Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Belgische premières op MATEXPO bij Van Haut

Belgische premières op MATEXPO bij Van Haut

Van Haut – Stand A9 en 229

Het nieuwste merk dat door Van Haut ingevoerd wordt zijn de zelfnivellerende hoogwerkers op rupsen van het Italiaanse AlmaCrawler. In Belgische première wordt de Jibbi 1890 Primo telescopische hoogwerker met een werkhoogte van
18 meter getoond. 

Als volwaardige telg van de AlmaCrawler familie kan de Jibbi 1890 Primo zichzelf automatisch nivelleren tot 15° scheefstand. Niets bijzonders voor een AlmaCrawler, maar deze machine springt eruit omdat het de eerste “full electric” machine is met verwisselbare battery packs. Deze kunnen bestaan uit AGM of lithium batterijen, die zelfs door elkaar in eenzelfde machine kunnen worden gebruikt. Het AES-systeem zorgt ervoor dat personen niet kunnen geklemd raken tussen de machine, dankzij de sensoren aan de kooi en aan de onderwagen. Verder zorgt een automatisch spansysteem ervoor, dat de rupsen steeds de optimale spanning hebben. Al deze factoren maken het een machine om zorgeloos op een veilige manier de moeilijkste klussen aan te vangen.

Daarnaast wordt de nieuwe SBH beschoeiingspers getoond. Met dit hulpmiddel kunnen beschoeiingsplaten op een veiliger manier ingeduwd of uitgetrokken worden. Bovendien kan men in de meeste gevallen met een kleinere graafmachine werken, wat in stedelijke omgeving een niet onbelangrijk gegeven is. De beschoeiingspers wordt met pennen vastgemaakt aan de buitenste plaat en kan dan op een veilige, stille en precieze manier de binnenste platen naar beneden duwen. De SBH beschoeiingspers kan bovendien ook gebruikt worden om de platen weer uit te trekken. Daar heeft men dan geen kettingen voor nodig en moet er niemand beneden in de sleuf staan, wat de werkzaamheden een heel stuk veiliger maakt. Tel daarbij nog de tijds- en kostenbesparing en u begrijpt dat we deze machine in de toekomst vaker op de werven gaan zien.

Op onze binnenstand kunt u in première kennismaken met de Schnell beugelautomaat Opera 16. Hier springen twee zaken in het oog. Enerzijds het buigsysteem door middel van een draaiende schijf i.p.v. de klassieke buigdoorn en anderzijds de speciale gemotoriseerde haspels, waardoor de high speed versie van deze machine met een snelheid van maar liefst 200 m/min betonstaal kan verwerken. 

Al dit moois is te bewonderen op buitenstand A9 en binnenstand 229, met uiteraard ook nog de gekende andere producten die Van Haut importeert : Sennebogen hijskranen, Terex ruwterreinkranen, Simpedil betonstaalmachines, Dawson trilblokken en damwandaccessoires, Nemaasko lijmkranen, Avola en Lissmac zaagmachines, ProAll verrijdbare betoncentrales, …

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details