Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Cat® machines, technologieën, diensten en oplossingen op bauma 2022 tentoongesteld onder het thema “Let’s Do The Work™”
Cat materieel te zien op de bauma

Cat® machines, technologieën, diensten en oplossingen op bauma 2022 tentoongesteld onder het thema “Let’s Do The Work™”

Bij de bauma 2022 in München wordt Cat® bouwmaterieel binnen en buiten Hal B6 tentoongesteld door Cat dealer Zeppelin. Onder het thema “Let’s Do The Work™” zullen de overkoepelende boodschappen verder reiken dan de uitrusting om de aandacht te vestigen op het brede aanbod aan technologie, diensten en duurzaamheidsoplossingen van Caterpillar.

Op de tentoonstelling zullen meer dan 70 Cat machines en uitrustingsstukken van Caterpillar Construction Industries (CI) te zien zijn. Los daarvan zal de Caterpillar Industrial Power Systems Division (IPSD) meerdere Cat motoren uit haar diverse productreeks, van 0,5L tot 30L, tentoonstellen in hal A4, stand 336.

Geavanceerde technologieën

Van een enkele machine tot een volledig gemengd wagenpark, het technologisch ecosysteem van Caterpillar geeft klanten het vermogen om activa te volgen, te bewaken, te automatiseren en te beheren om de kosten te verlagen, de productiviteit te verbeteren en het gebruik van het machinepark te optimaliseren. Een van de vele technologieën die op de bauma 2022 te zien zijn, is het Cat Command-station, waarmee machinisten veilig op afstand kunnen werken, dichtbij het werkterrein of op vele kilometers afstand, in een virtuele cabine met vertrouwde bedieningselementen en display. Beursbezoekers kunnen plaatsnemen in het commandostation en een machine op afstand bedienen.

Cat Productivity, dat toegankelijk is via laptops en mobiele apparaten, zal te zien zijn als demonstratie van een eenvoudig te implementeren cloudgebaseerde toepassing die een compleet overzicht biedt van machines en de productie op het werkterrein.  Het is een datarijk instrument dat geconsolideerde en bruikbare informatie op siteniveau levert om de prestaties te analyseren en de productiviteit te verbeteren.

Cat Grade met Assist voor graafmachines maakt gebruik van machinepositiesensoren en door de machinist gedefinieerde diepte- en hellingparameters om de giek- en graafarmbewegingen te automatiseren voor nauwkeurigere snedes met minder inspanning. Dit helpt de efficiëntie van de machinist te vergroten. De Cat PL161 is ontworpen voor het traceren van activa en het herkennen van uitrustingsstukken. Het wordt eenvoudig aan uitrustingsstukken en andere items bevestigd, zodat hun locatie op meerdere locaties kan worden bekeken. Als de PL161 is geïnstalleerd op een Cat uitrustingsstuk dat wordt bediend door een Cat graafmachine van de volgende generatie, maakt hij talrijke extra functies mogelijk, zoals herkennen van uitrustingsstukken en bijhouden van de gewerkte uren.

Dienstenoplossingen

Met meer dan 1,2 miljoen verbonden activa die operationele machinegegevens vastleggen en rapporteren, kunnen Cat dealers hun klanten oplossingen aanbieden zoals VisionLink® om de inzetbaarheid te helpen verhogen en de winstgevendheid te maximaliseren. Op de bauma kunnen de beursbezoekers kiezen uit een groot aantal diensten. Een van de belangrijkste aanbiedingen is de Customer Value Agreement (CVA), die de klanten een probleemloze eigendom van hun nieuwe en gebruikte apparatuur biedt om de eigendoms- en bedrijfskosten te helpen drukken.

Andere dienstenoplossingen die op bauma worden gepresenteerd, zijn onder meer:

  • Cat Equipment Management voor het volgen van de locatie en uren van machines en het bewaken van machinegebruik, gezondheid en CO2-emissie, zodat klanten geïnformeerde actie kunnen ondernemen om de hele operatie soepel en efficiënt te laten verlopen.
  • Het nieuwe cloudgebaseerde Cat Service Informatie Systeem (SIS) 2.0 biedt handige, intuïtieve online en mobiele mogelijkheden voor het bestellen van onderdelen op www.parts.cat.com.
  • Diensten op afstand, waaronder Opsporen van storingen op afstand en Software-updates op afstand, waarmee Cat dealers verbinding kunnen maken met de machine om foutcodes te diagnosticeren en bedrijfssoftware bij te werken, zodat klanten de bedrijfstijd kunnen maximaliseren en Cat materieel  met efficiëntie kunnen gebruiken.
  • Cat zelfbedieningsopties bieden handige, eenvoudige ondersteuning bij het bestellen van onderdelen en het repareren van machines voor degenen die liever zelf hun service uitvoeren.

Bezoekers van de bauma 2022 zullen ook meer te weten komen over de honderden nieuwe Cat Reman- en Rebuild-productaanbiedingen, evenals over de reeks reparatieopties die de eigendomskosten van materieel verlagen. Cat materieel is gebouwd om te worden gereviseerd, en Cat revisiediensten voeren 350 afzonderlijke tests uit en reviseren of vervangen tot 7000 onderdelen tijdens een door Cat gecertificeerde machine-revisie om de machine in een als-nieuwe staat te brengen tegen een fractie van de kosten van een nieuwe machine. De getoonde Cat 982M wiellader is een Cat Certified Rebuild, gebouwd voor optimale prestaties met Cat Advansys™ graafwerktuigen (GET). Het hamerloze systeem vereenvoudigt de installatie met geïntegreerde retentiecomponenten en stroomlijnt de montage achteraf. Cat Reman recyclet en ontwerpt en fabriceert componenten opnieuw om zo nieuwe prestaties en duurzaamheid te bieden tegen een prijs die gemiddeld 20-40% lager ligt dan het gelijkwaardige nieuwe onderdeel.

Toegewijd aan het ondersteunen van de doelstellingen van klanten

Meer dan ooit vertrouwen klanten op Caterpillar voor het leveren van een gevarieerde portefeuille van producten, diensten en oplossingen die de uitstoot van broeikasgassen verlagen, de efficiëntie en productiviteit verbeteren en zorgen voor energieflexibiliteit. Technologie-integratie, dienstenoplossingen en geavanceerd machineontwerp verhogen de bedrijfsefficiëntie, waardoor minder brandstof wordt verbruikt en de CO2-uitstoot daalt.

Als ’s werelds eerste elektrisch aangedreven dozer met hoge aandrijving verplaatst de D6 XE tot 35% meer materiaal per liter brandstof dan de voorganger D6T. De productiviteit van de machinist wordt tot 50% verhoogd door het brede scala aan Cat technologiekeuzes. De getoonde machine is voorzien van een Cat Abrasion™-onderwagen die de levensduur van de onderwagen verlengt bij toepassingen met hoge schurende werking en weinig tot middelzware schokken, terwijl het gepatenteerde loopwielontwerp met spanwiel de levensduur tot tweemaal zo lang verlengt.

Caterpillar heeft de toezegging gedaan dat 100% van zijn nieuwe producten tot 2030 duurzamer zullen zijn dan de vorige generatie. De 20 tentoongestelde Cat graafmachines van de volgende generatie, met capaciteiten van 1,6 tot 95 ton, hebben allemaal een hogere productiviteit en een lager brandstofverbruik. De tentoongestelde nieuwe Cat 336 hydraulische graafmachine biedt een hoge productie met een goedkope werking. De nieuwe 1000-uurs olie- en brandstoffilters verlengen de onderhoudsintervallen en verlagen de onderdelen- en arbeidskosten.

In de toekomst zullen bepaalde modellen Cat materieel ook batterij-elektrisch zijn, zonder uitstoot van uitlaatgassen, terwijl ze toch een superieure productiviteit leveren. Caterpillar zal aan de bezoekers van bauma 2022 verschillende elektrische modellen onthullen die momenteel in ontwikkeling zijn. Bovendien blinkt de aangepaste elektrische Cat MH3022-verreiker met kabelvoeding uit in toepassingen binnenshuis waar minder mobiliteit nodig is en geen uitlaatemissies toegestaan zijn.

Volledig gamma van getoonde uitrusting

De vakbeurs omvat verschillende modelplatformen – van XE-modellen die gebouwd zijn voor prestaties met de nieuwste technologieën en/of geavanceerde aandrijfsystemen tot GC-modellen die ontworpen zijn om robuuste betrouwbaarheid en waarde te bieden – om effectief tegemoet te komen aan een brede reeks klantenbehoeften en -toepassingen.

Hoogtepunten van de presentatie van de divisie Caterpillar Building Construction Products (BCP) zijn negen hydraulische minigraafmachines van de volgende generatie, die alle betere prestaties, grotere opbreekkrachten, langere onderhoudsintervallen en lagere eigendoms- en bedrijfskosten leveren in vergelijking met voorgaande modellen. Deze minigraafmachines, van de 1- tot 10-tons modellen, bieden gemeenschappelijke functies en een consistente indeling van de bedieningselementen om de opleiding en de aanpassing van de machinist te vereenvoudigen. De 3,5- tot 10-tons modellen van de volgende generatie kunnen nu als aftermarket-optie worden uitgerust met Cat Grade-technologieën.

Onder de tentoongestelde compacte wielladers zullen de beursbezoekers de recent geïntroduceerde Cat modellen 906, 907 en 908 (in een configuratie met hoge hefhoogte) zien. Deze zijn voorzien van een nieuw ontworpen cabine die gebruik maakt van exclusieve Caterpillar technologieën om de ervaring van de machinist te verbeteren en de nieuwe Cat 2.8 motor met een verbeterde aandrijving en aandrijflijn voor hogere rijsnelheden en betere prestaties.

De bijna 30 tentoongestelde Caterpillar Global Construction & Infrastructure (GCI) modellen worden vergezeld door negen rupsgraafmachines en vier graafmachines op banden van de volgende generatie, in capaciteit variërend van 15 tot 95 ton, een graafmachine voor spoorwegen en drie graafmachines in overslaguitvoering. De 980 XE middelgrote wiellader is uitgerust met een continu variabele transmissie (CVT) die zorgt voor een tot 35% hogere brandstofzuinigheid in vergelijking met de modellen uit de M-serie, plus een uitgebreid technologieplatform om de machineprestaties te verbeteren.

Voor het verplaatsen van grote hoeveelheden materiaal zijn op de stand in hal B6 ook knikgestuurde trucks en starre dumptrucks te vinden met capaciteiten van 30 tot 70 ton en Cat 992 en 988K XE grote wielladers. Recente updates van de 988K XE met elektrische aandrijving geven de lader hogere daalsnelheden, een verbeterde trekkracht en meer hydraulische opbreekkracht voor een tot 5% betere productie ten opzichte van het vorige 988K XE-model.

De CI-vakbeurs wordt afgerond met recente updates van de D4 dozer die de waarde naar een hoger niveau tillen met verbeterde zichtlijnen, lagere bedrijfskosten en een ruime keuze aan Caterpillar technologische voorzieningen. Uitgerust met de optie voor een lage cabine voor transport, blinkt de Cat 120 GC motorgrader uit in lichte tot middelzware toepassingen en levert hij betrouwbare, goedkope prestaties in een reeks toepassingen, van overheids- en gemeentewerken tot landwegonderhoud en fijn nivelleerwerk. De tentoongestelde Cat CB2.5 GC utiliteitsverdichter en de CS12 GC trilverdichter zijn ontworpen voor verhuur en lichte tot middelzware toepassingen en bieden lage totale eigendomskosten, eenvoudige bediening en lange onderhoudsintervallen.

De reeks Cat bouwmachines wordt gecompleteerd door tientallen tentoongestelde uitrustingsstukken. Dit uitgebreide gamma omvat hamers, scharen, grijpers, koppelingen, laadbakken, Smart dozerbladen, grondboren, sloopgrijpers en tiltrotatorsystemen.

Teamleden van Cat Financial zullen beschikbaar zijn om de nieuwste lease- en financieringsprogramma’s te bespreken, evenals uitgebreide beschermingspakketten om de investeringen van klanten veilig te stellen. Of ze nu op zoek zijn naar nieuwe of gebruikte Cat machines of naar reparatie-/revisiemogelijkheden om hun huidige machines operationeel te houden, de financiële experts van Cat helpen klanten de juiste beslissing te nemen om hun bedrijf te ondersteunen – ongeacht hoe groot of klein dat is. 

Toewijding aan een CO₂-arme toekomst

Met bijna een eeuw van duurzame innovatie bevindt Caterpillar zich in een unieke positie om in te spelen op een breed scala van behoeften van klanten op de snel evoluerende weg naar een koolstofarme wereld en om hen te helpen een betere, duurzamere wereld op te bouwen.

Caterpillar IPSD toont in hal A4, stand 336 een reeks huidige en toekomstige energieoplossingen die ontworpen zijn om OEM’s te ondersteunen in hun doelstellingen voor de energietransitie. Op de beurs is een nieuw uitgebrachte Cat C3.6 industriële krachtbron te zien, plus de C7.1, C9.3B, C13B en C18 motoren – die alle voldoen aan de EU Stage V emissienormen en compatibel zijn met koolstofarme brandstoffen. Tot de brandstofopties behoren biodiesel tot B20 en 100% met waterstof behandelde plantaardige olie (HVO) volgens EN15940, om de duurzaamheidsdoelstellingen van de klanten te ondersteunen. Op de stand zal ook Caterpillar’s nieuwste telematicadienstenaanbod te zien zijn, dat de connectiviteitsbehoeften van de klanten ondersteunt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details