied.”

 Krista Walsh, DirectorEU Comm. & Sustainability Affairs bij Volvo Group voegde toe:“Elektromobiliteit verandert de autowereld en zal in de nabije toekomst ook de manier veranderen waarop we onze steden en infrastructuur plannen. Elektrische vrachtwagens bieden enorm potentieel in stedelijke gebieden. Ten eerste maken de lage geluidsniveaus het mogelijk om leveringen uit te voeren en inzamelingen te doen in de vroege ochtend, late avond of zelfs ’s nachts, wat helpt om de transportlogistiek te verbeteren en de files tijdens de spitsuren te verminderen. Ten tweede, met nulemissies en minder lawaai, creëren elektrische vrachtwagens nieuwe mogelijkheden voor stadsplanning en wegeninfrastructuur. Een elektrische vrachtwagen kan bijvoorbeeld worden gebruikt in laadruimtes binnenshuis en in milieuzones. ”

Op het moment waarop de Green Deal van Europa van start gaat, zullen volledig geëlektrificeerde vrachtwagens een belangrijke factor zijn voor het transport van goederen binnen stedelijke gebieden. “Verdere incentives voor het bouwen van openbare en particuliere laadinfrastructuur en subsidies of belastingvoordelen voor degenen die ervoor kiezen om te investeren in klimaatefficiënte technologie zouden een groot verschil maken om deze groei te versnellen,” ging Krista Walsh verder.

Om over te stappen op een groenere vloot in Europa, vragen zowel AB InBev als Volvo Trucks om goed bestuur en samenwerking met meerdere partners. Richard White voegde eraan toe: “Een e-truck kost ongeveer vijf keer zoveel als een dieseltruck en de technologie, hoewel bemoedigend, bevindt zich nog in de eerste fase. De industriële partners die zich nu aanmelden zijn echte pioniers en overheden kunnen zowel producenten als klanten zoals wij aanmoedigen die graag verdere stappen willen zetten, bijvoorbeeld door een verbeterde oplaadinfrastructuur voor auto’s en vrachtwagens aan te bieden. Van onze kant zullen we er alles aan doen om vrachtwagens met lage en zonder CO2-uitstoot in heel Europa te krijgen.”

Deze Volvo FE Electric Truck zal een Diesel truck vervangen, wat resulteert in een daling van de CO2-uitstoot met 100% en een drastische geluidsvermindering. De investering maakt deel uit van AB InBev’s duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025, een daarvan is de verplichting om de uitstoot in zijn wereldwijde activiteiten tegen 2025 met 20% te verminderen. Dit zou hetzelfde zijn als elk jaar meer dan anderhalf miljoen auto’s van de weg te halen.

Kijk hoe de Volvo FL Electric in Brussel rondrijdt

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details