Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Bevertrans investeert in 10+10+10 FH-trekkers van Volvo Trucks

Bevertrans investeert in 10+10+10 FH-trekkers van Volvo Trucks

In het najaar volgen tien exemplaren van het nieuwe FH-model, eveneens in I-Save uitvoering. Duurzaamheid en brandstofbesparing speelden een belangrijke rol bij deze beslissing.

Bevertrans, in 1993 opgericht door Geert Verhegge en Kristien Vanslambrouck, is gespecialiseerd in vervoer van ADR-tankcontainers (chemische vloeistoffen, gassen en vloeibare voedingsstoffen) en kippertransport. Ondertussen heeft de tweede generatie de fakkel overgenomen en wordt het bedrijf geleid door zussen Liselotte, Charlotte en Marlotte Verhegge. Bevertrans heeft een vloot van 48 trekkers, die allemaal ADR-gekeurd zijn, wat een flexibele inzet van de vloot garandeert. Binnen de vloot vormen Volvo Trucks een grote meerderheid. De reden hiervoor is niet alleen de kwaliteit en veiligheid van Volvo voertuigen maar ook de betrouwbare service die Recon-Automobilia biedt.

“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk onderdeel geworden in het beleid. Daarbij spelen brandstofverbruik, CO2-emissies en veiligheid een grote rol. Vrachtwagenmodellen evolueren snel en hun verbruik daalt constant. Daarom vernieuwen we onze trekkers nu elke vijf jaar in plaats van elke zeven jaar. Om de CO2-uitstoot van de trekkers te verminderen, kozen we voor de FH 460 I-Save, die tot 10% minder diesel verbruikt, en voor de FH 460 LNG omdat die tot 20% minder CO2 uitstoot dan een dieselversie”, zegt Marlotte Verhegge.

Positieve ervaring met LNG-trekkers

Vijf van de trekkers zijn een uitbreiding van de vloot, de andere zijn vervangingen. “De eerste LNG-trekkers zijn sinds enkele weken in gebruik. De ervaringen zijn zeer positief. Zo is het tanken van vloeibaar aardgas zelden een probleem.De meeste trekkers hebben Zeebrugge als vertrekpunt maar dat is een blinde vlek: er is daar nog geen LNG-vulstation. We merken echter een shift van de activiteiten naar Antwerpen, waar genoeg mogelijkheden voorhanden zijn om LNG te tanken. Het voordeel van zowel op LNG als op diesel in te zetten, is dat we een grote flexibiliteit inbouwen. Een extra troef is dat LNG geen beperking inhoudt voor ADR-vervoer”, voegt ze toe.

Comfort voor de chauffeur

Bevertrans, dat vooral in internationaal transport actief is, schuwt de lange afstanden niet. “Naast Duitsland en Frankrijk rijden we tot in Spanje, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije en zelfs Roemenië. Het blijft een uitdaging om voor dergelijke activiteiten goede chauffeurs te vinden, maar dankzij het comfort en de uitstraling van de Volvo Trucks hebben we een streepje voor”, voegt Marlotte Verhegge toe.

Nadruk op veiligheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen houdt ook in dat Bevertrans een grote nadruk op veiligheid legt. “Daarom zijn de trekkers uitgerust met een zeer uitgebreid veiligheidspakket, met onder meer Adaptive Cruise Control, Lane Change Support, Lane Keeping Assist en Driver Alert Support”, zegt Luc Augustyn, verkoper bij Automobilia, de Volvo Trucks-dealer in Oostende.

“Wij zijn ons inderdaad heel bewust van het veiligheidsaspect van onze activiteiten. Dankzij de eerder vermelde veiligheidsvoorzieningen en de permanente bijscholing van de chauffeurs hebben we het aantal ongevallen succesvol doen dalen. Daarnaast engageren we ons voor de algemene verkeersveiligheid door actief deel te nemen aan de sensibilisering van de jeugd voor het gevaar van de dode hoek. Dat doen we bijvoorbeeld in de scholen van Zedelgem”, voegt Marlotte Verhegge toe. “Ik verwacht trouwens veel van de dodehoekcamera van het nieuwe FH-model”.

De camera ziet alles binnen een hoek van 160°. Doordat ze in de voet van de spiegel aan passagierszijde is gemonteerd, ziet de chauffeur zelfs personen die zich voor de truck bevinden. De chauffeur ziet het beeld op het secundaire dashboardscherm. Dat scherm is zichtbaar van zodra hij zijn knipperlicht voor rechts gebruikt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details