Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Grondverzet

Case scoort met nieuwe E-serie met Stage V

Case-CX210E-uit-nieuwe-E-Serie
Met zijn eigen gewicht van 22,5 ton en zescilinder Stage V motor is de Case CX210E een populaire en breed inzetbare graafmachine.

Tekst | Pieter de Mos

Beeld | Case Construction Equipment

22 juli 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Maar liefst zeven nieuwe graafmachines met Stage V motor presenteert Case Construction Equipment dit jaar. Bij Key-Tec, de officiële Case-dealer in België, zijn ze enthousiast over de nieuwelingen. Met name de nieuwe motoren en de verbeterde cabine spreken klanten erg aan.

De nieuwe E-serie rupsgraafmachines omvat machines in de gewichtsklasse van 13 tot 30 ton. De drie lichtste modellen (CX130E, CX160E en CX180E) zijn uitgerust met een viercilinder 4,5 liter Stage V motor van het type N45. De zwaardere modellen (CX210E, CX240E, CX250E en CX300E) hebben de bekende en in machinistenland zeer gewaardeerde zescilinder 6,7 liter N67 motor. Ze worden geleverd door Fiat Powertrain Technologies (FPT) en halen de Stage V eisen zonder uitlaatgasrecirculatie (EGR). Kosten- en tijdverlagend is de gepatenteerde HI-eSCR2 nabehandelingsoplossing, die volledig onderhoudsvrij is en een hele levenscyclus meegaat. Vanwege het hogere koppel en lagere motortoerental van de FPT-krachtbron is de hydrauliek hierop aangepast ten opzichte van de D-serie. De onderhoudsintervallen zijn verdubbeld naar 1.000 uur.

De ruime cabine heeft uitstekend zicht rondom en een grote 10 inch LCD-monitor met instelbare knoppen. Ook het beeld van de drie camera’s wordt er op getoond.

Verbeterde cabine

Wat bij de ruime cabine meteen opvalt is de brede toegangsdeur. Binnen zien we een nieuwe stoel met armsteunen inclusief meebewegende joysticks, meerdere grote opbergvakken en houders voor telefoon en drinkbeker plus een grote 10 inch LCD-monitor met instelbare knoppen. Ook de airco is ermee te regelen en het beeld van de drie camera’s wordt er op getoond. De machinist kan kiezen uit meerdere werkmodi: Super Power (SP) voor maximale productiviteit, Power (P) voor toenemend vermogen en Lifting (L) voor hijswerkzaamheden. In de zeer vaak bruikbare Eco-mode is een brandstofbesparing van 17 % haalbaar. 

Connectiviteit en uptimevergroting

Om de uptime te vergroten is er Case Service Solutions. Dat omvat standaard functies zoals Case SiteConnect voor machineparkbeheer en Case SiteWatchTM met zaken als geolocatie, vlootbeveiliging met behulp van geo-fences en waarschuwingen voor ongeoorloofd gebruik. Case Protect is een programma met uitgebreide garantie en Case Fluid Analysis heeft tot doel grote storingen te voorkomen, de betrouwbaarheid van de activa te optimaliseren en de levensduur te verlengen.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details