Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Trucks opent batterijfabriek in België

Volvo Trucks opent batterijfabriek in België

 Volvo Trucks opent zijn allereerste assemblagefabriek voor batterijen. De fabriek in Gent (België) zal gebruiksklare batterijen leveren voor de volledig elektrische zware vrachtwagens van Volvo Trucks. 

“Deze investering toont aan dat we ons sterk engageren om het vrachtwagenvervoer te elektrificeren. Tegen 2030 zal minstens 50 procent van alle vrachtwagens die we wereldwijd verkopen, elektrisch zijn en tegen 2040 zullen we een koolstofneutraal bedrijf zijn,” aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks. 

In de nieuwe batterijfabriek zullen cellen en modules van Samsung SDI worden geassembleerd tot batterijpacks op maat van het gamma elektrische zware vrachtwagens van Volvo Trucks: Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX. De serieproductie start in het derde kwartaal van dit jaar. 

Kortere doorlooptijden en meer circulariteit Elk batterijpack heeft een capaciteit van 90 kWh en de klant kan ervoor kiezen om tot zes batterijpacks (540 kWh) in een vrachtwagen te hebben. Het aantal batterijen hangt af van de specifieke actieradius en laadcapaciteit van elke klant. 

“Door het batterijassemblageproces te integreren in onze productiestroom kunnen we de doorlooptijden voor onze klanten verkorten en krachtige batterijen verzekeren, terwijl we tegelijk de circulariteit verhogen,” aldus Roger Alm. 

De batterijen van Volvo Trucks zijn zo ontworpen dat ze later gereviseerd, gereconditioneerd en hergebruikt kunnen worden. De fabriek zelf draait op 100% hernieuwbare energie. 

Elektrische oplossingen voor de meeste transportbehoeften Met de productie van drie zware, volledig elektrische modellen vanaf dit jaar in Europa zal Volvo Trucks wereldwijd in totaal zes elektrische vrachtwagenmodellen aanbieden, gaande van stadsdistributie en afvalverwerking tot regionaal transport en bouw. 

“Al in 2019 begonnen we met de serieproductie van elektrische vrachtwagens en we zijn toonaangevend op de markt, zowel in Europa als in Noord-Amerika. Gezien de snelle ontwikkeling van laadnetwerken en verbeteringen in de batterijtechnologie, ben ik ervan overtuigd dat we in de zeer nabije toekomst een snelle transformatie van de hele vrachtwagensector zullen zien,” aldus Roger Alm. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details