Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Wacker Neuson bij de Matexpo 2019

Wacker Neuson bij de Matexpo 2019

Ook dit jaar neemt Wacker Neuson weer deel aan de handelsbeurs Matexpo in Kortrijk, België. Bij de stands A05 en A07 liet Wacker Neuson, samen met dealer en partner Compact Machinery, het uitgebreide productportfolio zien: bezoekers kunnen innovaties verwachten bij de zero emission-sector alsmede bij verschillende compacte machines en bouwmachines.

Iedere twee jaar komen experts en specialisten uit de bouwsector bij elkaar om zich te presenteren bij Matexpo, de toonaangevende handelsbeurs voor de bouwmachinesector in de BeNeLux. “De handelsbeurs Matexpo is voor ons zeer belangrijk. De beurs geeft ons de gelegenheid om in contact te komen met klanten en potentiële klanten en hen te inspireren met onze oplossingen”, aldus Jörg Vogler, Managing Director bij Wacker Neuson BeNeLux. “Samen met onze dealer en partner, Compact Machinery, kunnen we onze klanten alles bieden wat nodig kan zijn voor een succesvol bouwproject.” Compact Machinery, de exclusieve Wacker Neuson-dealer voor graafmachines en kiepwagens in de BeNeLux, en Wacker Neuson bemannen dit jaar samen een stand bij de Matexpo.

zero emission-oplossingen voor iedere toepassing

Als innovatieve voorloper in het zero emission-segment, verstevigt Wacker Neuson haar positie nog verder met meer innovaties: Bij de stand van Wacker Neuson wordt de nieuwe elektrische wieldumper DW15e gepresenteerd. De dumper met een laadvermogen van maximaal 1,5 ton biedt een uitstekende oplossing voor het transport van materialen. Hij is uitgerust met één elektrische motor voor het aandrijfsysteem en met een tweede voor de werkhydraulica, zodat ze voldoende en onafhankelijk van elkaar het nodige vermogen kunnen afnemen en het energieverbruik kunnen reduceren. Wanneer de machine wordt geremd of wanneer vanaf een helling naar beneden wordt gereden, wordt de energie naar de accu teruggevoerd met behulp van een moderne terugwinningstechnologie. De energie wordt dus gebruikt om de accu op te laden.

Een ander nieuw zero emission-product is de volledig elektrische Zero Tail minigraafmachine EZ17e. Deze machine voldoet in het bijzonder aan de behoeften van verhuurders, omdat onderhoudspersoneel niet extra hoeft te worden opgeleid voor het onderhoud van de machine. Wanneer de graafmachine zich op een locatie bevindt, bijvoorbeeld voor de sloop van een binnenruimte, kan de lithium-ion-accu tegelijkertijd worden opgeladen via een normaal stopcontact of aansluiting op het lichtnet (snellaadproces), waardoor de machine gedurende een volledige werkdag langer kan worden gebruikt. De EZ17e heeft nog wel steeds dezelfde gewichtsclassificatie als het conventionele model, inclusief de accu. De marktintroductie van de graafmachine wordt op dit moment ingepland.

Daarna wordt het nog verder uitgebreide aanbod aan zero emission-producten voor bodemverdichting gepresenteerd. Met de nieuwe accustamper AS60e heeft Wacker Neuson nu drie verschillende modellen op accu’s in het assortiment: het kleinste model, de AS30e, is een speciale stamper voor het verdichten van buisboogvullingen, terwijl de grotere trilstampers AS50e en AS60e worden gebruikt voor alle klassieke stampklussen. Wacker Neuson presenteerde eerst in 2018 de accu-aangedreven vooruitlopende trilplaten AP1840e en AP1850e, het model AP2560e is de meest recente toevoeging. Met een werkbreedte van 600 millimeter is dit dé specialist voor het vasttrillen van bestrating, maar hij kan ook worden gebruikt voor meer klassieke verdichtingsklussen op granulaire grondsoorten.

Samen met een toonaangevende producent van rugzakken heeft Wacker Neuson een ergonomisch and rugsparend draagsysteem ontwikkeld voor de accu van een draagbare trilnaald met zero emission met elektrische motor voor eindgebruikers in de constructiebouw. Hierdoor kan onafhankelijk en kabelloos worden gewerkt: er is geen gevaar voor struikelen over kabelverbindingen tussen de externe omvormer of de stroomverdeler en de trilnaald. U hoeft de omvormer niet te verplaatsen wanneer de trilnaald ergens anders wordt gebruikt. De trilnaald met rugzak voor de accu zal in het najaar van 2019 op de markt komen met twee standaard slanglengtes (1,5 en 3 meter) en met trilflessen in drie verschillende diameters (38, 45 en 58 millimeter). Voor de trilnaald IEe, de trilplaten AP2560e, AP1840e en AP1850e alsmede voor de op accu’s aangedreven stampers AS30e, AS50e en AS60e geldt: al deze producten werken op één oplaadbare lithium-ion-accu, die door de modulaire constructie in alle apparaten kan worden gebruikt.

Dual View-dumpers voor meer veiligheid

Met de nieuwe Dual View-dumpers, die beschikbaar zijn met laadvermogens van zes tot 10 ton, heeft de bestuurder altijd volledig zicht naar voren: tijdens het storten kijkt hij in de richting van de bak. Voordat hij verder gaat, draait hij de stoel 180 graden zodat hij onbeperkt zicht heeft in de rijrichting. Beter zicht betekent ook meer veiligheid, omdat mogelijke gevaren beter en sneller kunnen worden geïdentificeerd. Daarnaast is het vervelende en mogelijk gevaarlijke manoeuvreren of achteruitrijden helemaal niet meer nodig bij de Dual View-dumper. De veelvuldig geteste en beproefde veiligheidsvoorzieningen, zoals de hydrostatische aandrijving, de slijtagevrije handrem met veerdruk alsmede bediening met een stuurhendel, die kan worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de bestuurder altijd een hand op het stuur houdt, garanderen eenvoudige en intuïtieve bediening van de Dual View-dumpers.

Verdichtingscompetentie tot in de kleinste details

Bij de Matexpo wordt een brede selectie aan grondverdichtingsproducten van Wacker Neuson getoond, waaronder trilstampers, trilplaten en op afstand bediende greppelwalsen. Wacker Neuson biedt een breed aanbod aan producten aan, vanaf de fijngebouwde machines tot en met robuuste apparaten die zelfs moeilijke ondergronden voorbeeldig verdichting. Daarnaast biedt Wacker Neuson een uitgebreid productassortiment aan met trilplaten die geschikt zijn voor verschillende soorten toepassingen met grote voordelen op het gebied van onderhoud. Deze variëren van lichtgewicht, vooruitlopende trilplaten tot middelzware en zware omkeerbare modellen die worden bediend vanaf de stuurboom of op afstand. Alle platen worden gekenmerkt door de hoge prestaties bij een laag energieverbruik.

Wacker Neuson presenteert ook apparatuur voor betonverdichting, verlichtingsapparatuur, generatoren en nog meer producten uit het uitgebreide assortiment. Meer informatie vindt u op www.wackerneuson.com of bij de stands A05 en A07 op de Matexpo 2019.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details