Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Compleet elektrisch gamma en sterke service
De FMX Electric voor elektrische mobiliteit op de werf.

Compleet elektrisch gamma en sterke service

Volvo Trucks heeft voor de ondernemers uit de bouwsector het breedste gamma aan elektrische trucks: van de compacte FL en FE via de FM en FH tot de veelzijdige FMX. Bovendien zet Volvo Trucks niet alleen in op elektrische voertuigen maar koppelt dat ook aan een bijzonder sterke service. Volvo Trucks wil nog sterkere partnerschappen uitbouwen met de klanten en hun mobiliteit garanderen.

Met de Volvo FL, FE, FH, FM en FMX Electric is Volvo Trucks volledig klaar om een snelle verschuiving naar duurzamer transport in de hand te werken en de elektrificatie van zwaar wegtransport gevoelig te versnellen. 

Voor dat gamma zware bedrijfsvoertuigen introduceerde Volvo Trucks een nieuwe, vijfde generatie van zwaardere batterijen voor een nog betere actieradius. Het gamma werd bovendien nog uitgebreid met meer wielbasisopties, meer cabine-uitvoeringen en meer configuraties, zoals 4×2 en 6×4 trekkers. Interessant voor de bouw worden tevens de 4-assers met tridem achterasopstelling die voorgesteld zullen worden in 2023. 

Voor alle toepassingen

Met de FL, FE, FM en FH Electric heeft de klant een bijzonder ruime keuze voor bevoorrading van werven. Komt er meer zwaar werk op het werfterrein zelf bij kijken dan is de FMX in zijn talrijke versies het aangewezen werktuig. Alle elektrische Volvo varianten worden inmiddels in serie geproduceerd en zijn dus leverbaar, in tegenstelling tot verschillende concurrenten die nog altijd in de testfase verkeren.  

Volvo Trucks ondersteunt de ondernemers actief in hun overstap naar elektrische mobiliteit.

FL en FE voor de stad en omgeving

Met de Volvo FL en FE Electric kan Volvo Trucks een complete reeks elektrisch aangedreven vrachtwagens aanbieden voor werkzaamheden in de stad. Dit biedt mogelijkheden voor nieuwe vormen van samenwerking met steden die zich richten op het verbeteren van de luchtkwaliteit, het verminderen van verkeerslawaai en het voorkomen van files in de spits. Commerciële activiteiten kunnen namelijk met weinig lawaai en zonder uitlaatgassen ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat worden uitgevoerd. 

De Volvo FL Electric is een vrachtwagen met een MTM van 16 ton. De aandrijflijn bestaat een elektromotor van 185 kW vermogen (130 kW continu) en een maximumkoppel van 425 Nm en een Volvo transmissie met twee versnellingen. Voor de energieopslag worden lithium-ion batterijen gebruikt met een capaciteit van 100 tot 300 kWh. Actieradius tot 300 km.

De Volvo FE Electric wordt in diverse modellen aangeboden voor verschillende soorten transportopdrachten. Bijvoorbeeld met de Volvo-cabine met lage instap die in- en uitstappen gemakkelijker maakt en de chauffeur een uitstekend overzicht geeft over het omringende verkeer. 

De MTM van de Volvo FE Electric is 27 ton en de aandrijflijn omvat twee elektromotoren van 370 kW (260 kW continu) vermogen en 850 Nm koppel en een Volvo transmissie met twee versnellingen. De lithium-ion batterijen met een capaciteit van 200–300 kWh zorgen voor een actieradius van 200 km.

4-assige elektrische trucks met tridemstel zoals dit conceptvoertuig volgen in 2023.

De zware jongens

De zware FM, FMX en FH vrachtwagens voor de regionale transport- en bouwsector hebben een bruto treingewicht tot 44 ton en zijn verkrijgbaar in twee chassishoogtes, verschillende wielbases en met diverse configuraties met twee, drie of vier assen.

Hier worden drie elektromotoren gecombineerd met de I-Shift-transmissie voor een uniek aandrijfgeheel, waarbij de beproefde I-Shift-transmissie van Volvo Trucks een unieke nieuwe schakelstrategie kreeg, op maat van de elektrische aandrijving. Afhankelijk van het model bedraagt het rijbereik maximaal 440 km met één laadbeurt.

Vlotte transitie naar e-mobiliteit 

Naast de elektrische vrachtwagens biedt Volvo Trucks ook een compleet ecosysteem van service-, onderhouds- en financieringsoplossingen, die speciaal voor transporteurs werden ontwikkeld om een eenvoudige en snelle overgang naar geëlektrificeerd transport te ondersteunen. Voor transporteurs is het immers belangrijk dat de overgang naar elektrische vrachtwagens geleidelijk en vlot kan gebeuren.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details