Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Trucks bewijst de langeafstandscapaciteiten van zijn zware elektrische vrachtwagens in Duitsland

Volvo Trucks bewijst de langeafstandscapaciteiten van zijn zware elektrische vrachtwagens in Duitsland

Zuiver elektrisch van München naar Berlijn: in een recente ‘Miles Challenge’ in Duitsland trotseerde Volvo Trucks zelfs lange afstanden zonder CO₂-uitstoot. De Challenge, gecontroleerd door de onafhankelijke testonderneming Dekra, bewijst dat de Volvo FH Electric in het dagelijkse verkeer gemakkelijk 600 kilometer kan afleggen met één tussentijdse laadbeurt.

“Het feit dat we met de Volvo FH Electric meer dan 600 km kunnen afleggen, brengt ons een grote stap dichter bij de toekomst en onze doelstelling van emissievrij transport,” aldus Christoph Fitz, Director New Vehicle Sales bij Volvo Trucks Germany. “Met de Miles Challenge bewijzen we dat we alle transportsectoren kunnen dekken en technologische veranderingen kunnen stimuleren.”

De Miles Challenge voor elektrische vrachtwagens, die voor het eerst in de praktijk werd georganiseerd tussen München en Berlijn, bewijst op overtuigende wijze dat de nieuwe zware elektrische vrachtwagens van Volvo Trucks voor normale transportactiviteiten meer dan 600 kilometer kunnen afleggen met één tussentijdse laadbeurt. De test, uitgevoerd door Volvo Trucks Duitsland met een Volvo FH Electric die sinds september standaard beschikbaar is, werd gedurende het hele testproces begeleid door twee Dekra-experts en officieel gecontroleerd na een succesvolle voltooiing.

De uitdaging kwam overeen met één dag rijden: de Volvo FH Electric met een totaal gewicht van 39ton legde 606 kilometer af en werd onderweg slechts één keer opgeladen, op Autohof Selbitz. Met een gemiddelde snelheid van 85 km/u en ondersteuningssystemen van Volvo zoals I-See werd de test in dagelijkse omstandigheden uitgevoerd. Via I-See wordt het vermogen optimaal aangepast aan de topografie, doordat het systeem het op intelligente wijze beheert.

Het resultaat, getest door Dekra, bevestigt de prestaties van de 666 pk sterke elektrische aandrijving van de Volvo FH Electric. Over de hele route bedroeg het gemiddelde verbruik 106 kWh/100 km. In totaal werd 119 kWh gerecupereerd, wat neerkomt op 18% van de energie die op het traject werd verbruikt. Bij aankomst in Berlijn bedroeg de batterijcapaciteit nog 35 procent, goed voor een resterend rijbereik van iets meer dan 130 kilometer.

“Volvo Trucks Duitsland heeft zich tot doel gesteld om in 2025 minstens 15 tot 20 procent van zijn nieuwe vrachtwagens met een elektrische aandrijving te leveren. Tussen 2028 en 2030 moeten elektrische vrachtwagens het leeuwendeel van de verkoop voor hun rekening nemen. Zo willen we ons losmaken van fossiele brandstoffen,” besluit Christoph Fitz.

Het overtuigende praktische resultaat van de ‘Miles Challenge’ werd bovendien bevestigd door drie testritten op dezelfde route met toonaangevende Duitse journalisten op het gebied van bedrijfsvoertuigen aan het stuur. Ook daar stond de elektrische Volvo op het hoogste zuinigheidsniveau, met slechts kleine verschillen tussen de verschillende bestuurders. Aan het einde van de rit toonden alle bestuurders zich enthousiast over het hoge rijcomfort en de prestaties van de

nieuwe Volvo FH Electric. De emissievrije zware Volvo toont dan ook aan dat elektrische vrachtwagens zelfs over lange afstanden al kunnen concurreren met de klassieke dieselvoertuigen. In september 2022 gingen de zware vrachtwagens van de types Volvo FH Electric, Volvo FM Electric en Volvo FMX Electric in serieproductie in de klasse tot 44 ton. De middelzware modellen, zoals de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric, zijn al sinds 2019 verkrijgbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details