Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Werk slimmer, niet harder, dan kun je bergen werk verzetten
Komatsu introduceert de PW138MR-11, een nieuwe bandenkraan met een bedrijfsgewicht tussen 13 en 14,3 ton en een Stage V motor.

Werk slimmer, niet harder, dan kun je bergen werk verzetten

Een volledig elektrische wiellader en 20 tons rupsgraafmachine naast sterk verbeterde graafmachines op banden en met rups, die natuurlijk aan de actuele emissie-eisen voldoen. Komatsu laat al langere tijd zien dat het dankzij hoogwaardige technologie een voorloper is. Het is dan ook één van de sterke merken van de BIA Group.

Ook bij Komatsu wordt druk gewerkt aan elektrificatie, zoals de samen met Moog Inc ontwikkelde, volledig elektrisch aangedreven wiellader laat zien.

‘Creating value together’ is de Komatsu-strijdkreet die perfect aansluit bij de ‘Moving mountains together’-filosofie van BIA. Immers, door slim samen te werken komt je echt verder. Dat zien we ook bij de jongste innovaties, zoals de in ontwikkeling zijnde elektrische machines. Want ook bij Komatsu wordt druk gewerkt aan het elektrificeren van bouwmaterieel, zoals de volledig elektrisch aangedreven wiellader laat zien die samen met Moog Inc, de Amerikaanse fabrikant van elektrische precisiebesturingsystemen en -componenten, werd ontwikkeld. De elektrische wiellader is nog in het prototype stadium, maar geeft al een helder beeld van de richting waarin Komatsu denkt.

Datzelfde denken leidde inmiddels al tot de PC210-E, de eerste volledig elektrische 20 tons graafmachine op basis van een
Lithium-ion batterijensysteem. Hij komt naar verwachting in 2023 op de Europese markt. De elektrische aandrijving is ontwikkeld door Proterra, een Amerikaans concern met veel knowhow op dit gebeid. Komatsu en Proterra werken sinds 2021 samen aan de ontwikkeling van elektrische graafmachines en hebben al diverse prototypes getest. Dat testen gebeurt in reële omstandigheden, want de elektrische machines moeten qua graafprestaties en duurzaamheid minstens gelijkwaardig zijn aan conventionele machines, maar dan uiteraard 100% emissievrij op de werf. Volledig opgeladen heeft de PC210-E een autonomie van 8 uur en is daarmee effectief inzetbaar voor diverse toepassingen.

De PC950-11 maakt dit najaar zijn Europese debuut. Hij weegt meer dan 95 ton en is uitgerust met de nieuwste Stage V Komatsu-motor.

De elektrische wiellader en graafmachine passen in het grotere plan van Komatsu. De Japanse machineproducent heeft zich als doel gesteld om de CO2 uitstoot met 50% te verminderen tegen 2030 en volledig koolstofneutraal te zijn vanaf 2050. De 20 tons graafmachine is één van de vele elektrische innovaties waarmee het bedrijf deze ambities concretiseert.

Compacte mobiele en rupsgraafmachines

Komatsu introduceert de PW138MR-11, een nieuwe bandenkraan met een bedrijfsgewicht tussen 13 en 14,3 ton. Hij voldoet aan de Stage V emissienorm, heeft SCR en DPF, en is de nieuwste aanvulling in de serie PW-machines. De PW138MR-11 combineert extreem compacte afmetingen en stabiliteit met prestaties van topniveau, aldus Komatsu, en zijn uitrusting en optiemogelijkheden beantwoorden nog beter aan de wensen van gebruikers. De cabine biedt een bijzonder hoog comfortniveau dankzij een intuïtieve en ergonomische bediening en verschillende veiligheidsfuncties. Zo wordt het zwenken van de arm niet langer bediend met een voetpedaal, maar is deze functie nu geïntegreerd in de joystick. Tevens is het Komvison-systeem nu beschikbaar met 4 camera’s voor een nog beter zicht rondom.

Eveneens vernieuwd is de 14 tons PC138US-11 graafmachine op rups. Het wordt de ideale machine genoemd voor stedelijke omgevingen en wegwerkzaamheden.

Eveneens vernieuwd is de 14 tons PC138US-11 graafmachine op rups. Het wordt de ideale machine genoemd voor stedelijke omgevingen en wegwerkzaamheden, waar zijn Stage V motor met DPF (roetfilter) en korte zwenkstraal goed van pas komen. Zijn optimale hef- en graafkracht maakt hem een graag geziene medewerker.

Krachtiger, zuiniger, efficiënter

Een forse stap groter is de PC950-11 hydraulische graafmachine, die dit najaar zijn Europese debuut maakt. Hij weegt meer dan 95 ton en is uitgerust met de nieuwste Stage V Komatsu-motor. Die heeft 405 kW (552 pk) vermogen en maakt gebruik van geavanceerde hydraulische en controletechnologieën om een 50% hogere productiviteit en 40% betere brandstofefficiëntie te kunnen leveren dan bij de PC800-8 die hij vervangt. Ook hier speelt KomVision een grote rol, gecombineerd met de nieuwste Komtrax telematica en het Komatsu Care onderhoudsprogramma. Aangezien productiviteit, totale kosten per ton en veiligheid in deze gewichtsklasse prioriteit hebben, is gezorgd voor meer vermogen, grotere graafkrachten, trekkracht en duurzaamheid, gemakkelijker toegang en beter zicht rondom.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details