Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
“Wij maken onze gereedschappen steeds beter”

“Wij maken onze gereedschappen steeds beter”

“Hoe goed onze elektrische gereedschappen ook zijn, we werken er voortdurend aan om ze te verbeteren.” Bij Husqvarna winden ze er geen doekjes om. Het vernieuwde assortiment doorslijpers laat dat zien. Ze hebben niet alleen een hoog vermogen en meerdere aandrijfmogelijkheden, ze zijn vooral ook langdurig comfortabel en veilig om mee te werken. 

“Door hun combinatie van bewezen technologie en innovatieve oplossingen werken aannemers en reddingsteams over de hele wereld met onze doorslijpers”, aldus Husqvarna. “Dat komt mede door de combinatie van goede ergonomie, geringe trillingen, hoog vermogen en, in het geval van de populaire Power Cutter K770, het gewicht van net iets meer dan 10 kg, waardoor hij goed in de hand ligt.”

Doorslijpers
De elektrische doorslijpers K 4000 Vac en K 4000 Wet zijn uitgerust met een eigen stofreductiesysteem.

De K770 is de opvolger van de K760, de klassieker onder de doorslijpers. De verbeterde uitvoering kreeg een carter uit gegoten magnesium en het veerbelaste, halfautomatische SmartTension-systeem, een slimme manier om de aandrijfriem te spannen. De K770 is nu ook uitgerust met een digitale ontstekingsmodule. Die biedt een krachtige vonk met geoptimaliseerde timing en dat zorgt voor een gemakkelijkere start en efficiënte verbranding. We vinden deze digitale ontstekingsmodule ook op de andere vernieuwde doorslijpers uit de K-serie, zoals de K970. Die behoudt zijn naam, maar is ‘onder de motorkap’ grondig gewijzigd met een nieuwe cilinder en carburateur, uitlaat en ventilator, plus de semi-automatische spanner op de aandrijfriem. Deze poly V-riem garandeert lange service-intervallen in combinatie met de onderhoudsvrije starter DuraStarter en de efficiënte Active Air Filtration.

Sterkste doorslijper
De sterkste slijper uit het assortiment is de K1270, als opvolger van de bekende K1260. Ondanks het enorme vermogen zijn de emissies zeer laag en dat danken we aan de nieuwe X-Torq®-motor. Hiermee voldoet de K1270 over de hele wereld aan alle nationale emissiewetgevingen. Hij heeft een verbeterde ergonomie met een betere vermogen-gewichtsverhouding, mede door de nieuwe filtervorm. De traploze verstelling van de nieuwe magnesium beschermkap maakt het veel gemakkelijker om de zaagpositie te veranderen. De lichtere en sterkere kap is voortaan standaard op alle verbeterde modellen. Interessant is de speciale ‘rail’-versie met dubbele railklembevestigingen, speciaal bedoeld voor het snel en recht doorslijpen van spoor-, tram- en metrorails.

Doorslijpers
De bij aannemers en reddingsdiensten zeer populaire Power Cutter K770 ligt goed in de hand.

Goed luisteren
Wanneer het continu willen verbeteren van de machines uitgangspunt is, zoals bij Husqvarna, dan is de aanpak simpel: goed luisteren naar gebruikers, want die weten het best hoe hun werkzaamheden nog slimmer en efficiënter zijn uit te voeren. Door ze centraal te stellen bij ontwerpen en verbeteren van de doorslijpers, konden perfect gebalanceerde lichtgewicht machines worden ontwikkeld. Machines die eenvoudig zijn te gebruiken, want ook dat is een vereiste.

Tot slot, maar niet in het minst, zijn daar de betrouwbaarheid en het hoge vermogen waarop gebruikers kunnen rekenen, zodat ze zich volledig kunnen concentreren op hun werkzaamheden. Daarmee zijn deze machines ook zeer veilig te noemen.

Doorslijpers
De krachtige K1207 is er ook als ‘rail’-versie voor het snel en recht doorslijpen van spoor-, tram- en metrorails.

Elektrische machines
Er zijn ook verbeteringen op ander vlak. Zo komen er steeds meer elektrisch aangedreven doorslijpers beschikbaar voor het werken in afgesloten ruimten. Ze zijn uiteraard ook buiten inzetbaar, want ze hebben een even hoog vermogen als benzineversies. Belangrijk is verder de goed uitgebalanceerde behuizing en het lage trillingsniveau, zodat er langer ononderbroken mee is te werken. De elektrische doorslijpers zijn verkrijgbaar voor nat- en droogzagen. Om ze zonder verdere overlast zowel binnen als buiten te kunnen inzetten, zijn de modellen K 4000 Vac en K 4000 Wet uitgerust met een eigen stofreductiesysteem.   

Tekst | Pieter de Mos   Beeld | Husqvarna
Uitgelichte afbeelding: 
Door de nieuwe X-Torq®-motor voldoet de K1270 over de hele wereld aan alle nationale emissiewetgevingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details