Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Aangepast aan de wensen van chauffeurs

Aangepast aan de wensen van chauffeurs

Kögel heeft de nieuwste generatie kipopleggers specifiek afgestemd op de chauffeurs. Zo is de nieuwe Kögel Trucker Tipper (KTT) net zoals zijn naamgenoot, de Kögel Trucker Trailer (KTT) perfect aangepast aan de wensen en behoeften van chauffeurs. Een hoge gebruiksvriendelijkheid bij dagelijks gebruik en meer nuttig laadvermogen staan daarbij duidelijk centraal. 

De basis voor de KTT kipoplegger is een voor laadvermogen en gewicht geoptimaliseerde chassis in combinatie met een laadbak met een slimme mix van materialen. De sterkste uitvoering van de KTT is een 3-assige kipoplegger met ronde laadbak en een laadvolume van 24 m³. Die heeft een 4 mm dikke vloer van gehard Hardox 450 staal, zijwanden gemaakt van een zeer slijtvaste aluminiumplaat van 5 mm dikte en een achterwand van een eveneens slijtvaste 7 mm dikke aluminiumplaat. Volgens Kögel is deze combinatie ideaal voor bouwmaterialen zoals steengruis of grind. Het belangrijkste voor deze uitvoering is evenwel een winst in laadvermogen tot 430 kg in vergelijking met de halfronde Kögel kipoplegger met stalen zijwanden en achterwand dankzij de nieuwe aluminium zijwanden en achterwand.

Gebruiksvriendelijk
De ingenieurs bogen zich daarnaast over de gebruiksvriendelijkheid van de Kögel Trucker Tipper. Die vertaalt zich in de vele standaard gemonteerde uitrusting en het veelzijdige, individueel specificeerbare optieprogramma. Een element daarvan is de geoptimaliseerde wielbasis. Hierdoor krijgt het voertuig de best mogelijke lastverdeling. Dat is dan weer gunstig voor de rij- en manoeuvreereigenschappen en een grotere stabiliteit bij het kippen in moeilijk begaanbaar terrein. De halfronde kipoplegger heeft bovendien een 170 mm verlengde oversteek van de laadbak. Een optioneel aangebrachte stortgoot is dus niet meer nodig. Om verontreiniging van de onderrijbeveiliging achteraan te voorkomen kan de klapvergrendeling omhoog gezwaaid worden en is er een optionele randplaat aangebracht. De vergrendelingshaken schuiven bij het lossen automatisch in het achterste portaal en zijn daardoor ook beschermd tegen verontreiniging en beschadiging. Dit vergrendelingssysteem van de achterklep zorgt er tevens voor dat er geen stenen kunnen vast blijven zitten als de achterklep sluit en dat de zijwanden optimaal aansluiten op de achterklep. Optioneel kan de Kögel Trucker Tipper voorzien worden van de Luxima lichtunits met LED, die de achterlichten combineert met een geïntegreerde achteruitrijbeveiliging. 

Wegrijhulp voor moeilijk terrein
Een andere interessante optie voor de Kögel Trucker Tipper is een wegrijhulp in de vorm van een aangedreven SAF TRAK-as. In moeilijk terrein kan deze as voor een extra aandrijving zorgen en de combinatie uit de moeilijkheden trekken. Deze SAF TRAK-as is voorzien van twee hydraulische motoren, die zich in de wielnaven van de aangedreven traileras bevinden. Het aandrijfsysteem maakt daarbij gebruik van de hydraulische druk die ook het kipsysteem van druk voorziet. Om het gewicht nog verder te verlagen kan de oplegger uitgerust worden met aluminium velgen en aluminium luchtketels. 

Belangrijk is ook nog dat de Kögel opleggers standaard worden voorzien van een duurzame bescherming tegen corrosie. Zowel het chassis als de laadbak zijn tegen roestvorming beschermd door de Nano Ceramic-technologie en KTL-coating met daarbovenop UV-lakwerk. 

Kögel Trucker Tipper
Een interessante optie is een wegrijhulp, gebaseerd op een aangedreven traileras.

Volledig programma
Het complete programma van Kögel kipopleggers omvat 2- en 3-assers met laadvolumes van 24 tot 27 m³. Dankzij het modulaire concept met boutverbindingen zijn vele varianten mogelijk.

Voor de bouw levert Kögel bovendien nog de Multi oplegger voor de aanvoer van bouwmateriaal. Kenmerkend zijn de 160 mogelijkheden om de rongen te plaatsen, de stalen buitenrail, de 24 paar sjorogen en het containervergrendelingssysteem. Een derde luik zijn de semidiepladers en diepladers, verkrijgbaar als aanhangwagen of oplegger.     

Tekst | Hendrik De Spiegelaere   Beeld | Kögel
Uitgelichte afbeelding: 
Op Bauma wordt dit het hoogtepunt van de Kögel stand, de KTT kipoplegger.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details