Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Wachten wordt beloond

Wachten wordt beloond

Er is lange tijd met ongeduld uitgekeken naar de nieuwe cabine en de nieuwe stijl voor alle MAN vrachtwagens. Het lange wachten werd nu beloond want de nieuwe generatie MAN vrachtwagens en trekkers werd voorgesteld in Bilbao. Ondanks familietrekjes met de vorige serie is de cabine compleet nieuw, voor chassis en aandrijflijn greep MAN terug op beproefde technologie.

Wie een echt spectaculaire nieuwe cabine verwacht had, is eraan voor de moeite. Getrouw aan het merk is de stijl eerder behoudend en dat zullen alle ondernemers die nog maar pas een MAN truck hebben gekocht wel prettig vinden, want hun voertuig is niet meteen in één klap verouderd. MAN heeft wel werk gemaakt van een nieuw cabine-interieur, dat geen onderdelen meer gemeen heeft met de vorige serie. Opvallend is ook dat MAN in Bilbao meteen al alle varianten van de nieuwe cabine voorstelde. Dat betekent dat er naast de topvoertuigen voor het lange afstandsvervoer ook bouwvoertuigen en distributievoertuigen in de nieuwe stijl getoond werden.

gww_2020-2_man_03-kopieren

Het nieuwe instrumentenpaneel is beter ingedeeld en zeer overzichtelijk.

 

Vier series

MAN Truck & Bus heeft geld nog moeite gespaard om een compleet nieuwe generatie trucks op de markt te brengen. Die eerste compleet nieuwe trucks sinds 20 jaar moeten inspelen op de gewijzigde vereisten van onze hedendaagse transportindustrie. Zo is bijzonder veel aandacht besteed aan assistentiesystemen, bestuurderscomfort en digitale netwerksystemen. De nieuwe cabine moet meteen ook voor een daling in het verbruik zorgen van zo’n 8 %, wat tevens goed is voor het milieu. Voor het hele ontwerp luisterde MAN bijzonder goed naar de verwachtingen van de chauffeurs en de eigenaars.

Het aanbod bestaat net als vroeger uit de TGL (7,5 – 12 ton), TGM (12 – 26 ton), TGS (18 – 41 ton) en TGX (18 – 41 ton). De producten zullen gefaseerd op de markt komen, te beginnen met de TGX. In de fabriek te München, waar tot eind 2020 ook de vorige serie nog zal gebouwd worden, werd 100 miljoen euro geïnvesteerd voor de bouw van de nieuwe serie.

gww_2020-2_man_02-kopieren

Op de TGS versies is een driedelige stalen bumper standaard.

 

TGS bouwvoertuigen

Naast de voertuigen voor nationaal en internationaal vervoer van de TGX-lijn zijn er de nieuwe TGS versies voor de bouwsector. Die TGS is leverbaar als trekker of vrachtwagen met twee, drie of vier assen. Er zijn verschillende aandrijfmogelijkheden van 4×2 tot 8×8, inclusief de inschakelbare HydroDrive voorasaandrijving. Voor de TGS zijn de eind 2019 geïntroduceerde D15 en D26 Euro 6d motoren voorbehouden. De D15 zescilinder biedt 330, 360 of 400 pk en de D26 430, 470 of 510 pk. De cabinevarianten zijn de NN, FN en FM. Alle drie zijn ze 2.240 mm breed. De NN heeft een lengte van 1.880 mm tegenover 2.280 voor de andere varianten en de FM heeft een hoogte van 2.035 mm tegenover de 1.737 mm van de NN en FN.

Chauffeur in het middelpunt

De hele cabine is georiënteerd naar de chauffeur met een verbeterde ergonomie, een nieuwe indeling, een nieuw instrumentenpaneel, betere stoelen, een nieuw rustgedeelte, veel opbergmogelijkheden en een intuïtieve bediening. Ook de afwerking is beter dan voorheen. Opvallendste punten zijn de kleinere voorruit, de minder omvangrijke spiegels (camera’s zijn voor 2021), een gemakkelijker in te stellen stuurwiel, de ééndelige, elektrisch bediende zonneklep en de MAN Smart Select met polssteun. MAN had tevens het goede idee om de bediening van bepaalde elementen (dak, zijruiten, verlichting koppelschotel, waarschuwingsknipperlichten) te verdubbelen in de onderkant van het portier. Modern assistentiesystemen zoals de nieuw ontwikkelde stuurhulp, de file-assistent en rijstrookbewaking maken het werk van de chauffeur lichter en het rijden veiliger.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details