Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Trucks ontvangt recordorder voor elektrische vrachtwagens

Volvo Trucks ontvangt recordorder voor elektrische vrachtwagens

Volvo Trucks heeft een bestelling voor honderd FM Electric-vrachtwagens ontvangen van DFDS, de grootste expeditie- en logistiekonderneming van Noord-Europa. De deal is Volvo’s grootste commerciële order tot nog toe voor elektrische vrachtwagens en een van de grootste ooit voor zware elektrische vrachtwagens wereldwijd. 

“Dit is een ware mijlpaal in ons engagement voor fossielvrij transport en ik ben erg trots op ons partnerschap met DFDS. Samen bewijzen we de hele wereld dat geëlektrificeerde zware vrachtwagens vandaag reeds een haalbare transportoplossing zijn. Zo kunnen we ongetwijfeld nog meer klanten overtuigen om met vertrouwen de eerste stap in hun eigen elektrificeringstraject te zetten”, aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks.

De leveringen van de Volvo FM Electric aan DFDS beginnen in het vierde kwartaal van 2022 en lopen door in 2023. De vrachtwagens zullen worden ingezet voor zowel korte als lange routes in het logistieke systeem van DFDS in Europa.

“Bij DFDS zijn we vastbesloten onze steentje bij te dragen om de CO2-uitstoot te verlagen en een duurzame toeleveringsketen te creëren. We weten hoe belangrijk elektrificering is om onze CO2-doelstellingen te bereiken en ik hoop dat we anderen kunnen inspireren naarmate we verder gaan met deze cruciale transitie”, aldus Niklas Andersson, Executive Vice President en Head of Logistics bij DFDS.

De FM Electric kan een gewicht van 44 ton (bruto) trekken en heeft een rijbereik tot 300 km. Met een oplaadsessie tijdens de lunch kan die afstand nog worden verlengd. De voertuigen kunnen ‘s nachts worden opgeladen in het magazijn (elke vrachtwagen wordt geleverd met een AC-lader) en overdag aan snelladers op de route (DC-laders). DFDS opteerde daarnaast voor een financieringsoplossing van Volvo Financial Services.

Doorbraak voor elektrische vrachtwagens in Europa

De trend naar elektrificering zet zich door op de markt voor zware vrachtwagens. In Europa werden dit jaar al een paar honderd vrachtwagens van meer dan 16 ton ingeschreven. Daarvan bestaat ongeveer 40 procent uit elektrische vrachtwagens van Volvo.

“We hebben ons duidelijk als doel gesteld de transformatie van elektrische vrachtwagens te stimuleren en onze toonaangevende positie bevestigt dat we daarvoor op het juiste spoor zitten. Tegen 2030 willen we dat de helft van onze wereldwijd geleverde vrachtwagens elektrisch rijdt. We zijn verheugd te zien dat de groeiende interesse van onze klanten zich begint te vertalen in kordate bestellingen, niet in het minst door deze indrukwekkende bestelling van DFDS”, aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Volvo Trucks startte in 2019 als een van de allereerste vrachtwagenmerken met de serieproductie van elektrische vrachtwagens. Het productgamma omvat vandaag al zes elektrische vrachtwagenmodellen, de Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL en Volvo VNR, die in Noord-Amerika worden verkocht.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details