Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo leidt boomende markt voor elektrische vrachtwagens

Volvo leidt boomende markt voor elektrische vrachtwagens

Vorig jaar groeide het aantal zware elektrische vrachtwagens op de wegen in Europa en de Verenigde Staten sneller dan ooit tevoren. Volvo Trucks heeft wereldwijd al meer dan 4.300 elektrische vrachtwagens verkocht in meer dan 38 landen. In Europa is Volvo Trucks marktleider met een marktaandeel van 32% voor zware elektrische vrachtwagens, en in Noord-Amerika waren bijna de helft van alle geregistreerde zware elektrische vrachtwagens Volvo Trucks.

In 2022 groeide de markt voor zware (≥16 ton) elektrische vrachtwagens in Europa met 200% tot 1.041 vrachtwagens en had Volvo Trucks het grootste marktaandeel op deze markt.

“We zijn vastbesloten om de transitie naar elektrische vrachtwagens aan te voeren en onze toonaangevende positie in 2022, niet alleen in Europa maar ook in Noord-Amerika en andere markten, bewijst dat we onze ambities waarmaken. Hoewel de markt voor elektrische vrachtwagens nog steeds klein is, zien we een duidelijke trend: veel van onze klanten beginnen nu hun eigen transitie naar elektrische voertuigen. Wij willen de katalysator zijn voor deze transitie en streven ernaar om in 2030 de helft van onze wereldwijde verkoop van nieuwe vrachtwagens te realiseren met elektrische modellen,” aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Sinds Volvo Trucks in 2019 zuiver elektrische vrachtwagens begon te bouwen, verkocht de constructeur al meer dan 4.300 elektrische vrachtwagens in ruim 38 landen over de hele wereld. Volvo biedt momenteel het breedste gamma met 6 types in serie gebouwde elektrische vrachtwagens voor de meest uiteenlopende transporttoepassingen in en tussen steden.

“We hebben nu een productportfolio dat de meeste transportopdrachten van alle soorten klanten kan dekken. Als we naar de goederenstromen kijken, is het mogelijk om bijna de helft van alle transporten te elektrificeren met ons gamma elektrische vrachtwagens,” aldus Roger Alm. “We zien het dan ook als onze missie om onze klanten te helpen dat te realiseren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details