Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuws

Volvo Trucks stelt op IAA zijn visie voor naar emissie- en ongevalvrij transport

T2021_47120

13 juli 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Volvo Trucks demonstreert zijn sterke positie inzake elektromobiliteit op de IAA Transportation, ’s werelds belangrijkste vakbeurs voor mobiliteit, transport en logistiek. Ook onthult de constructeur nieuwe veiligheidsoplossingen en de nieuwste technologie voor een koolstofvrij transport.

Op de IAA Transportation voor bedrijfsvoertuigen, die van 20 tot 25 september 2022 plaatsvindt in Hannover, is ‘Towards Zero’ – nul emissies en nul ongevallen – het centrale thema.

Volvo Trucks presenteert zijn elektrische vrachtwagengamma – het meest uitgebreide in de sector – aan de hand van drie zware en twee middelzware vrachtwagens die in Europa kunnen worden besteld. Daarnaast showt de constructeur ook zijn diensten voor elektrische vrachtwagens, zoals rijbereik en routeplanning, laadoplossingen en financieringen. Bovendien demonstreert Volvo andere aandrijfoplossingen die transporteurs in staat stellen om heel wat vooruitgang te boeken op hun weg naar nuluitstoot.

“Samen met onze klanten en hun klanten streven we naar een emissievrije toekomst. We kijken ernaar uit om onze fantastische vrachtwagens en diensten te onthullen, waarmee transporteurs hun CO₂-uitstoot kunnen beperken en tegelijk een competitieve onderneming kunnen runnen. Ongeacht de aandrijving (elektrisch, gas of klassieke dieselmotoren) bieden we oplossingen om de energieefficiëntie te verhogen en de ecologische voetafdruk te verkleinen,” aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Op het vlak van veiligheid toont Volvo Trucks onder meer zijn nieuwe veiligheidssysteem die helpt om voetgangers en fietsers te beschermen. Dat systeem omvat een dubbele radar aan elke kant van de vrachtwagen, evenals cameraondersteunde functies.

Volvo Trucks stelt tevens verscheidene vrachtwagens ter beschikking voor testritten buiten de expohallen, waaronder de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric. Daarnaast zullen ook andere vrachtwagens zoals de Volvo FH met I-Save, de Volvo FM LNG en de Volvo FH16 voor de zwaarste transportopdrachten, te zien zijn in de tentoonstellingszone buiten.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details