Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Betonverdichting met optimale bewegingsvrijheid

Betonverdichting met optimale bewegingsvrijheid

Wacker Neuson lanceert ’s werelds eerste trilnaald met verwisselbare accu als rugzaksysteem.

Het tijdens de Bauma 2019 geïntroduceerde trilnaaldsysteem op accu van Wacker Neuson is nu verkrijgbaar. Dankzij de accu-omvormerrugzak is het mogelijk om zonder voedingskabel te werken. Dit zorgt voor een nieuwe mate van bewegingsvrijheid en een groot bedieningscomfort voor de gebruiker bij de betonverdichting. De krachtige lithium-ionaccu levert energie voor een hele werkdag.

De machines zijn op bijna elke bouwplaats in actie te zien: trilnaalden die het beton sterker en resistenter maken. Het beton komt vers op de bouwplaats aan en moet dan zo snel mogelijk worden verwerkt. Wacker Neuson bood hiervoor altijd al krachtige en beproefde apparaten aan, die zich binnen de branche hebben bewezen. Met de nieuwste ontwikkeling, de acctrilnaald IEe, kan de gebruiker nu nóg sneller, comfortabeler en veiliger werken. De krachtige lithium-ionaccu zit in een omvormerrugzak (ACBe). Hiermee neemt de gebruiker de energiebron rechtstreeks mee tijdens zijn werkzaamheden. Lange stroomkabels zijn niet meer nodig. In vergelijking met trilnaalden met kabel bespaart de accutrilnaald vooral op grote oppervlakken veel tijd. De trilnaald of omvormer hoeft immers niet verplaatst te worden naar een nabijgelegen stroombron. Bovendien kan de gebruiker zich zeer vrij bewegen, omdat hij niet hoeft te letten op kabels of beschermslangen die in de buurt liggen. Dit is vooral bij werkzaamheden op steigers en met bekistingen een extra veiligheidsaspect. Ook de veiligheidsrisico’s als gevolg van stroomkabels in nat beton komen volledig te vervallen.

“Al decennia behoren wij tot de toonaangevende leveranciers op het gebied van betontechniek. Met het trilnaaldsysteem op accu hebben we nu een wereldprimeur ontwikkeld”, vertelt Stefan Pfetsch, directeur van Wacker Neuson Produktion GmbH. “Wij zijn de enige leverancier op de markt die een accurugzak met een verwisselbare accu aanbieden. Dit stelt onze klanten in staat om dezelfde accu te gebruiken voor andere apparatuur in ons productportfolio of om met een tweede accu door te werken terwijl de eerste opgeladen wordt. Zo bieden wij onze klanten een zeer flexibele en comfortabele oplossing voor betonverdichting als aanvulling op ons bestaande portfolio.”

Flexibele en veilige betonverdichting – inclusief draagcomfort

Als u van wandelen houdt of graag de bergen in gaat, dan kunt u de kwaliteit van een goede rugzak zeker op waarde schatten. Wacker Neuson heeft samen met een toonaangevende fabrikant een ergonomisch draagsysteem voor de accu van de emissiearme trilnaald ontwikkeld: De compacte afmetingen van de rugzak en de gevoerde schouder- en heupriemen verdelen het gewicht gelijkmatig. De benodigde omvormer, die een veilige laagspanning van 34 volt garandeert, is in deze rugzak geïntegreerd. De accu is in een paar eenvoudige stappen zonder gereedschap in de rugzak te plaatsen. Het is daarom altijd mogelijk om de accu snel te vervangen.

Efficiënt verdichten – kosten besparen

De accutrilnaald biedt de bekende voordelen van de Wacker Neuson IE-serie: de trilfles is in het voorste derde deel gehard. Daarnaast zorgt de hoogfrequente werking voor een stabiel toerentaal en dus voor optimale resultaten bij de betonverdichting. De machine is ook robuust, duurzaam en betrouwbaar. Het nieuwe trilnaaldsysteem is modulair opgebouwd: trilnaalden met verschillende flesgroottes en een beschermslang in verschillende lengtes kunnen aangesloten worden op de accurugzak. Dit betekent bijvoorbeeld lagere investeringskosten voor verhuurders, die bovendien weinig ruimte nodig hebben om het hele assortiment aan trilflesgroottes en slanglengtes beschikbaar te houden. Zo kunnen zij de juiste oplossing bieden voor een breed scala aan toepassingen. Klanten hebben de keuze uit drie standaard slanglengtes (1,5, 3 en 5 meter) en trilflessen in drie verschillende diameters (38, 45 en 58 millimeter).

Eén voor allen: 7 apparaten – 1 accu

Naast het hoogfrequente trilnaaldsysteem worden zes andere emissiearme producten van Wacker Neuson aangedreven met dezelfde ultramoderne lithium-ionaccu. Deze accu is speciaal voor zware bouwtoepassingen ontwikkeld. De accu levert voldoende energie voor al het werkzaamheden die op een gemiddelde werkdag met een apparaat uitgevoerd worden. Twee modellen van de verwisselbare accu met verschillend vermogen – BP1000 en BP1400 – vormen de kern van de zeven eenheden. Deze accu’s zijn in een handomdraai te vervangen, zodat de gebruiker de ontladen accu binnen enkele seconden vervangt door een opgeladen accu. Of het nu gaat om de trilnaalden IEe, trilplaten AP2560e, AP1840e of AP1850e en de accutrilstampers AS30e, AS50e en AS60e: dankzij het modulaire systeem met verwisselbare accu zijn deze allemaal te allen tijde klaar voor gebruik. Naast deze emissievrije bouwapparaten voor verdichting omvat het Zero Emission-assortiment van Wacker Neuson ook een dual power-graafmachine, een wiellader, een rupsdumper en een wieldumper. Daarnaast zijn de voorbereidingen voor de marktintroductie van een elektrische minigraafmachine van 1,7 ton in volle gang. Dit betekent dat er op een bouwplaats in de binnenstad nu al volledig emissievrij gewerkt kan worden.

Meer informatie via:

www.wackerneuson.com/acbe

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details