Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Trucks introduceert de nieuwe Volvo FH16: een combinatie van comfort en kracht voor superieure productiviteit

Volvo Trucks introduceert de nieuwe Volvo FH16: een combinatie van comfort en kracht voor superieure productiviteit

Volvo Trucks introduceert een nieuwe generatie van de Volvo FH16. Deze succesvolle combinatie van nieuwe veiligheidsfuncties, een op de chauffeur gerichte werkomgeving en de nieuwste technologieën maakt een verhoogde productiviteit mogelijk. De nieuwe uitvoering van het vlaggenschip behoort tot de volgende generatie voertuigen van Volvo Trucks, ontworpen rondom de chauffeur.

“De Volvo FH16 is een uniek premium product dat geschikt is voor alle veeleisende toepassingen. Het voertuig biedt klanten en chauffeurs tegelijkertijd het beste van alles”, verklaart Roger Alm, President van Volvo Trucks. “Met de nieuwe generatie hebben we een pakket gecreëerd zonder compromissen tussen vermogen en brandstofefficiëntie, comfort en stijl.”

“De Volvo FH16 levert alles wat u van een Volvo-truck verwacht, en meer. Hierdoor versterken wij onze positie als merk voor zware, veeleisende internationale transporten”, voegt hij eraan toe.

De gedurfde buitenkant weerspiegelt intelligente technologieën
De buitenkant van het nieuwe voertuig wordt gekenmerkt door de typerende V-vormige koplampen met kristalachtige effecten als indicatie van de intelligente technologie waarmee de voertuigen zijn gebouwd. Het krachtige karakter en het erfgoed van het Volvo FH16-vlaggenschip worden versterkt door de watervalgrille. Tegelijk zijn de koplampen naar buiten verplaatst om de aerodynamica te verbeteren en de truck een zelfverzekerde houding te geven.

“In de nieuwe Volvo FH16 hebben we de meest iconische ontwerpelementen van onze eerdere generaties opnieuw uitgevonden en verder verbeterd. Met de nieuwe hightech koplampen hebben we bijvoorbeeld onze sterke lichtidentiteit naar een hoger niveau getild, terwijl de hele voorkant van de truck is aangepast om een krachtigere indruk te maken”, legt Ismail Ovacik, Chief Designer Exterior voor Volvo Trucks uit.

“De opvallende, verfijnde en zelfverzekerde uitstraling van de Volvo FH16 geeft aan dat dit voertuig  meer geconnecteerd en slimmer is dan ooit tevoren”, zegt hij.

Een geüpdate, mensgerichte chauffeursomgeving
Het interieur van de nieuwe Volvo FH16 is specifiek ontworpen voor de chauffeur. De nieuwe accentkleuren en afwerkingen stralen het gevoel van kwaliteit en exclusiviteit uit. Het geperfectioneerde dashboard bevat een volledig digitaal 12-inch instrumentenpaneel met hoge resolutie. De chauffeur kan kiezen tussen vier verschillende schermweergaven, afhankelijk van de rijsituatie en de informatie die hij wil zien.

Bijkomend kan het dashboard worden uitgerust met een 9-inch secundair dashboardscherm met infotainment, navigatiehulp, transportinformatie en camerabewaking. Dit scherm is gemakkelijk bereikbaar vanuit de positie van de chauffeur. Interactie is op verschillende manieren mogelijk: met de intuïtief geplaatste knoppen op het stuur, via spraakbesturing of rechtstreeks via het aanraakscherm en het bedieningspaneel.

Zowel voor het instrumentenpaneel als het secundaire dashboardscherm kan worden gekozen uit meerdere taalopties.

Het nieuwe ergonomisch ontwerp van de I-Shift-bediening bevat verlichte symbolen van de  nieuwe rijprogramma’s voor optimale prestaties.

Verbeterde manoeuvreerbaarheid en productiviteit
Verhoogde belasting van de vooras, en na- en voorloopassen met betere stuurhoeken zorgen voor extra manoeuvreerbaarheid en een verbeterde productiviteit van de nieuwe Volvo FH16. Een nieuw tandemstel van 38 ton is ook beschikbaar voor bijzonder veeleisende toepassingen.

Eersteklas veiligheidsfunctie – Adaptief grootlicht
De nieuwe Volvo FH16 kan worden uitgerust met adaptief grootlicht dat de veiligheid voor alle weggebruikers verbetert door automatisch geselecteerde segmenten van het LED-grootlicht uit te schakelen wanneer het voertuig tegenliggers of andere voertuigen van achteren nadert. Het grootlicht wordt aangepast wanneer de camera en radar andere voertuigen detecteren of wanneer de camera veranderingen in de hoeveelheid licht rond het voertuig detecteert.

De veiligheid wordt verder verbeterd met de Cruise Control bergaf, die een maximale snelheid instelt om ongewenste versnelling op afdalingen te voorkomen, en met Adaptive Cruise Control (ACC) die nu werkt bij alle snelheden tot stilstand.

Het elektronisch remsysteem (EBS) is een vereiste voor veiligheidsvoorzieningen zoals waarschuwing bij aanrijding met noodremfunctie en Electronic Stability Control (ESP), en is op de nieuwe truck standaard geïnstalleerd. Volvo Dynamic Steering, met de veiligheidssystemen Lane Keeping Assist en Stability Assist, is ook beschikbaar als optie.

De nieuwe Volvo FH16 beschikt ook over een verkeersbordherkenningssysteem dat wordt weergegeven op het instrumentenpaneel. Het systeem detecteert signalen zoals inhaalbeperkingen, wegtype en snelheidsbeperkingen.

Het zicht kan verder worden verbeterd met een dodehoekcamera aan de passagierszijde die een aanvullend beeld van de zijkant van het voertuig geeft op het secundaire dashboardscherm.

De perfecte combinatie voor veeleisende taken
Door de combinatie van een krachtige 16-liter motor van tot wel 750 pk met verbeterde manoeuvreerbaarheid, de nieuwste veiligheidstechnologie en meer ondersteuning voor de chauffeur, biedt de nieuwe Volvo FH16 een superieure productiviteit voor de meest veeleisende transporttaken.

Nieuw onderhoudscontract helpt klanten hun cashflow te verbeteren
De snelle ontwikkeling van geconnecteerde diensten geeft transporteurs compleet nieuwe manieren om de beschikbaarheid te verhogen en de inzet van trucks te optimaliseren.

Het Volvo Flexi Gold Contract biedt dezelfde dekking als het Volvo Gold Contract, tegen dezelfde voorspelbare kosten, maar met een veel grotere flexibiliteit voor bedrijven met wisselende behoeften. De maandelijkse kosten variëren, dankzij een flexibiliteit van 40% in de geschatte jaarlijkse kilometrage. Dit geeft transporteurs meer flexibiliteit om hun activiteiten aan te passen aan seizoensveranderingen en een fluctuerende vraag.

“Veel transportbedrijven hebben behoefte aan meer flexibiliteit als het gaat om servicecontracten. We beschikken nu over de technologie om dergelijke dynamische en geconnecteerde oplossingen mogelijk te maken,” zegt Thomas Niemeijer, Business Development Manager, Service Contracts, Volvo Trucks.

Het Volvo Flexi Gold Service Contract is beschikbaar in België en zal geleidelijk aan worden uitgebracht in andere landen.

Feiten over de nieuwe Volvo FH16

  • Cabines: Lage slaapcabine, slaapcabine, Globetrotter-cabine, Globetrotter XL en Globetrotter XXL. Exterieur- en interieurafwerkingspakketten voor een gepersonaliseerde look.
  • Motoren: De D16K met Euro 6 Step D dieselmotor is verkrijgbaar met 550 pk/2800 Nm, 650 pk/3150 Nm en 750 pk/3550 Nm.

Versnellingsbak: I-Shift of I-Shift met kruipversnellingen aangevuld met softwarepakketten voor verschillende toepassingsgebieden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details