Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Voor zware uitdagingen
De Effer is compact en licht in gewicht ten opzichte van de prestaties.

Voor zware uitdagingen

Het is een kraan in het 90 t/m segment, die volgens Effer zelf moet kunnen concurreren met nog zwaardere kranen. De heavy duty kraan is bedoeld voor de sectoren bouw, verhuur en logistiek met als uitgangspunt gemakkelijker en veiliger werken en betere prestaties.

De nieuwe zware kraan lanceert Effer in twee basisuitvoeringen: de Effer 1000 8S met 80.640 kgm hijsmoment en de Effer 1000 9S met 80.160 kgm hijsmoment. De Effer 1000 is de eerste 90 t/m laadkraan met een uit negen delen bestaande maststructuur en zes jib-verlengingen. Dat levert een hijsvermogen op van 2.300 kg op 26 m reikwijdte of een maximum belasting van 5.800 kg op 23 m hoogte (de maximale hijshoogte bedraagt 38 m). Effer maakte de kraan zo compact mogelijk en lette ook sterk op gewichtsbesparing, zodat de laadkraan, afhankelijk van de versie, een eigengewicht op de schaal zet van 9.500 kg en een 32 ton truck volstaat. Door de compacte afmetingen kan de kraan ook gemakkelijk ingezet worden in stedelijke agglomeraties. 

Bij de ontwikkeling maakten de ingenieurs graag gebruik van de feedback van gebruikers van Effer kranen om het kraanontwerp te optimaliseren. 

“Wij luisterden naar onze klanten en creëerden een ‘game changing’ Effer laadkraan die de beste verticale prestaties neerzet in zijn klasse. Ondanks zijn prestaties is er geen supertruck nodig voor de montage van de kraan, wat de gebruiker geld oplevert”, verduidelijkt Marcel Boxem, Director Global Product Management bij Hiab.

Effer lanceert een 90 t/m laadkraan met prestaties die concurrentie vormen voor veel zwaardere kranen.

Intelligente techniek

De sleutel voor de verticale prestaties van de laadkraan is de V10-Force tienkantige vorm van de mast, die de sterkte levert om de zwaarste ladingen te tillen en daarbij zijwaartse trillingen tot een minimum beperkt om de precisie te bevorderen. Een ander kenmerk is de nieuwe Multipower jib, waarmee een hogere belasting mogelijk is, ook al gebruikt men de vijfde tot negende verlenging van de jib. Optioneel bij deze kraan zijn de Effer V-Stab en CroSStab om het steunoppervlakte voor de truck en dus ook de stabiliteit te vergroten.

Standaard is de kraan uitgerust met het Progress 2.0 controlesysteem, dat geconnecteerde digitale oplossingen mogelijk maakt, zodat de eigenaars en vlootmanagers de data kunnen verzamelen over het gebruik en de prestaties van de kraan. Dat is dan weer handig voor het plannen van het onderhoud en een betere uptime. Door gebruik te maken van remote diagnose kan de kraan gecontroleerd worden of software updates krijgen zonder de noodzaak langs een servicecentrum te passeren. De eigenaar kan er tevens de status van de kraan mee monitoren en de werkcycli.

Effer, Hiab en Cargotec

De Italiaanse fabrikant Effer werd overgenomen door Hiab, een consortium uit de Cargotec Groep. Onder de Hiab groep vallen ook Hiab en Argos laadkranen, Loglift en Jonsered kranen voor bosbouw en recycling, Moffett en Princeton meeneemheftruck, Multilift containerladers en Zepro, Del en Waltco laadkleppen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details