Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Trucks toont nieuwe emissievrije vrachtwagen

Volvo Trucks toont nieuwe emissievrije vrachtwagen

Stel u een vrachtwagen voor die enkel waterdamp uitstoot, zijn eigen elektriciteit aan boord produceert en een rijbereik tot 1.000 km heeft. Dat is mogelijk met brandstofcellen op waterstof en Volvo Trucks is gestart met het testen van voertuigen met deze nieuwe technologie. 

Om het transport te decarboniseren biedt Volvo Trucks vandaag al elektrische vrachtwagens op batterijen en vrachtwagens die rijden op hernieuwbare brandstoffen, zoals biogas. In de tweede helft van dit decennium zal een derde CO2-neutrale optie worden toegevoegd aan zijn productgamma: elektrische vrachtwagens met brandstofcellen op waterstof.

“We zijn deze technologie nu al enkele jaren aan het ontwikkelen en het is geweldig om de eerste vrachtwagens met succes op de testbaan te zien rijden. De combinatie van batterij-elektrisch en brandstofcel-elektrisch zal onze klanten in staat stellen om de CO2-uitstoot van hun vrachtwagens volledig te elimineren, ongeacht de transportopdrachten”, aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks.

De elektrische vrachtwagens met brandstofcellen zullen een rijbereik hebben dat vergelijkbaar is met dat van veel dieselvrachtwagens (tot 1.000 km) en een tanktijd van minder dan 15 minuten. Het totale gewicht kan ongeveer 65 ton of zelfs hoger zijn en de twee brandstofcellen hebben de capaciteit om 300 kW elektriciteit aan boord op te wekken.

Over een paar jaar beginnen de piloottesten bij klanten en de commercialisering is gepland voor de tweede helft van dit decennium.

“Elektrische vrachtwagens met brandstofcellen op waterstof zullen vooral geschikt zijn voor lange afstanden en zware opdrachten met een grote energiebehoefte. Ze kunnen ook een optie zijn in landen waar de batterijlaadmogelijkheden beperkt zijn”, aldus Roger Alm. 

Wekt zijn eigen elektriciteit op 

Een brandstofcel wekt zijn eigen elektriciteit op uit de waterstof aan boord in plaats van te worden opgeladen aan een externe bron. Het enige uitgestoten bijproduct is waterdamp. 

Brandstofcellen geleverd door Cellcentric 

De brandstofcellen worden geleverd door Cellcentric – de joint venture tussen de Volvo Group en Daimler Truck AG. Cellcentric gaat een van de grootste Europese productievestigingen voor brandstofcellen bouwen, speciaal ontwikkeld voor zware voertuigen. 

Meer groene waterstof nodig 

De brandstofceltechnologie bevindt zich nog in een vroege ontwikkelingsfase en de nieuwe technologie biedt tal van voordelen, maar ook enkele uitdagingen. Eén daarvan is een grootschalige levering van groene waterstof*. Een andere is het feit dat de tankinfrastructuur voor zware voertuigen nog moet worden ontwikkeld. 

“We verwachten dat het aanbod van groene waterstof de komende jaren sterk zal toenemen, aangezien veel sectoren ervan afhankelijk zullen zijn om CO2 te verminderen. We kunnen echter niet wachten om het transport te decarboniseren, we zijn eigenlijk al te laat. Mijn duidelijke boodschap aan alle transportbedrijven is om vandaag al de stap te zetten met batterij-elektrisch, biogas en de andere beschikbare opties. Brandstofcelvrachtwagens zullen dan over enkele jaren een belangrijke 

aanvulling voor langere en zwaardere transporten zijn”, zegt Roger Alm. * Groene waterstof wordt geproduceerd met hernieuwbare energiebronnen zoals wind, water en zon. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details