Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Trucks: baanbrekende samenwerking om groen transport van beton te versnellen

Volvo Trucks: baanbrekende samenwerking om groen transport van beton te versnellen

Unicon, de grootste producent en leverancier van stortklaar beton in Denemarken, is van plan om de grootste privébestelling tot nu toe te plaatsen voor elektrische vrachtwagens die op de Deense wegen zullen rijden. De 11 Volvo FM Electric-vrachtwagens zullen vanaf eind dit jaar worden geleverd. Daarnaast zijn Unicon en Volvo Trucks het eens geworden over een samenwerking op lange termijn om complete elektrische oplossingen voor vrachtwagens en koetswerken te ontwikkelen en implementeren voor de betonindustrie.

Na goede ervaring te hebben opgedaan met een Volvo FE Electric zet Unicon nu de volgende grote stap naar emissievrije distributie door een nieuwe generatie elektrische truckmixers met een groter rijbereik en hoger laadvermogen te introduceren. Daarom is het bedrijf van plan om de grootste privébestelling van het land tot nu toe te plaatsen voor 11 Volvo FM Electric-modellen die zullen worden omgebouwd tot truckmixers voor Denemarken.

Daarnaast zijn Unicon en Volvo Trucks een langdurige samenwerking aangegaan om elektrische oplossingen te implementeren en optimaliseren voor de betonindustrie. Deze samenwerking geeft Unicon de kans om elektrische truckmixers te gebruiken die voldoen aan alle behoeften in verband met een efficiënte en duurzame distributie van stortklaar beton.

“Met deze grote order en ambitieuze samenwerkingsovereenkomst zetten we onze CO2-emissiedoelstellingen voor onze distributie om in tastbare acties. Dit onderstreept duidelijk onze rol als koploper voor de bouwsector, zowel in Denemarken als wereldwijd. We kijken erg uit naar deze samenwerking met Volvo Trucks, die ons unieke kansen biedt om samen de juiste complete elektrische oplossingen voor vrachtwagens en koetswerken te ontwikkelen voor onze distributie,” aldus Christian Elleby, Supply Chain & Procurement Director bij Unicon.

Peter Ericson

Grote uitdaging om transport van beton te elektrificeren

De Deense recordbestelling voor elektrische vrachtwagens is opmerkelijk, omdat zware voertuigen voor de betonindustrie tot de moeilijkst te elektrificeren voertuigen behoren. Volgens Peter Ericson, Managing Director van Volvo Trucks in Denemarken, is dit dan ook een belangrijke en toekomstgerichte samenwerking, waarvan ze veel verwachten:

“Met deze overeenkomsten zetten we belangrijke stappen voor de uitbreiding van fossielvrije distributieoplossingen naar de betonindustrie, waar de elektrificatie van zware voertuigen een zeer moeilijke uitdaging is geweest door de zware lasten en de voortdurende mengbehoeften. We zijn blij met Unicon als strategische partner en verwachten veel uit deze samenwerking te zullen leren en ontwikkelen, ten voordele van een hele industrie.”

Christian Elleby

Mijlpaal op weg naar een emissievrije vloot

Unicon gelooft dat elektrische truckmixers de meest voor de hand liggende technologie bieden om ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Dat geldt zowel voor het ondersteunen van een emissievrije distributie van stortklaar beton als voor het creëren van een betere en nog veiligere werkomgeving op bouwplaatsen.

“Met de nieuwe elektrische truckmixers zijn we klaar om te voldoen aan de eisen voor emissievrije bouwplaatsen in Denemarken, niet alleen vanuit de stad Kopenhagen, maar ook vanuit een toenemend aantal aannemers en bouwers,” aldus Christian Elleby.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details