Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Altijd maar meer “Advantages”!

Altijd maar meer “Advantages”!

In het begin van het jaar lanceerde de firma JOSKIN een nieuw concept op de markt: de “Advantage” series. Door beperkte series van volledig uitgeruste machines te produceren en ze tegen bodemprijzen aan te bieden, is de Belgische firma – nog eens – erin geslaagd om de hele landbouwmarkt radicaal te veranderen… Wat als dit alles maar een begin was?

In 1968 had de JOSKIN groep als doel om de praktijk van een efficiënte, duurzame en rendabele landbouw betaalbaar te maken voor het merendeel. Geleid door deze ambitieuze leidmotief is het merk altijd aandachtig gaan luisteren naar de behoeften van de consumenten, maar is ook zijn productiekrachten constant gaan optimaliseren om aan deze behoeften zo geschikt mogelijk te kunnen voldoen.

Na 50 jaar bestaan, en zoals het laatste voorbeeld het aantoont, blijven de doelstellingen van de firma onveranderd. De landbouwmarkt is steeds meer gedreven door de technologische doorbraken en laat steeds meer bescheiden landbouwers aan hun lot over. JOSKIN kon daarom niet inactief blijven.

De Groep is dan constant gaan investeren in een volledige modernisatie van zijn verschillende fabrieken om de productiekosten te verminderen door zijn productiecapaciteit te verhogen en te rationaliseren. In 2018, ter gelegenheid van de zeer opgemerkte verjaardagsactie, bewees hij dat hij in het bezit was van de Graal die alle industriëlen najagen: de serieproductie! In 2019 wordt het dus tijd dat de hele markt hiervan geniet rond een evolutief gamma genoemd “Advantage”.

EEN VOLLEDIGE UITRUSTING AAN MINIMUMPRIJS

Gelanceerd in januari biedt dit nieuwe gamma de mogelijkheid aan alle gebruikers die zich benadeeld voelen t.o.v. de prijs en complexiteit van sommige machines op de markt om betaalbare, eenvoudig te gebruiken en efficiënte werktuigen te kunnen aanwerven.

Met het oog hierop en dankzij de schaalvoordelen van de productieserie (N.d.R.: een betere kostprijs op de grondstoffen en een betere rendabilisering van de productiekrachten) kan JOSKIN op de betrokken machines topklasse opties standaard integreren die aan de meeste gangbare behoeften op de markt beantwoorden. Iedere Advantage machine heeft zo een volledige uitrusting en wordt aan een zeer concurrerende prijs aangeboden.

“Voor ons was het essentieel dat het nieuwe tijdperk, dat uit onze industriële ontwikkelingen is ontstaan, het ons mogelijk maakte om regelmatige commerciële aanbiedingen te leveren ter aanvulling van het basisaanbod”, verklaart Valéry Bailly, commerciële directeur bij JOSKIN. “Zoals zijn naam het aangeeft, hebben we met dit Advantage gamma de keuze gedaan om alle voordelen van het productieproces rechtstreeks aan de consument door te berekenen”, gaat hij door. “De klant kan zo alles inbegrepen, voor de prijs van een standaard machine, over een voertuig met talrijke opties beschikken, welke aan de omstandigheden van zijn bedrijf voldoet. Naast de inbegrepen voorafuitrustingen kan ieder model ook nog later gepersonaliseerd worden. Dankzij de standaardisatie van de JOSKIN onderdelen en componenten is het immers mogelijk om aan de steeds specifiekere wensen te beantwoorden”, verduidelijkt hij.

ONMIDDELLIJK INTERNATIONAAL SUCCES

Gestart met één product heeft dit “Advantage” concept zijn publiek verdiend en zich een naam kunnen maken in de hele landbouwwereld. Gezegd moet worden dat met zijn Modulo Advantage samengesteld uit een mengmesttank van 11 000 l en een verspreidingsboom van 7,5 m het merk hard toegeslagen heeft! Deze combinatie werd nauwelijks voorgesteld dat de pers die heeft geprezen en als een betaalbare machine heeft beschreven die een topklasse verspreidingsefficiëntie levert met een maximale eenvoud. Deze tank heeft trouwens onmiddellijk de prijs van “Machine van het Jaar 2019” gewonnen bij de SIMA van Parijs in februari.

Gesterkt door dit succes heeft het merk zijn gamma geleidelijk aangevuld met verschillende andere prestigieuze referenties. Hetzij de DRAKKAR, TORNADO3, VOLUMETRA, Trans-KTP, Trans-CAP of SCARIFLEX werden talrijke modellen uit het standaard gamma in Advantage uitvoering gemaakt. Het doel was duidelijk: er moest aan alle behoeften voldaan worden zodat iedereen er profijt van kon hebben. Valéry Bailly vindt het trouwens heel leuk dat de ontwikkeling van dit gamma gepaard gaat met deze spreuk: “een machine voor iedereen, een koopje voor allen!”.

EEN CATALOGUS IN CONSTANTE ONTWIKKELING

Met het doel om aan zoveel verwachtingen mogelijk tegemoet te komen, houdt de firma natuurlijk rekening met de ontwikkeling van de landbouwpraktijken en de regelgeving van kracht in de hele wereld. Om hieraan beter te kunnen voldoen, aarzelt het merk niet om talrijke nieuwigheden in dit Advantage gamma in exclusiviteit te integreren. Het laatste voorbeeld is de ontwikkeling van een MODULO2 XXL. Met een inhoud van 20 000 l, wielen met een grote diameter en talrijke topklasse opties en voorafuitrustingen past deze nieuwe uitvoering van het product alle voordelen van de klassieke MODULO, zoals de buitengewone stevigheid, hanteerbaarheid of gebruiksgemak, aan de behoeften van de grote bedrijven aan. Met deze nieuwigheid wilt JOSKIN landen zoals Polen verleiden.

Gewoonlijk om alle verwachtingen tegemoet te komen, wordt een complex aanbod vereist. Echter lijkt de JOSKIN Groep de oplossing te hebben gevonden door zijn Advantage concept dienovereenkomstig aan te passen. “We zijn met één enkel product begonnen en nu beschikken we over zo’n 20 referenties”, verklaart Valéry Bailly. “Om duidelijk, rendabel maar ook aantrekkelijk te blijven, hebben we dus gekozen om alleen beperkte series van onze Advantage machines te gaan produceren. We kunnen zo onze catalogus beheren en die door de seizoenen constant hernieuwen. Volgens dit principe: wie eerst komt, zal altijd eerst malen. Dit kan op het eerste gezicht frustrerend lijken maar zo kunnen we een hoge aantrekkelijkheid bewaren en dus een snel tempo van rotatie van ons aanbod behouden. Tegenwoordig bijvoorbeeld, hoewel de voorraad van sommige series op of bijna op is, weten onze klanten echter dat een exclusiviteit een andere altijd zal drijven. Ze zijn dus de eersten om de regels van het spel te volgen!”, concludeert hij.

Naar goede oude gewoonte heeft de JOSKIN groep een nieuwe revolutie in de landbouwwereld gecreëerd. Als u ook er meer over het “Advantage” gamma wil weten, aarzel niet om www.joskin.com/advantage te bezoeken!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details