Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Christophe LECARPENTIER, nieuw hoofd van divisie Landbouwmachines en Bouw (SIMA, SITEVI en INTERMAT) bij COMEXPOSIUM

Christophe LECARPENTIER, nieuw hoofd van divisie Landbouwmachines en Bouw (SIMA, SITEVI en INTERMAT) bij COMEXPOSIUM

Christophe LECARPENTIER, 49 jaar, neemt de leiding over de divisie Landbouwmachines en Bouw van de COMEXPOSIUM groep, waartoe SIMA, SITEVI en INTERMAT behoren. Zijn bijna dertig jaar lange ervaring in de sectoren landbouw en bouw heeft hem een grondige kennis van de fabrikanten en een goed begrip van de markt gegeven, zowel qua industriële als distributienetwerken, die hij graag goed zal gebruiken op drie handelsbeurzen, die elk toonaangevend zijn in hun sector en een showcase zijn voor de uitmuntendheid in hun vakgebied.

Zijn ervaring in promotie, marketing en evenementen binnen de sector en het ecosysteem ervan is ook een sterk punt te benadrukken hoe relevant het medium handelsbeurzen is met betrekking tot het samenbrengen van een hele sector, deze te mobiliseren en collectieve antwoorden te bieden, evenals om de verwachtingen van professionals op het gebied van oplossingen te delen en de nieuwste technologische innovaties te ontdekken.

Zijn routekaart omvat de volgende edities van drie internationale evenementen, ontmoetingsplaatsen en uitwisselingen die de gezamenlijke ambitie hebben om alle belanghebbenden in hun respectieve sectoren samen te brengen rond dezelfde toekomstvisie.

Over drie maanden brengt SITEVI, de internationale vakbeurs voor de wijn-, boom- en olijventeeltsector, al haar professionals samen met het gezamenlijke doel om innovatieve oplossingen voor klimaatverandering te vinden.

In april 2024 zal INTERMAT, de handelsbeurs voor duurzame bouwoplossingen en – technieken, het uitstalraam zijn voor de hele sector, verenigd en gemobiliseerd om de uitdagingen van decarbonisatie aan te gaan en de innovatie van bouwers te bevorderen.

En in november 2024 wil SIMA, de internationale beurs van oplossingen en technologieën voor hoogwaardige, duurzame landbouw, de stem zijn van boeren en fabrikanten op het gebied van ecologische en digitale transitie en robotisering.

De carrière van Christophe Lecarpentier

Christophe Lecarpentier, die een diploma in internationale uitwisselingen van de Parijse Kamer van Koophandel (CPSS Trudaine) op zak heeft (1995), heeft eveneens de HEC Management training cyclus afgerond (2003), en een dubbele training in verkoop en marketing (VS en VK).

Christophe Lecarpentier begon zijn carrière in 1996 als vertegenwoordiger, voordat hij van 1998 tot 2005 Europees verkoopdirecteur werd bij MILSCO Mfg Co, een Amerikaanse leverancier van stoelen voor bouw-, landbouw-, industriële en groenvoorzieningmachines.

Hij zette zijn carrière voort bij JCB, een leverancier van machines en oplossingen voor de bouw-, landbouw-, industrie- en recyclingsector. Eerst als Product Manager van 2005 tot 2011, vervolgens als Marketing & Sales Support Director van 2011 tot 2020 en daarna als Zonedirecteur voor Afrika van 2020 tot 2023, waar hij verantwoordelijk was voor de dealers in Noord- en West-Afrika.

Een woordje van Christophe Lecarpentier

Dankzij mijn nationale en internationale ervaring heb ik met talloze fabrikanten kunnen samenwerken, zowel in productontwerp en -innovatie als op distributieniveau (productlanceringen, promotie, netwerkvorming, marketing via distributienetwerken). Ik ben overtuigd van de sleutelrol die het medium handelsbeurs speelt in het promotieproces, en ik kijk er dus naar uit om met de hele sector samen te werken. Het is met veel enthousiasme dat ik de leiding neem van de divisie Agromachines en Bouw bij Comexposium.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details