Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Asset management een echte uitdaging in de bouwwereld!

Asset management een echte uitdaging in de bouwwereld!

Weten welk gereedschap het laatst in welke wagen is gezien, kan je als ondernemer heel wat tijd en frustraties besparen. Met verschillende types bluetooth tags brengt GeoTracer het voor je in kaart. Hoe dat precies werkt en wat de mogelijkheden van het systeem zijn leggen we je graag uit. 

Hun software schrijven ze helemaal zelf en ondertussen trackt die al meer dan 15.000 voertuigen en machines. GeoTracer is dus zeker niet aan zijn proefstuk toe. Als specialist in de bouw ontwikkelt het team onder meer oplossingen voor tijdsregistratie en mobiliteitsberekening, vlootbeheer en asset management. Rond die laatste pijler geven we je graag meer uitleg. “Asset management met GeoTracer vertaalt zich meteen in praktische voordelen voor de klant. Zeker een volautomatisch systeem zoals dat van GeoTracer waar je zelf geen actie moet ondernemen om zicht te hebben op welke assets zich waar bevinden op welk moment. 

Want wat doe je als een machine niet in de juiste bestelwagen blijkt te zitten? Of wie heeft een toestel dat zoek is als laatste gebruikt? “Als de bestelwagen gestart wordt, maakt de antenne in de wagen contact met alle BLE-tags, die aan de gereedschappen gekoppeld zijn. Een ‘tag’ is een klein device dat je op elk type materieel kan bevestigen. Het systeem maakt als het ware een digitale inventaris’ van alle materiaal dat zich in de wagen bevindt. En dat doet het platform zolang de motor draait. 

Om toestellen traceerbaar te maken, geef je ze een BLE-tag. BLE staat voor Bluetooth Low Energy. Die technologiekeuze staat garant voor een lange levensduur van de batterij. “Bovendien traceren ze assets veel correcter dan RFID-tags, en zijn ze perfect compatibel met trackingsystemen van een ander merk. Wie reeds een track- en tracesysteem heeft, dat niet van GeoTracer is, kan zijn bestaande oplossing perfect verder gebruiken. Dan vormt onze technologie gewoon een extra laagje op hun bestaand platform. 

Zowel op computer, tablet als smartphone kan je via het platform de data op verschillende manieren bekijken. Waar bevindt machine A zich? Of welke machines zitten in bestelwagen B? Of wat is de complete historiek van vrachtwagen C? In enkele klikken komt het op je scherm. Dat laat toe snel en eenvoudig precies die info te krijgen die op elk moment nodig en nuttig is. Bovendien kunnen data van keuringen aan een tag gekoppeld worden. Dan geeft GeoTracer proactief een melding als de volgende keuring eraan komt. 

Waardevolle wisselwerking

GeoTracer laat zich bij de verdere ontwikkeling van zijn oplossingen leiden door feedback uit de markt en door actuele pijnpunten. Om de mogelijkheden voor asset management nog verder uit te breiden, blijft GeoTracer inzetten op R&D. 

MEER WETEN? CONTACTEER ONS: www.geotracer.be     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details