Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Trucks biedt volledig gamma motorisaties aan in serieproductie
“Of u nu in de stad levert of transport tussen steden verzorgt, we stellen u een elektrische transportoplossing voor die geen gram CO2 uitstoot.” – Frank Kimpe

Volvo Trucks biedt volledig gamma motorisaties aan in serieproductie

Focus op evenwicht tussen ecologie en economie

Volvo Trucks België streeft ernaar om tegen 2030 meer dan de helft van zijn trucks op te leveren met een elektrische motor. Het bedrijf wil hierbij al zijn partners, leveranciers en klanten, meenemen in deze duurzame ambitie. Het is een collectief verhaal op weg naar een emissieloze toekomst.

‘Shaping the world we want to live’ is al jaren de baseline van Volvo. “Alles wat we ondernemen, pinnen we aan deze ene zin vast. Wij willen mee vorm geven aan een wereld waar het ook voor onze kleinkinderen goed is om in te leven. Daarvoor hebben we iedereen nodig in onze waardeketen. Believers of non-believers, we moeten allemaal in die duurzame richting evolueren, zegt Frank Kimpe, Managing Director Volvo Trucks Belux. “Willen we de Parijsakkoorden om de opwarming van de aarde te beperken tot anderhalve graad au serieux nemen, dan moet de volledige value chain emissievrij zijn tegen 2050. Daarom hebben wij al beslist om vanaf 2040 geen oplossingen meer aan te bieden die rijden op fossiele brandstoffen.”

Volvo Trucks België streeft ernaar om tegen 2030 meer dan de helft van zijn trucks op te leveren met een elektrische motor.

Ontzorging

De fabriek in Gent is de grootste productiesite van Volvo Trucks met een jaarlijkse capaciteit van ongeveer 45 000 vrachtwagens. “We zijn de enige constructeur die het volledige gamma motoren aanbiedt in serieproductie. De elektrische trucks worden geassembleerd op dezelfde productielijn als de diesel- en LNG-trucks. Dit creëert een grote flexibiliteit om tegemoet te komen aan de vraag van de klanten naar verschillende varianten en eisen. De eerste stap is het detecteren wat de beste ontzorging is voor de klant in die transitie. Wij verkopen hen geen vrachtwagens tout court maar een totaaloplossing. Of u nu in de stad levert of transport tussen steden verzorgt, we stellen u een elektrische transportoplossing voor die geen gram CO2 uitstoot. We bekijken case per case en brengen verschillende parameters in kaart: wat is de gemiddelde lengte van de ritten, kan de truck zijn batterijen opladen bij de klanten, hoe vaak moet de chauffeur stoppen… dan bekijken we welke motorisatie het meest opportuun is. 45 % van alle transport in Europa zijn ritten binnen de 300 km, perfect haalbaar voor een elektrische truck. Het is belangrijk om onze klanten die opportuniteiten te laten zien.” 

Om klanten over de streep te trekken richting elektrisch rijden worden de trucks aangeboden met een onderhoudscontract voor acht jaar, inclusief batterijgarantie.

Circulaire economie

Om klanten over de streep te trekken richting elektrisch rijden worden de trucks aangeboden met een onderhoudscontract voor acht jaar, inclusief batterijgarantie. “De batterijpakketten komen uit de onlangs geopende batterij-assemblagefabriek in Gent, die vlak naast de productielijn ligt. De kwaliteit is top. Als het rendement van de batterijen onder 80 % zakt, vervangen we ze. Onze afdeling Volvo Energy bekijkt dan waar ze nog nuttig kunnen zijn. Zo dragen wij ons steentje bij tot de circulaire economie.” Frank Kimpe hoopt dat ook overheden actie ondernemen om de grote verschuiving naar elektrisch rijden te laten plaatsvinden. “Elk duwtje in de rug voor bedrijven die in de nieuwe technologie investeren is welkom. De capaciteit van het elektriciteitsnet vergroten en laadinfrastructuur voorzien, zijn in onze ogen een must om de transitie naar duurzame brandstof te versnellen.”

Het volledige gamma elektrische trucks kan u ontdekken op https://www.volvotrucks.be      ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details