Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Waals succesverhaal mondt uit in vijftigjarig jubileum

Waals succesverhaal mondt uit in vijftigjarig jubileum

Sinds zijn oprichting in 1968 is het Waalse familiebedrijf JOSKIN uitgegroeid tot een marktleider inzake het ontwerp en de fabricage van landbouwmachines. Met productiefaciliteiten in België, Polen en Frankrijk exporteert het zijn paradepaardjes naar meer dan zestig landen in de hele wereld. De technische kwaliteit en de geboden service verklaren waarom de laadbakken, watertonnen en kipwagens van JOSKIN ook op burgerlijk bouwkundige werven terug te vinden zijn. Het resultaat van een heus succesverhaal, dat vijftig jaar geleden begon. 

Op 7 en 8 november jongstleden nodigde Groupe JOSKIN ter gelegenheid van zijn vijftigjarige bestaan al zijn zakenrelaties van over de hele wereld uit in zijn hoofdzetel in Soumagne. In totaal tekenden maar liefst 470 personen present voor een tweedaags evenement. Op het programma: een fabrieksbezoek, een speech van de directie, een persconferentie, een exclusieve gala-avond en verschillende workshops waarbij niet alleen het nagelnieuwe technische platform, maar ook de kersverse commerciële app en de marketinggerelateerde samenwerking tussen JOSKIN en zijn concessiehouders uit de doeken werden gedaan. 

JOSKIN
Een Trans-KTP-grondverzetkipwagen in actie.

Waals en onafhankelijk, overal ter wereld
JOSKIN beschikt wereldwijd over het grootste gamma kipwagens voor het uitstrooien en transporteren van landbouwproducten. Het familiebedrijf, dat een halve eeuw geleden werd opgericht door Victor Joskin, groeide doorheen de jaren uit tot een gereputeerde internationale groep. Aangezien de dagelijkse leiding nog steeds in handen is van de originele oprichters en hun nakomelingen, blijft de strategische en financiële onafhankelijkheid van de groep gewaarborgd. Die kostbare autonomie garandeert een continue innovatiepolitiek, die geënt is op de lange termijn en volledig gericht is op de tevredenheid van het cliënteel. 

Niet alleen de hoofdzetel in Soumagne, maar ook de andere JOSKIN-vestigingen zijn ideaal gelegen. Via de fabrieken in Trzcianka (Polen), La Vieille Lyre, vlak bij Evreux (Frankrijk) en Bourges (Frankrijk) kan de groep heel het Europese vasteland bedienen. In totaal zijn er op deze sites 780 medewerkers actief, die allen dezelfde industriële hulpmiddelen en informaticatools hanteren. Dit garandeert een uniforme productiekwaliteit. JOSKIN beschikt over een eigen logistieke dienst en een specifieke vloot vrachtwagens voor het transport van zijn machines, die het ieder jaar over land en over zee vervoert naar elk van de vijf continenten. 

Robuuste en lichte kipwagens
Als expert met meer dan twintig jaar ervaring inzake de fabricage van kipwagens voor zware werkzaamheden weet JOSKIN zich te onderscheiden dankzij een geautomatiseerde productie op basis van de meest moderne technieken: dynamische 3D-simulatie, geautomatiseerde lasers, een gesofisticeerde plooibank, staal met een hoge elasticiteit, warme galvanisatie en geautomatiseerde laswerken. Onder het motto ‘transporteer de lading, niet het staal’ tonen de Trans-KTP-grondverzetkipwagens perfect aan dat JOSKIN zijn productieprocessen optimaal beheerst. Ze worden opgebouwd uit HARDOX 450-staal, met een breukgrens die drie keer hoger ligt dan bij klassieke staalvarianten. Hierdoor zijn ze ondanks hun beperkte gewicht erg robuust. 

Andere blikvangers in het gamma zijn de compacte en robuuste Cargo-LIFT JOSKIN-systemen, die een enorme veelzijdigheid aan de dag leggen. De uitrusting kan aangepast worden in functie van de uit te voeren werkzaamheden: een telescopische haakarm in vormvast staal aan de voorzijde, hydraulische cilinders die geïntegreerd zijn in het chassis, hydraulische vergrendeling van de containers (van binnen naar buiten toe), een hulpcilinder voor het kippen en nog veel meer! 

JOSKIN
Op 7 en 8 november jongstleden nodigde Groupe JOSKIN ter gelegenheid van zijn vijftigjarige bestaan al zijn zakenrelaties van over de hele wereld uit in zijn hoofdzetel in Soumagne. 

Een service die op wieltjes loopt
Bij elke JOSKIN-machine hoort een individueel onderdelenboekje. Dankzij de EasyParts-applicatie van ExtraNet, die de referentienummers van elk onderdeel bevat en beschikbaar is voor alle commerciële partners, kan elk besteld stuk binnen 24 à 48 uur geleverd worden. Een andere belangrijke troef: JOSKIN ontwerpt en fabriceert meer dan 85 % van zijn onderdelen zelf, waardoor ze zelfs jaren na datum leverbaar zijn.  

Om de beste service te kunnen garanderen, doet JOSKIN een beroep op zeshonderd partners die stuk voor stuk een specifieke opleiding hebben gevolgd om alle verschillende producten tot in de puntjes te leren kennen en de benodigde technische en commerciële kennis te vergaren. 

De festiviteiten naar aanleiding van het vijftigjarige bestaan van de firma vormden tevens de ideale gelegenheid om de JOSKIN-app voor te stellen, die vanaf heden downloadbaar is voor Android en iOS. In eerste instantie is de applicatie voorbehouden voor professionals uit het JOSKIN-netwerk, maar in de toekomst zou ze eveneens beschikbaar moeten zijn voor het grote publiek. Het verkoopsnetwerk kan op zijn beurt gebruikmaken van een nieuw extranetplatform, dat omgedoopt is tot ‘MyJoskin’. Dankzij deze evolutie zullen de concessiehouders nog sneller kunnen inspelen op de vragen van hun klanten, zowel voor als na de verkoop. Iedereen heeft er met andere woorden baat bij …

Tekst | Philippe Selke   Beeld | Joskin – G. Bugni

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details