Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Trucks België wordt partner in imec.istart programma

Volvo Trucks België wordt partner in imec.istart programma

Volvo Trucks Belux is onlangs toegetreden tot de vertical ‘Logistics, Mobility & Smart Cities’ van imec.istart, het start-up acceleratorprogramma van imec. Dat zet start-ups in de logistiek, mobiliteit en smart city domeinen op weg met persoonlijke coaching, financiële ondersteuning en andere faciliteiten. Voor het truckmerk en de starters is het een win-win met veel potentieel.

Via de verticals krijgen de start-ups de kans om in contact te komen met een exclusief en voor hen relevant netwerk van bedrijven, wat hun groeikansen op de markt vergroot.Zo zijn naast Volvo Trucks ook de Universiteit Antwerpen, Belfius, bpost, BAM Belgium, DP World Antwerp en Brussels Airport Company partners binnen deze vertical.

imec.istart

Win-win
De wisselwerking tussen de bedrijven en de start-ups binnen imec.istart is een win-win. “Wij kunnen start-ups op verschillende gebieden ondersteunen, niet alleen door coaching en interactie maar ook door een partnership op te starten. Ons grootste voordeel is dat wij via imec.istart de Belgische markt kunnen scannen op innoverende bedrijven, die mogelijk voor ons interessante producten of diensten aan het ontwikkelen zijn; en waar we dan eventueel een partnership mee kunnen starten”, zegt Pieter De bruyn, Digital Officer bij Volvo Trucks Belux.

De samenwerking opent via uitwisseling van data ook veel mogelijkheden voor het nieuwe digitale platform Volvo Connect: “Op dit platform hebben externe partners de mogelijkheid om digitale diensten te bouwen op basis van de trucks data. Dit werd gedaan via de ontwikkeling van een zeer gebruiksvriendelijk ontwikkelaarsportaal. Via dit portaal staan er allerlei data ter beschikking, waar de geïnteresseerde start-ups toegang toe kunnen krijgen. Een voorbeeld: stel dat een start-up werkt aan logistieke diensten, dan kan hij in plaats van extra sensoren op de vrachtwagen te monteren om data te capteren, deze data heel gemakkelijk integreren via het Volvo Trucks developers portal. Hierdoor kan de ontwikkeling in een stroomversnelling komen en moeten er geen onnodige hardwarekosten worden gemaakt. Door onze samenwerking hopen wij dat we op een snellere wijze extra diensten aan Volvo Connect kunnen toevoegen,” legt hij uit.

imec.istart

Een duidelijke meerwaarde
Sven De Cleyn, programma manager bij imec.istart: “Met onze industriespecifieke verticals, waarin we samenwerken met relevante bedrijven binnen een welbepaald domein, zoals in dit geval met Volvo Trucks binnen de vertical rond logistiek en mobiliteit, kunnen we onze start-ups een duidelijke meerwaarde bieden.”

imec.istart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details