Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Bobcat toont tijdens Intermat de nieuwe versie van de autonome lader, de RogueX2

Bobcat toont tijdens Intermat de nieuwe versie van de autonome lader, de RogueX2

Tijdens Intermat 2024 presenteert Bobcat een aantal bekende machines, dat de klanten praktische oplossingen biedt en voordelen zoals betere prestaties, een hogere productiviteit en lage kosten voor beheer en onderhoud. Bekende producten zoals vorkheftrucks, generatoren en machines voor terreinonderhoud, die de afgelopen jaren aan het Bobcat-programma werden toegevoegd, zijn nu te zien in het bekende Bobcat-logo. Nieuw zijn een serie roterende verreikers en een nieuwe draagbare luchtcompressor met variabele druk. De absolute blikvanger op de stand is de RogueX2, een autonoom werkende lader, die de opvolger is van de RogueX, een conceptmachine die vorig jaar voor het eerst te zien was op Conexpo.

De RogueX2 is ontwikkeld op basis van het RogueX-concept dat bijna een jaar geleden tijdens de Conexpo-beurs in Las Vegas werd geïntroduceerd. RogueX2 is een volledig elektrisch en autonoom machineconcept. De machine werkt op een lithium-ion-accu, heeft een elektrisch aandrijfsysteem, elektrisch aangedreven hefarmen en kantelkinematica zonder hydrauliek. De RogueX2- en RogueX-machineconcepten zijn speciaal ontworpen en gebouwd zonder cabine omdat de machine autonoom en dus zonder bestuurder opereert. Tevens zijn ze ontworpen als blauwdruk voor een nieuwe generatie machines, die gebruik maken van de allernieuwste technologie. 

In de RogueX2 is de interne verbrandingsmotor (ICE) vervangen door een elektrische aandrijving voor meer vermogen en betere prestaties. Verder heeft de machine geen connectoren, slangen, leidingen en aansluitingen voor hydraulische systemen, die gevoelig zijn voor storingen. De afwezigheid van hydraulica en vloeistoffen in het ontwerp zorgt niet alleen voor minder uitstoot, maar maakt de machine ook heel stil. 

De oorspronkelijke RogueX had rupsbanden en gebruikte geavanceerde kinematica om een unieke functionaliteit te bieden die verticale, radiale en variabele hefcapaciteiten biedt in één machine. De RogueX2 heeft echter wielen in plaats van rupsbanden om de gebruiksduur van de accu te verlengen. Hij heeft axiale fluxmotoren, die de machine een ongelooflijke tractie bieden. De machine levert meer vermogen voor veeleisende toepassingen zoals nivelleren, graven of het gebruik van aanbouwdelen voor zware werkzaamheden. 

“Voor de RogueX en de RogueX2 conceptlader zijn veel nieuwe patenten aangevraagd. Ze gaan veel verder dan alleen wat nieuwe functies op de machine; ze laten zien hoe we de grenzen verleggen om een totaal nieuwe werkervaring te creëren,” zei Joel Honeyman, Doosan Bobcat Vice President of Global Innovation

Nieuwe, roterende verreikers 

Bobcat toont op Intermat ook een nieuwe serie roterende verreikers. De nieuwe serie bestaat uit negen Stage V aangedreven modellen met hefhoogtes van 18 tot 39 meter voor de Europese markt en vier Stage IIIA-machines met hefhoogtes van 18 tot 26 meter voor het Midden-Oosten en Afrika. 

De modellen met hefhoogtes van 18 tot 26 meter worden door een Deutz-motor aangedreven; de modellen met een hefvermogen van 26 tot 39 meter met Volvo-motoren. De Stage IIIA- en Stage V-modellen hebben motoren van dezelfde fabrikanten, waardoor onderhoud en training eenvoudiger is. Een belangrijk voordeel van de nieuwe serie roterende verreikers is de gepatenteerde panoramische cabinedie optimaal zicht op het werkterrein biedt.

Draagbare luchtcompressor

Tijdens Intermat kunnen bezoekers voor het eerst de Portable Power-producten in het Bobcat-design bekijken. Bobcat presenteert tijdens de beurs de nieuwe PA12.7V mobiele luchtcompressor met variabele druk. Het systeem gebruikt de FlexAir-technologie, waardoor het een bereik heeft van 5,5 tot 12,1 bar en een vrije luchttoevoer van 5,2 tot 7 m3/min. kan bieden. 

Dit maakt van de PA12.7V een zeer veelzijdige luchtcompressor die voor veel verschillende toepassingen gebruikt kan worden. Dankzij de variabele vrije luchttoevoer kan dezelfde machine gebruikt worden voor verschillende toepassingen, van algemene bouwwerkzaamheden en de aandrijving van pneumatisch gereedschap tot en met betonstralen en kabels blazen. 

Ga voor meer informatie over Bobcat en de producten van Bobcat naar www.bobcat.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details