Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
“AI is de toekomst van veiligheid”
Als marktleider in veiligheidssystemen voor commerciële voertuigen sinds 1976, liep Brigade Electronics altijd voorop met innovatieve oplossingen voor voertuigveiligheid.

“AI is de toekomst van veiligheid”

Artificial intelligence (AI) zoekt en vindt steeds meer zijn weg in de bouwsector. En zeker ook op het vlak van veiligheid. De innovatieve AI-camera’s van Brigade Electronics zorgen naar eigen zeggen voor een revolutie in verkeersveiligheid door kwetsbare weggebruikers in realtime te detecteren. “En we blijven verder ontwikkelen. Zo zijn ook de eerste AI 360°-systemen in aantocht”, aldus Nikki Collignon, marketing assistent bij Brigade Electronics. 

Als marktleider in veiligheidssystemen voor commerciële voertuigen sinds 1976, liep Brigade Electronics altijd voorop met innovatieve oplossingen voor voertuigveiligheid. Onlangs werden dan ook de baanbrekende AI-camera’s geïntroduceerd, speciaal ontworpen om de veiligheid voor commerciële voertuigen wereldwijd te vergroten. AI-camera’s zijn een nieuwe generatie actieve dodehoekdetectie. Met behulp van kunstmatige intelligentie detecteren en herkennen de camera’s de menselijke vorm binnen de vooraf gedefinieerde detectiezone en waarschuwen ze de bestuurder op betrouwbare wijze visueel en/of hoorbaar voordat een mogelijke botsing plaatsvindt. De beeldverwerking is ingebouwd in de camera, wat betekent dat er geen andere hardware nodig is.

De AI-Camera’s van Brigade Electronics onderscheiden zich van traditionele voertuigcamera’s door hun indrukwekkende functies. Ze maken gebruik van een HD-camera met ingebouwde verwerkingskracht om de menselijke vorm binnen het detectiebereik nauwkeurig te identificeren, waardoor het aantal fout-positieve waarschuwingen aanzienlijk wordt verminderd.  Nikki Collignon: “De AI-Camera kan zowel aan de voor- als achterzijde van het voertuig geplaatst worden om mensen te detecteren. De AI-Camera biedt zicht en een waarschuwingsalarm, dus is zowel een passief als actief systeem.”

De AI-Camera’s maken gebruik van een HD-camera met ingebouwde verwerkingskracht om de menselijke vorm binnen het detectiebereik nauwkeurig te identificeren, waardoor het aantal fout-positieve waarschuwingen aanzienlijk wordt verminderd.

Plug and play

Een van de opvallendste kenmerken van deze AI-camera’s is het plug-and–play installatiegemak. Hoewel het essentieel is om de juiste positie voor de camera te vinden, is het proces eenvoudig. Bovendien heeft deze camera een IP69K classificatie, wat betekent dat hij beschermd is tegen het binnendringen van stof, hoge temperatuur en water onder hoge druk. Een ander belangrijk voordeel van AI-camera’s is hun uitzonderlijk snelle reactietijd. De camera’s identificeren VRU’s (Kwetsbare Weggebruikers) bijna onmiddellijk en erkennen dat elke seconde telt als het gaat om het voorkomen van aanrijdingen en het redden van levens. 

Nikki Collignon: “Het plug-and-play installatiegemak is voor onze klanten zonder twijfel een grote meerwaarde van dit AI-systeem. De artificiële intelligentie zit verwerkt in de camera zelf, die is aangesloten op onze HD-systemen. En er zit in de nabije toekomst nog wat aan te komen. We werken momenteel hard aan de lancering van AI 360 graden detectiesystemen waarbij vier camera’s, aan de vier zijden van het voertuig, ieder 180 graden bescherming bieden. De bestuurder krijgt zo één 360 gaden helikopterbeeld te zien, waarbij dus ook alle dode hoeken gecoverd zijn.”

De innovatieve AI-camera’s van Brigade Electronics zorgen naar eigen zeggen voor een revolutie in verkeersveiligheid door kwetsbare weggebruikers in realtime te detecteren.

Revolutie

De AI-camera’s van Brigade Electronics zijn een belangrijke mijlpaal in de evolutie van de veiligheidstechnologie voor commerciële voertuigen. Door een krachtige combinatie van geavanceerde functies, superieure prestaties en installatiegemak zullen deze innovatieve camera’s een essentieel hulpmiddel worden voor wagenparkbeheerders en chauffeurs. Met een groeiende belangstelling voor fiets- en voetgangersverkeer is er nooit een beter moment geweest om te investeren in de volgende generatie oplossingen voor verkeersveiligheid.

“We merken dat onze klanten helemaal klaar zijn voor deze volgende stap in de wereld van beveiliging. Op verschillende beurzen waar we onze AI-systemen toonden, was de respons bijzonder groot. Onder andere op Matexpo was er veel interesse en ontvingen we zelfs de tweede plaats bij de  MatExpo Safety Award. Bij Brigade electronics zijn we ervan overtuigd dat AI de toekomst van veiligheid is”, besluit Nikki Collignon.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details