Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Wacker Neuson en Kramer op de Bauma 2019

Wacker Neuson en Kramer op de Bauma 2019

Enerverende beursdeelname

Voor bezoekers van de Bauma was de stand van Wacker Neuson en Kramer een hoogtepunt: een reuzenrad bracht alle avonturiers naar een hoogte van 35 meter en bleek een echte publiekstrekker. De nieuwe producten uit de Zero Emission-serie, die onder het motto #electrified centraal stonden in de beurspresentatie, zorgden voor een enerverende ervaring.

In 2019 bewees de Bauma opnieuw dat het evenement geheel terecht beschouwd wordt als ’s werelds grootste vakbeurs en de gangmaker in de industrie. “Efficiëntie, digitalisering en duurzaamheid waren de trendthema’s op de Bauma van dit jaar”, aldus Martin Lehner, CEO van de Wacker Neuson Group. “Met ons productaanbod van elektrisch aangedreven en emissievrije producten en ons aanbod van digitale diensten behoren wij tot de pioniers op het gebied van deze toekomstgerichte onderwerpen. Talloze klanten, partners en geïnteresseerden uit de hele wereld ging intensief met ons in gesprek over deze trends en onze vele nieuwe producten. De beurs was een groot succes voor de Wacker Neuson Group.”

De Wacker Neuson Group onderstreepte zijn leiderschap op het gebied van innovatie binnen het Zero Emission-segment met twee wereldprimeurs. “We zagen op de Bauma van dit jaar dat er een belangrijke rol weggelegd was voor de onderwerpen elektromobiliteit en alternatieve aandrijvingen,” voegt Martin Lehner toe. “Daar zijn we blij mee en het stimuleert ons om verder te gaan op deze weg. Met de technologiestudie van de volledig elektrische minigraafmachine EZ26e in de klasse 2-3 ton en de eerste accu-aangedreven hoogfrequente trilnaald voor betonverdichting, waarin de beproefde Wacker Neuson-accu voor bouwmachines in een rugzak werd geïntegreerd, konden we laten zien hoe we onze Zero Emission-serie in de toekomst verder zullen uitbreiden.”

De stand bevatte een “Zero Emission-boulevard” waar het volledige assortiment accutrilstampers, accutrilplaten, accutrilnaalden, maar ook elektrische wielladers, elektrische dumpers en elektrische minigraafmachines tentoongesteld werd. Nieuw in het assortiment zijn accutrilstamper AS60e en accutrilplaat AP2560e. Beide machines zijn eveneens uitgerust met de Wacker Neuson-accu, die kan worden uitgewisseld tussen alle bouwmachines. Verdere nieuwe toevoegingen zijn de volledig elektrische minigraafmachine EZ17e en de elektrische wieldumper DW15e. Wacker Neuson is vandaag de dag de enige leverancier die zijn klanten een compleet assortiment aan elektrisch aangedreven machines en apparatuur voor bouwplaatsen in de binnenstad of emissiegevoelige omgevingen kan aanbieden.

Kramer presenteerde de nieuwe telescoopwiellader 8145T in de vermogensklasse van 9 tot 11 ton. De uitschuifbare laadinrichting van de 8145T geeft de wiellader een grotere overlaad-, stapel- en uitstorthoogte en reikwijdte. Dit betekent maximale veelzijdigheid. Naast toepassingen in de industrie en recyclingbranche kan de nieuwe telescoopwiellader 8145T gebruikt worden voor materiaaltransport op grote bouwplaatsen. Deze machine kan ook gebruikt worden om zware transportketens en transportmiddelen te laden en lossen. Dankzij de compacte constructie van de laadinrichting heeft de gebruiker altijd optimaal zicht op het aanbouwdeel.

Een andere innovatie – in de volle betekenis van het woord – draaide om het onderwerp gebruikers- en bouwlocatieveiligheid: met de “Dual View”-wieldumper, met een laadvermogen van 6 tot 10 ton, heeft de bestuurder volledig vrij zicht naar voren. Bij het lossen kijkt hij in de richting van de bak en voordat hij verder rijdt, draait hij de stoel 180 graden en heeft hij onbeperkt zicht in de rijrichting. Meer zicht betekent ook meer veiligheid. De bestuurder heeft een ideaal zicht op het werkgebied waar hij rijdt en kan mogelijke gevaren beter identificeren. Met de Dual View-wieldumper is het ook niet meer nodig om lastige en mogelijk gevaarlijke manoeuvres uit te voeren of achteruit te rijden.

“Digitalisering speelt voor ons een belangrijke rol”, meldt Alexander Greschner, bestuurslid van de Wacker Neuson Group. “Zoals bij alle ontwikkelingsprojecten ligt onze focus op toegevoegde waarde voor onze klanten. Daarom bundelen we ons digitale aanbod onder de noemer Smart Customer Solutions.”

De EquipCare-oplossing biedt bijvoorbeeld transparantie in het wagenparkbeheer. De goed uitgeruste machines geven in real-time een melding op het eindapparaat van de klant als er onderhoud nodig is, als er sprake is van storingen of bij onverwachte verplaatsingen. De oplossing biedt ook een overzicht van de bedrijfsuren, stilstand en onderhoudsintervallen. Op het gebied van productontwikkeling stellen virtuele en hoogstaande reality-applicaties klanten in staat om machineontwerpen in een zeer vroeg ontwikkelingsstadium te bekijken. Zo kunnen zij waardevolle feedback geven, bijvoorbeeld om ergonomische omstandigheden te simuleren. Bezoekers van de stand konden in een realistische rijsimulator van Kramer ervaren hoe producten virtueel worden getest – zelfs voordat het eerste prototype is gebouwd. Een andere slimme oplossing is het Wacker Neuson OnSite Box-concept. Dit concept is ontworpen om de beschikbaarheid van machines op de bouwplaats op korte termijn te vergroten. Op de stand toonde een 3D-printer ook hoe reserveonderdelen of onderdelen voor prototypes binnen korte tijd beschikbaar kunnen worden gesteld.

Wacker Neuson presenteerde echter ook digitalisering van bestaande producten op “klassieke” wijze. Trilplaat DPU110r, autonoom aangestuurd en uitgerust met een verdichtingscontrolesysteem, is een indrukwekkend voorbeeld van een klantgerichte oplossing om de efficiëntie op de bouwplaats te verbeteren. De autonome trilplaat is de volgende bouwsteen binnen het concept “Smart Customer Solutions”.

Voor meer informatie, zie www.wackerneuson.com en www.kramer.de.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details