Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Yanmar Compact Equipment geeft ons een preview van BAUMA-nieuws
SV19VT is de grootste in een serie minigravers die ook de SV15VT en SV17VT omvat.

Yanmar Compact Equipment geeft ons een preview van BAUMA-nieuws

Bandenkraan, wiellader, minigraver en aanbouwdelen

Voor Yanmar Compact Equipment wordt het een druk najaar. De voorbereidingen voor de bauma in oktober zijn in volle gang. Wij mogen ons begin september gelukkig prijzen met een preview tijdens de Matexpo Demo Days. Daar gaan we een bandenkraan B95W, wiellader V100, minigraver SV19VT en mogelijk ook enkele voorbeelden uit het nieuwste portfolio aanbouwdelen in actie zien.

De ruim 9 ton wegende bandenkraan B95W is een veilige, efficiënte en productieve krachtpatser, die volgens Yanmar werk kan verrichten waarmee veel zwaardere machines zouden worstelen. Dat mede door zijn 74,4 kW (101 pk) sterke Deutz dieselmotor, die 410 Nm koppel bij 1600 omw/min levert. In combinatie met het nauwkeurig werkend hydraulisch systeem kan de B95W probleemloos zware lasten verplaatsen. Zijn topsnelheid van maximaal 36 km/u brengt hem snel bij de volgende klus.

Interessant zijn de giekopties: de tweedelige knikgiek met graafarm van 2.000 mm is ideaal voor graafwerkzaamheden en nauwkeurige verplaatsing van zware lasten. De tweedelige knikgiek (2.200 mm) zorgt voor een groter werkbereik. Met de circulaire giek (1.650 mm) is het goed werken op krappe locaties in de stad. Last but not least zorgt de eendelige offset-giek (2.000 mm) voor een extra knikpunt tussen chassis en graafmachinearm, handig bij het graven van sleuven boven, rond en naast obstakels en naast de machine.

Met een graafdiepte (blad neergelaten) van 4.160 mm (zelfs 4.360 mm met optionele lepelsteel) en een graafbereik van 7.740 mm kan de B95W bijna overal worden ingezet. De zijdelings geplaatste motor, het unieke asontwerp met minimale uitzwaai van de achterkant, de pendelhoek van 11,5 graden en een lage eigen zwaartepunt leveren volgens Yanmar ‘stabiliteit van wereldklasse, vooral voor kraanwerk’.

De B95W is de middelste van het drietal bandenmachines van Yanmar, dat ook de 7,5 tons B75W en de 11 tons B110W omvat.

De ruim 9 ton wegende bandenkraan B95W is een veilige, efficiënte en productieve krachtpatser, die volgens Yanmar werk kan doen waarmee veel zwaardere machines zouden worstelen.

Krachtige wiellader V100

Yanmar noemt hem krachtig, efficiënt en veelzijdig en daardoor bij uitstek geschikt voor infrastructurele landbouw en recyclingtoepassingen. De V100 is niet alleen EU Stage V conform, maar ook zeer brandstofefficiënt, waarbij de motor een koppel levert van 308 Nm bij 1.365 t/min. Dat geeft de machinist ‘power on demand’, waardoor de V100 rijsnelheden tot 20 km/u kan bereiken. Zijn parallelle kinematica zorgt voor het snel en nauwkeurig verplaatsen van ladingen tot een hefhoogte van maximaal 3.255 mm en een dumphoogte van 2.635 mm. De statische kiepcapaciteit bedraagt 4.370 kg (recht) en 3.860 kg (volledig draaien) en de graafkracht is maximaal 55,4 kN. De machinist zit veilig en comfortabel in een ROPS/FOPS-goedgekeurd cabine met hydraulische vering op de bestuurdersstoel, ventilatiesysteem, grote ramen en geluids- en trillingsdempers. 

Yanmar SV19VT minigraver

Hij is ontworpen met eenvoud en gebruiksvriendelijkheid in het achterhoofd en levert een grote productiviteit in een compact pakket. De grotendeels nieuw ontworpen minigraver SV19VT heeft een korte draaicirkel en een ruime zwenkbeweging. De Stage V conforme, mechanisch gestuurde driecilinder indirecte injectiemotor komt uit Yanmar’s populaire TNV-serie. De hydrauliek maakt gebruik van het beproefde ViPPS-systeem (39 l/min bij maximale druk van 220 bar). Dat levert een graafkracht op van 11,4/16,7 kN (korte arm/bok) en een trekkracht van 12,9 kN, met twee rijsnelheden: 2,4 of 4,4 km/u. De SV19VT is de grootste in een serie minigravers die ook de SV15VT en SV17VT omvat. Een uitschuifbare onderwagen en variabele rupsbanden zorgen voor stabiliteit, terwijl de optie van een ROPS/TOPS/FOPS gecertificeerde cabine of overkapping garant staat voor flexibiliteit en veiligheid.

De V100 is niet alleen EU Stage V conform , maar ook zeer brandstofefficiënt, waarbij de motor een koppel levert van 308 Nm bij 1.365 t/min.

Nieuwste portfolio aanbouwdelen

Yanmar Compact Equipment EMEA presenteert dit jaar zijn nieuwste assortiment machine-aanbouwdelen op de bauma-beurs die in oktober in München wordt gehouden. Van mechanische en hydraulische snelkoppelingen en powertilts, tot graafbakken, rippers, vorken, sorteergrijpers, tiltrotators en grondboren, het nieuwe gamma is erop gericht om elke taak te vergemakkelijken. De aanbouwdelen sluiten volledig aan bij de nieuwste machines van Yanmar, waardoor machinisten binnen enkele seconden van werktuig kunnen wisselen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details