Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Wacker Neuson op de Matexpo 2021

Wacker Neuson op de Matexpo 2021

Op de stands A05 en A07 ligt op een oppervlakte van ongeveer 1.300 vierkante meter de nadruk op innovaties op het gebied van Zero Emission en op het brede assortiment van verdichtingsapparatuur.

Van 8 tot 12 september presenteren experts uit de bouwsector tijdens de Matexpo hun producten aan zo’n 40.000 bezoekers. Dit is de belangrijkste vakbeurs voor de bouwmachinebranche in de Benelux. “We kijken enorm uit naar de mogelijkheid om onze innovaties en bewezen oplossingen dit jaar persoonlijk aan onze klanten te presenteren”, vertelt Jörg Vogler, directeur van Wacker Neuson BeNeLux. “Op locatie kunnen bezoekers met eigen ogen onder meer onze bouwapparaten voor bodemverdichting bekijken, maar er zijn ook wielladers en verreikers. Onze dealerpartner Compact Machinery vult het assortiment aan met nog meer compacte bouwmachines, zoals graafmachines en dumpers. Op die manier bieden wij onze klanten alles wat zij nodig hebben voor hun dagelijkse werkzaamheden op de bouwplaats.”

Verdichtingscompetentie sinds 90 jaar

Als uitvinder van trilstampers beschikt Wacker Neuson over decennialange ervaring op het gebied van verdichting. Tot het portfolio op het gebied van bodemverdichting horen de beproefde sleuvenwalsen RTx. Door enkele designaanpassingen is de onderhoudsvrijheid in het onderframe van de walsen onlangs nóg verder geoptimaliseerd. De nieuwe modelgeneratie van handgestuurde trilwalsen RD7 met een trommelbreedte van 650 millimeter levert zowel op asfalt als op grond optimale werkresultaten. De gebruiker profiteert daarbij van de eenvoudige bediening via een bijzonder ergonomische stuurbeugel en van de gereedschapsloze toegang tot alle servicepunten. De in design en functies opnieuw ontworpen stuurbeugel zorgt dat het verdichten voor de gebruiker zeer licht gaat. Op de stuurhandgreep zijn alle bedieningselementen rechtstreeks te bereiken. Bovendien bevat de wals RD7 de laagste hand-armtrillingen op de markt met slechts 2,5 m/s².

Nieuwe voorwaartse lopende trilplaten met benzine- en elektromotoren

Wacker Neuson’s nieuwe serie éénrichtingstrilplaten, de BPS met benzinemotor en de APS met accuaandrijving, kenmerken zich door hun comfortabele en eenvoudige bediening. Daarbij biedt Wacker Neuson zijn klanten keuzevrijheid. Het assortiment omvat drie modellen met benzinemotoren en elektromotoren met een centrifugaalkracht van tien tot 13 kilonewton en een basisbreedte van 30 tot 40 centimeter. De nieuwe conventionele trilplaten BPS1030, BPS1135, BPS1340 en accutrilplaten APS1030e, APS1135e en APS1340e zijn geschikt voor alle typische verdichtingswerkzaamheden en in het bijzonder voor asfaltverdichting. Gebruikers profiteren daarnaast van de lage hand-armtrillingen van minder dan 5 m/s², waardoor zij minder snel vermoeid raken.

Eén accu – verschillende apparaten

Voor bodemverdichting biedt Wacker Neuson ondertussen drie accutrilstampers en, met inbegrip van de nieuwe APS-modellen, zes accutrilplaten aan. De elektrische bouwapparaten hebben hetzelfde vermogen als hun respectievelijke conventionele tegenhangers. Een ultramoderne lithium-ionaccu vormt de basis voor alle verdichtingsapparaten. Deze accu is speciaal ontworpen voor zwaar gebruik in de bouw en levert voldoende energie voor alle werkzaamheden die tijdens een gemiddelde werkdag met één machine worden verricht. Ook de hoogfrequente trilnaald IEe voor betonverdichting werkt op deze accu. De accu wordt in de omvormer-rugzak (ACBe) geplaatst, die op de rug gedragen wordt. Voor de accu’s zijn twee Wacker Neuson Systainers beschikbaar: een transportbox en een laadbox met geïntegreerde snellader.

Wiellader WL28: efficiënt en productief in kleine ruimtes

De 3-tons wiellader WL28 overtuigt als flexibel inzetbare transporthulp met een hoge kieplast en nóg meer comfort en veiligheid. De krachtige hydraulische opties zorgen voor een fijngevoelige besturing en maken de inzet van de meest uiteenlopende aanbouwdelen mogelijk. Het elektronisch geregelde aandrijfsysteem met verschillende rijstanden maakt het werken met deze beide machines nog efficiënter en flexibeler. Standaard zijn de auto-modus voor de gebruikelijke 100 procent vermogen en de ECO-modus, waarbij het motortoerental bij het bereiken van de door de gebruiker vooraf ingestelde rijsnelheid wordt gereduceerd. Klanten kunnen daarnaast optioneel kiezen tussen twee andere standen: de aanbouwdeelmodus, die het hydraulische debiet op het aanbouwdeel altijd constant houdt, en de M-Drive-modus, waarbij het motortoerental via het handgas ingegeven wordt en met het rijpedaal de rijsnelheid kan worden geregeld.

Wacker Neuson presenteert bovendien apparaten voor betonverdichting, verlichtingssystemen, stroomgeneratoren en diverse andere producten uit zijn omvangrijke productassortiment. Meer informatie kunt u vinden op www.wackerneuson.com of op de stands A05 en A07 op de Matexpo 2021.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details