Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Compacte binnendraaier heeft toch ruime cabine
v

Compacte binnendraaier heeft toch ruime cabine

Eerste van drie op Bauma aangekondigde graafmachines verkrijgbaar

Tijdens de onlangs in München gehouden materieelvakbeurs Bauma kondigde Takeuchi de komst aan van drie vernieuwde compacte graafmachines. De eerste daarvan, de 3,5 tons TB335R, is inmiddels in Europa gearriveerd en bij Verhoeven verkrijgbaar. Medio dit jaar volgen de 5 tons TB350R en Takeuchi’s tweede mobiele kraan, de 10 tons TB395W.

Tijdens Bauma kondigde Takeuchi de komst aan van drie vernieuwde compacte graafmachines.

De Japanse producent van wereldwijd verkrijgbare mini/midigravers en rupsladers/dumpers is druk bezig om de 3-serie verder uit te breiden. Het programmaoverzicht dat Verhoeven uit Ninove ons toont is nu al bijzonder uitgebreid. Het omvat zo’n 22 graafmachines tot en met 16 ton. Daar komen dit jaar dus drie vernieuwde graafmachines bij. Het grondverzetmaterieel van Takeuchi wordt in veel sectoren ingezet: bouw, infra, agrarisch, groenvoorziening, gemeenten, maar ook voor sloop, recycling of in de industrie.

Binnendraaier

De TB335R is Takeuchi’s jongste binnendraaier. Hij heeft een eigen gewicht van 3,5 ton en is dankzij zijn kortere achterzijde zeer stabiel. Door een slimme constructie is het zwaartepunt zodanig optimaal geplaatst, dat de machinist probleemloos kan werken zonder zich druk te maken over de stabiliteit van de machine.

Wat hem echter vooral uniek maakt is de ruime en comfortabele cabine. Die is bijna net zo groot als de cabine van de conventionele TB235-2 en die wordt al aangemerkt als bijzonder ruim. Iets dat je niet vaak ziet bij binnendraaiers in deze gewichtsklasse. Vaak moet juist ruimte worden ingeleverd om de kortere achterkant mogelijk te maken.

Bij de ontwikkeling van nieuwe Takeuchi binnendraaiers wordt steeds meer gekeken naar het gebruiksgemak voor de machinist. In dit geval kreeg die grotere cabine een 7 inch touchscreen monitor en een jog dial knop, opklapbare rijpedalen, een DAB+ radio (inclusief handsfree bellen!) en is airco als optie mogelijk.

Op de meest complete uitvoering van de TB335R heeft de machinist beschikking over een drietal hydraulische functies voor het kunnen gebruiken van uiteenlopende uitrustingsstukken naast de standaard bak. Bijkomend voordeel qua veiligheid is de standaard slangbreukbeveiliging.

Verder maakt de toegankelijkheid van alle servicepunten het technische onderhoud snel en gemakkelijk uitvoerbaar, mede dankzij de ver te openen kappen.

Bij de ontwikkeling van nieuwe Takeuchi binnendraaiers wordt steeds meer gekeken naar het gebruiksgemak voor de machinist.

Grotere broer

De medio dit jaar te verwachten minigraver TB350R is met 5 ton bedrijfsgewicht de grotere broer. Deze binnendraaier is uitgerust met een 32,4 kW (44,1 pk) motor en 52,6 liter/min opbrengst en biedt vier extra circuits. Hij graaft tot 3.325 mm diep. Verhoeven noemt het een robuuste compacte graafmachine voor uiteenlopende werkzaamheden. De ruime cabine is qua grootte vergelijkbaar met de conventionele TB250-2. Verder is ook deze binnendraaier zeer stabiel. Hij heeft een een flinke upgrade gekregen op het gebied van design en interieur en dat betekent een 7 inch touchscreen monitor, DAB+ radio inclusief handsfree bellen, opklapbare rijpedalen en een brandstofvulpomp met automatische afslag en oprolmechanisme. Ook hier is airco als optie verkrijgbaar.

Door een slimme constructie is het zwaartepunt zodanig optimaal geplaatst, dat de machinist probleemloos kan werken zonder zich druk te maken over de stabiliteit van de machine.

Mobiele graafmachine

De populaire TB295W was jarenlang de enige mobiel kraan van Takeuchi. Opvolger TB395W verschilt optisch nauwelijks van zijn voorganger, maar onderhuids zijn de verschillen des te groter. Denk hierbij aan een volledig nieuw interieur, 8 inch touchscreen monitor, nieuw remsysteem op de vooras, multi-function grip voor een optimale aansturing van uitrustingsstukken en vierwielbesturing voor een nog flexibelere inzet op bouwplaatsen.

Ook deze nieuweling krijgt een ruime en comfortabele cabine en is gemakkelijk te onderhouden dankzij een motorkap die middels gasveren ver geopend kan worden.

Vereenvoudigde bediening dankzij de 7 inch touchscreen monitor.

Benelux-importeur

Verhoeven is voor de gehele Benelux en voor Duitsland en Polen importeur van Takeuchi grondverzetmachines. In België is Verhoeven gevestigd in Ninove en dat ligt iets ten westen van Brussel in Oost-Vlaanderen. Takeuchi produceert meer dan 1200 machines per maand en dat maakt het Japanse bedrijf één van de grootste fabrikanten van minigravers in de wereld.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details