Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
BIA op MATEXPO DEMO DAYS
Deze 24-ton bulldozer is voorzien van IMC 2.0, de laatste generatie van de intelligente 3D machinesturing van Komatsu.

BIA op MATEXPO DEMO DAYS

BIA viert dit jaar zijn 120-jarig bestaan en brengt 6 van de meest recente en meest innovatieve Komatsu machines naar de Matexpo Demo Days. De machines zijn stuk voor stuk toonaangevende modellen in hun respectievelijke segmenten wat zich vertaalt in een groot aantal reeds geleverde exemplaren.   

D71PXi-24: Deze 24-ton bulldozer is voorzien van IMC 2.0, de laatste generatie van de intelligente 3D machinesturing van Komatsu. Nieuwe functies als Lift Layer Control, Tilt Steering Control of Quick Surface Creation laten toe om tegelijk sneller en preciezer te werken, wat de machine bijzonder efficiënt maakt. Bijkomend voordeel van het IMC systeem is dat het volledig is geïntegreerd zonder externe masten. 

De meest recente 16-tons bandenkraan levert een hefvermogen van 5 ton en is dankzij zijn korte radius van amper 1,9 m ideaal voor de zwaarste klussen in een krappe stedelijk omgeving.

WA475-10: Deze wiellader is ondertussen al twee jaar op de markt en uitgegroeid tot één van de meest succesvolle machines uit het Komatsu gamma. Dankzij zijn innovatieve hydromechanische transmissie combineert de WA475 uitzonderlijke kracht met opmerkelijke zuinigheid waardoor deze machine tot 30% efficiënter is qua brandstofverbruik  (ton/liter). De WA475 wordt bovendien door de operatoren unaniem gewaardeerd om zijn comfort en bedieningsgemak.

PC158-11: De meest recente 16-tons bandenkraan levert een hefvermogen van 5 ton en is dankzij zijn korte radius van amper 1,9 m ideaal voor de zwaarste klussen in een krappe stedelijk omgeving. Een nieuw ECSS anti-pitch-systeem op de giek zorgt voor aanzienlijk meer stabiliteit bij rijden over oneffen terrein. Ook de comfortabele cabine en 4 veiligheidscamera’ s rondom dragen bij tot een aangename en veilige werkplek. 

PC290LCi-11:  Deze graafmachine van 30 ton, eveneens met iMC 2.0 sturing, krijgt extra functies voor de automatische kantelbakbediening mee. Hiermee kan de machine complexe graafbewegingen in één handeling uitvoeren. Dat resulteert niet alleen in een snellere en  nauwkeurige afwerking, maar ook in een bijzonder vlotte besturing.  

PC58MR-5 : De compacte bovenbouw van deze 6-tons minigraver laat toe om te werken in een krappe omgeving. En dankzij de vernieuwde onderwagen werkt de machine stabieler en met minder trillingen. De nieuwe ruime cabine biedt een uitzonderlijk hoog comfortniveau in de klasse van de minigravers.

Deze graafmachine van 30 ton, eveneens met iMC 2.0 sturing, krijgt extra functies voor de automatische kantelbakbediening mee.

WA80M-8: Met zijn compacte afmetingen maar hoge uitbreekkracht en groot hefvermogen is deze 6-tons wiellader een echte allrounder die inzetbaar is op bouwwerven, groenaanleg of grondverzet. Hij is bijzonder wendbaar, comfortabel en kan voorzien worden van vele types aanbouwdelen op de snelwissel.

BIA als Total Solution Partner

Dankzij een breed aanbod complementaire producten en diensten, levert BIA totaaloplossingen waarbij maximale productiviteit en minimale Total Cost of Ownership centraal staan en met het oog op een langetermijnrelatie. Zo stelt BIA zich op als Total Solution Partner voor de klant.  

BIA begeleidt de klant doorheen het volledige investeringstraject: vanaf de behoefteanalyse over de keuze van de juiste machine met een gepaste financiering tot een intensieve machinistenopleiding bij de aflevering. Een servicecontract op maat tenslotte, garandeert optimale gemoedsrust. 

Deze wiellader is ondertussen al twee jaar op de markt en uitgegroeid tot één van de meest succesvolle machines uit het Komatsu gamma.

Maar de speerpunt van de BIA organisatie is de aftersalesafdeling. De twee BIA Service Centers, in Fleurus en Izegem, werken daarbij volgens het one-stop-shop principe, wat inhoudt dat de klanten er terecht kunnen voor onderhoud, herstelling of aanpassing van al hun machines, ongeacht merk of type. De site in Fleurus beschikt onder andere over een uitgebreide bodyworkshop en een ruime spuitcabine. Er kunnen ook complete machinerevisies worden uitgevoerd. Een vloot van meer dan 35 servicevoertuigen verzorgen bijstand op locatie en voor dringende interventies staat een team 24/7 paraat.

Rode draad doorheen de service-aanpak is het door BIA zelf ontwikkelde SmartFleet platform. Dit systeem verwerkt de machinedata in real time tot een handig online dashboard. Hiermee kan de volledige machinevloot worden gemonitord, met als doel proactief te ageren voor onderhoud of andere interventies. Door de verschillende gebruiksparameters te vergelijken kan bovendien de benuttingsgraad en de productiviteit worden opgevolgd, wat toelaat om de machines efficiënter in te zetten. SmartFleet is dan ook de perfecte tool om de TCO te optimaliseren.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details