Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Trucks introduceert vier nieuwe trucks door ze op elkaar te stapelen in een spectaculaire film, met de CEO erbovenop

Volvo Trucks introduceert vier nieuwe trucks door ze op elkaar te stapelen in een spectaculaire film, met de CEO erbovenop

De nieuwste introductiefilm van Volvo Trucks bereikt een nieuw hoogtepunt. Om het vermogen en de kracht van de vier nieuwe voertuigen te demonstreren bouwde Volvo een kolossale trucktoren van 15 meter hoog en 58 ton zwaar, waarbij de vier nieuwe trucks boven op elkaar werden gestapeld. Als kers op de taart ging president Roger Alm er bovenop staan.

In de trucksector is het uitbrengen van een nieuw voertuig een enorm project. Maar het uitbrengen van vier modellen tegelijkertijd is bijna ongehoord. Bij het vernieuwen van het volledige zware voertuigengamma koos Volvo Trucks voor een andere aanpak.

Deze ongewone film speelt zich af in het holst van de nacht en begint met het tonen van de trucktoren die als een enorme monoliet in de verte oplicht. Verder in de film zien we wolven op de voorgrond en vangen we een glimp op van een vrouwelijke chauffeur. Naarmate de film het hoogtepunt nadert compleet met rook- en lichteffecten, zien we dat de man die bovenop de trucktoren staat, eigenlijk Roger Alm is, de president van Volvo Trucks.

Bekijk de film “Volvo Trucks – The Tower feat. Roger Alm” 

De film komt een dag eerder uit dan de officiële introductie in Europa van het gamma zware voertuigen met de Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM en Volvo FMX. De vier nieuwe modellen vertegenwoordigen ongeveer tweederde van de leveringen van Volvo Trucks.

”Dit is onze grootste introductie ooit bij Volvo Trucks. De impact van deze trucks op de winstgevendheid en het concurrentievermogen van onze klanten zal enorm zijn, zowel voor hun bedrijfsresultaten als in de strijd om de beste chauffeurs. Ik ben gewend om overal bovenop te zitten, maar voor mij was de fotoshoot met de trucktoren toch absoluut een ongewone dag op het werk. En laten we zeggen dat ik een bepaald respect heb voor hoogtes. Ik ben een man die normaal gezien zijn twee voeten op de grond houdt”, zegt Roger Alm, president van Volvo Trucks.

De film werd eind 2019 opgenomen op een testterrein buiten Göteborg, de thuisstad van Volvo in Zweden. Zowel de trucktoren als de meeste visuele effecten zoals de rook en de lichten zijn echt, zoals blijkt uit de achter-de-schermenfilm.

”We hadden ongeveer een maand nodig om de toren te ontwerpen en te bouwen, en te controleren of deze veilig genoeg was om ermee te rijden. Dit werd met name mogelijk gemaakt door de robuuste Volvo FMX constructietruck en het nieuwe tandemstel van 38 ton die het gewicht van de andere voertuigen kon dragen. Maar het vereiste ook een constante snelheid en traject, die mogelijk werden gemaakt door de Volvo Dynamic Steering technologie en een bekwame chauffeur”, aldus Markus Wikström, ingenieur bij Volvo Trucks die deel uitmaakte van het technische team achter de toren.

Klik hier om de achter-de-schermenfilm te bekijken

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details