Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De toekomst is aan compacte funderingstoestellen
Twee compacte heimachines: de IFP20 (links) en de IFP15 (rechts).

De toekomst is aan compacte funderingstoestellen

Hoogbouw is een duidelijke trend in de aanpak van het groeiende woningtekort. Dergelijke hoge bouwstructuren vereisen gedegen funderingen. Gezien de vaak geringe oppervlaktes en dito bouwplaatsen is er behoefte aan compacte funderingsmachines om de klus te klaren. Hier past Inpieq perfect in het plaatje. 

Directeur Frank van Deursen schetst het als volgt: “Inpieq startte in 2018 een eigen productlijn van compacte funderingsmachines met bijhorende componenten zoals groutunits, trektafels, tril- en heihamers. Deze worden met succes ingezet op moeilijk bereikbare of kleine terreinen. Onze funderingsmachines zijn daar immers qua flexibiliteit, wendbaarheid en mobiliteit perfect
op afgestemd.”

Toekomstgericht

Inpieq bewijst dat compact en krachtig perfect samengaan. Dat doen ze met een uitgebreid gamma aan machines en materieel. Voor de groutunits gaat het om de volautomatische IGP-serie, aangevuld met de reeks hydraulische funderingsmachines type IFD. Dit laatste omvat 5 soorten boorstellingen – uitgerust met een elektro- of diesel stage-V-motor – met een boorkoppel variërend van 15 kNm tot 450 kNm. 

Met de IGP300 groutunit kan een volume van 300 liter grout aangemaakt worden.

Maatwerk als handelsmerk

Frank van Deursen: “Bij Inpieq is klantgerichte productie een sleutelbegrip. Op die manier spelen we maximaal in op de noden en behoeften van funderingsaannemers. Telkens opnieuw streven we naar het juiste materieel voor het juiste bedrijf, van kleine spelers tot grote industriebouwers. Dankzij onze innovatieve technologie, on- en off-site dienstverlening en persoonlijke klantenservice, zorgen wij voor een ondersteuning waarop klanten kunnen bouwen. 

Data is kennis

Kenmerkend voor Inpieq is bovendien het in huis ontwikkelde innovatieve dataregistratiesysteem. Met slechts één blik op je smartphone of computer, krijg je realtime inzicht in alle paramaters. Boordiepte, beton- of grountverbruik, toerental, tijdsregistratie, om er maar enkele te noemen. ‘Meten is weten’, het klinkt dan wel als een cliché, toch zijn de geregistreerde data van onschatbare waarde. Bijvoorbeeld om aan te tonen dat de fundering aan de gestelde draagkrachteisen voldoet. “Ik vergelijk het soms met een geboortekaartje, maar dan van een funderingspaal. Over elk detail is informatie beschikbaar. Zowel op paal- als projectniveau”, vult Van Deursen aan.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?

Bekijk alle resultaten