Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Bobcat presenteert de Super Compact-verreiker en de krachtige compacte laders S86 en T86

Bobcat presenteert de Super Compact-verreiker en de krachtige compacte laders S86 en T86

Bobcat heeft de R-serie machines uitgebreid met de nieuwe Super Compact-verreiker TL25.60 en de nieuwe S86 en T86 compacte laders. Met de TL25.60, de kleinste machine in de serie verreikers, komt het aantal Bobcat-verreikers voor de bouw, de verhuur en materialhandling nu in het totaal op 11 modellen. De nieuwe, compacte lader S86 en de compacte rupslader T86 in de R-serie vervangen de laders uit de M-serie.

“Omdat werklocaties steeds minder ruimte bieden, moeten verreikers ook compacter en flexibeler worden”, zegt Vought, Vice President Product Management bij Doosan Bobcat over de introductie van de nieuwe modellen. Met het ontwerp van de nieuwe Bobcat TL25.60 wilden we niet alleen de behoefte aan compactere machines invullen, maar we wilden ook de beste compacte verreiker op de markt brengen. De S86 en T86 zijn eveneens uitzonderlijke machines: het zijn de krachtigste compacte laders die we ooit hebben geproduceerd en ze zijn nog veelzijdiger als werktuigdrager.”

Super Compact-verreiker TL25.60 

De nieuwe TL25.60 verreiker is ontworpen met het oog op gebruiksgemak, stabiliteit, optimaal comfort en veiligheid voor alle denkbare toepassingen. De machine wordt aangedreven door een Bobcat Stage V-motor met 75 pk. De machine heeft een nominaal hefvermogen van 2.500 kg, een maximale hefhoogte van 5,91 meter en een maximaal bereik van 3,31 meter. De Bob-Tach-aanbouwdeeldrager (leverbaar in een handmatige en een hydraulische versie) vergroot de veelzijdigheid, omdat de TL25.60 kan werken met alle aanbouwdelen die voor Bobcat-laders ontworpen zijn.

Florian Hilbert, productmanager Telescopics EMEA bij Bobcat, zegt: “Ondanks het zeer compacte formaat van de nieuwe verreiker, is de cabine van de TL25.60 identiek aan die van het topmodel uit de R-serie, dat een hefhoogte van 18 meter heeft. De TL25.60 heeft de ruimste cabine van alle compacte verreikers op de markt. In 2023 komt er een speciale versie van de TL25.60 voor de agrarische sector op de markt.” 

Enkele kenmerken van de cabine:

 • Nieuw 5-inch lcd-scherm 
 • Nog intuïtiever en gemakkelijker in het gebruik
 • Veel opbergruimte
 • Stoel met luchtvering voor meer comfort in het dagelijkse werk
 • Optioneel: kantelbare en telescopische stuurkolom
 • Gemakkelijk in- en uitstappen dankzij een lage instap en een deur, die 90° opent

Net als bij alle andere Bobcat-verreikers is de nieuwe motorkap ontworpen voor maximaal zicht aan de rechterzijde van de machine. Dankzij het nieuwe dashboardontwerp en de slanke dakstijlen heeft de bestuurder onbelemmerd zicht. Daarbij komt nog de kleinste draaicirkel van alle machines in de markt, zodat de bestuurder gemakkelijk op de werklocatie kan rondrijden, met minder risico op fouten of ongelukken. 

De TL25.60 heeft een extra robuust ontwerp met een sterk frame en een sterke giek die het werken in elke denkbare omgeving mogelijk maken. Het ontwerp beschermt niet alleen de hydraulische en elektrische componenten, waaronder leidingen, kabelbomen en transmissie, maar het heeft bovendien een stalen plaat die de onderkant van de machine beschermt. Net als alle andere Bobcat-verreikers heeft de TL25.60 een frame van kokerbalken en veel bodemvrijheid.

De TL25.60 kan prima uit de voeten op alle soorten werklocaties door de uitstekende controle op alle hoogtes dankzij de soepel werkende hydrostatische transmissie, hydraulische giekbeweging en flowdeling. Door net als bij de andere modellen in de R-serie dezelfde hoofdklep te gebruiken, biedt de TL25.60 de beste cyclustijden op de markt.

De S86 en T86 compacte laders  

Met een groter vermogen van zowel de motor als het hydraulische systeem zijn de Bobcat S86 en T86 de krachtigste compacte laders die Bobcat ooit heeft geproduceerd. De beide machines zijn uitgerust met de Stage V-conforme 3,4 l Bobcat-motor die 78 kW (105 pk) biedt bij 2600 tpm. Net als bij alle laders uit de R-serie is de motor in lijn met de directe aandrijving geplaatst, voor een betere koelcapaciteit van de motor en de hydraulische componenten. Het resultaat is meer betrouwbaarheid bij veeleisende toepassingen zoals wegenbouw en bosbouw.

“De S86/T86 volgen na de succesvolle introductie van de kleinere laders S66/T66 en S76/T76”, lichtte John Chattaway, productmanager Loaders bij Bobcat toe. “De topmodellen S86 en T86 zetten de lijn van die machines voort met een comfortabele cabine, grote veiligheid, een hoog beschikbaar vermogen en veelzijdigheid op het gebied van aanbouwdelen. De S86 en de T86 zijn geschikt voor een breed scala van toepassingen.”

Super Flow

Een van de interessantste aspecten van de S86 en de T86 zijn de drie verschillende opties voor de hulphydrauliek. Voor toepassingen zoals laden of het verplaatsen van aanbouwdelen die een laag debiet vereisen, is er de standaard debietconfiguratie van 87 l/min. Daarnaast biedt Bobcat dankzij de nieuwe EDC-pomp (Electronic Displacement Control) twee aanvullende functies voor hydraulische prestaties: een High Flow-functie met 138 l/min en een nieuwe, unieke Super Flow-functie die een debiet van 159 l/min levert. 

Voor de Super Flow-uitvoering wordt standaard een aansluitblok met 5 koppelstukken geïnstalleerd, dat veel flexibiliteit biedt voor het gebruik van verschillende aanbouwdelen. Met de kleinere ½-inch snelkoppelingen kan de bestuurder aan één gezamenlijke toevoer zowel standaardaanbouwdelen als voor High Flow goedgekeurde aanbouwdelen aansluiten. Als er een geavanceerd aanbouwdeel wordt gebruikt dat is toegelaten voor Super Flow, zijn maximale prestaties en productiviteit mogelijk door het op de ¾-inch snelkoppelingen aan te sluiten.

Bij zowel High Flow als Super Flow is de ACD (Attachment Control Device) geïntegreerd. S86- en T86-machines die zijn uitgerust met High Flow of Super Flow, beschikken ook standaard over Bob-Tach-koppelsystemen. De Power Bob-Tach is een extra kenmerk voor comfort en productiviteit, waarmee de bestuurder sommige aanbouwdelen kan installeren en verwijderen zonder uit de machine te hoeven stappen. Alles gebeurt met behulp van de schakelaars in de cabine. Voor machines met Standard Flow is deze functie optioneel.

Groter hefvermogen

Met het nieuwe ontwerp van de S86 en T86-werkgroep kunnen de machines meer tillen, meer verplaatsen en verder reiken. Dit is te danken aan de nieuwe geometrie van de werkgroep, die een beter hefvermogen biedt in het hele bewegingsbereik van de hefarmen. In combinatie met de krachtige hydraulische prestaties en de lichtere maar stevigere hefarmsecties van gietstaal, leveren de laders nu in de gehele hefcyclus meer hefvermogen, zelfs op maximale hoogte.

Net als bij de modellen S66/T66 en S76/T76 die in de afgelopen twee jaar uitgebracht werden, zijn de S86 en de T86 uitgerust met zeer comfortabele cabine. Zo ervaart de bestuurder in de afgedichte drukcabine uit één stuk minder geluid en trillingen en werkt hij gemakkelijker met de intuïtieve SJC-standaardbedieningen en de displays die veel informatie bieden. Andere standaardkenmerken zijn het HVAC-systeem en een beter zicht rondom de machine, dat nog verder verbeterd kan worden met de optionele innovatieve doorzichtige cabinezijwand. Met deze laatste optie is 75% van de zijruiten vrij van beschermroosters, voor onbelemmerd zicht vanuit de cabine. Bobcat levert deze modellen ook standaard met een achteruitkijkcamera. Naast het standaard 5-inch display kunnen de machines optioneel worden geleverd met een geavanceerd 7-inch display, dat nog meer gegevens over de machine biedt plus uitgebreide connectiviteit voor apparaten. 

Andere belangrijke kenmerken van de S86 en T86:

 •  Bobcat Horsepower Management: verbeterd vermogensbeheer 
 • Snelheidsbeheer: voor maximale prestaties en nauwkeurigheid bij het werken met aanbouwdelen 
 • Optioneel: onderstel met 5-link-torsievering voor meer stabiliteit en comfort
 • Voorbereid op extra tegengewicht voor meer hefvermogen
 • Baknivellering in twee richtingen (standaard) om morsen van materiaal te voorkomen
 • Optioneel: automatische rijregeling voor beter rijgedrag op oneffen terrein
 • Optioneel: omkeerbare koelventilator voor minder onderhoud en stilstand

Kijk voor meer informatie over Bobcat en de Bobcat-producten op www.bobcat.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details