Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
2019 recordjaar voor Doosan Bobcat in EMEA

2019 recordjaar voor Doosan Bobcat in EMEA

Omzet in 2019 groeit met 12,8% tot 863 miljoen euro

Doosan Bobcat EMEA heeft in 2019 zeer goede resultaten geboekt. De totale omzet van Doosan Bobcat en Doosan Portable Power in de EMEA-regio en buiten de EMEA-regio steeg in vergelijking met het voorgaande jaar met 12,8%, tot 863 miljoen euro in 2019. Dit resultaat droeg bij aan een totale wereldwijde omzetgroei van 7,2%, die met name gebaseerd waren op de goede prestaties in Europa en Noord-Amerika.

De verkoop van Bobcat-machines groeide in 2019 met 11% ten opzichte van 2018. Opvallend was de groei van 12,7% in de verkoop van Bobcat-schrankladers. Bobcat is de belangrijkste producent van schrankladers ter wereld en verkoopt er meer dan alle concurrenten samen. Er was ook een opvallende stijging van 7,1% in de verkoop van Bobcat-minigraafmachines en een flinke stijging van ongeveer 15,2% in de verkoop van compacte rupsladers. In 2019 waren er ook uitstekende verkoopcijfers voor zowel de verreikers als de graaflaadmachines van Bobcat. De omzet in deze productgroepen steeg met respectievelijk 16,7% en 37,2%.

Productlanceringen

”Productinnovatie is onze kernfocus en de belangrijkste basis voor de realisering van onze ambitie: de leider worden op het gebied van compact materieel. Om deze ambitie te realiseren  zullen we een groot aantal nieuwe producten en technologieën blijven introduceren”, zei  Mike Vought, senior director Product Management bij Doosan Bobcat EMEA. “In 2020 zullen we 48 nieuwe of aanzienlijk verbeterde producten lanceren in acht verschillende productcategorieën, waarvan sommige helemaal nieuw zijn voor Bobcat.”

”Wij hopen dat het toenemende vertrouwen van de EU in de bouwsector, zoals aangegeven in de Construction Confidence Indicator (CCI) op hoog niveau zal blijven en ons zal steunen bij het bereiken van een nieuw recordjaar in 2020. De CCI bedroeg in januari 2020 5,5% ten opzichte van 3,9% in december 2019.

Doosan Bobcat EMEA produceert ongeveer een derde van alle Bobcat-machines, die wereldwijd geproduceerd worden. Dit zijn onder andere compacte bouw- en landbouwmachines zoals schrankladers, compacte rupsladers, minigraafmachines, verreikers en een omvangrijk assortiment van meer dan 130 verschillende soorten aanbouwdelen. Het bedrijf produceert onder het merk Doosan Portable Power ook mobiele elektriciteitsapparatuur waaronder luchtcompressoren, lichttorens en generatoren.

Ga voor meer informatie over Bobcat en Bobcat-producten naar www.bobcat.com. Meer informatie over de Doosan Portable Power-producten is te vinden opwww.doosanportablepower.eu

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details