Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Daimler Truck bundelt e-infrastructuur en oplaaddiensten in Europa onder het nieuwe merk TruckCharge

Daimler Truck bundelt e-infrastructuur en oplaaddiensten in Europa onder het nieuwe merk TruckCharge

· TruckCharge omvat advies, hardware en digitale services
· Aanbod onafhankelijk van het vrachtwagenmerk
· Officiële lancering op de IAA Transportation te Hannover in september
· Karin Rådström, CEO van Mercedes-Benz Trucks: “We willen e-mobiliteit eenvoudig en rendabel maken voor onze klanten – ook naast de aankoop van elektrische trucks. Met TruckCharge bundelen we nu ons aanbod aan oplossingen onder één merk en zijn we van plan om het portfolio continu uit te breiden.”

Daimler Truck introduceert het nieuwe merk TruckCharge in Europa. Deze naam bundelt alle bestaande en toekomstige aanbiedingen van het bedrijf op het gebied van e-infrastructuur en het opladen van batterij-elektrische vrachtwagens, zoals consultancy, hardware en digitale diensten. Op deze manier wil Daimler Truck klanten een kosteneffectief totaalpakket bieden, van de energieopwekking tot de voertuiginzet, zodat ze het volledige potentieel van elektrificatie kunnen benutten. TruckCharge richt zich niet alleen op vrachtwagenparkbeheerders, maar ook op industriële bedrijven met een eigen of uitbesteed vrachtwagenpark. Omdat vaak voertuigen van verschillende OEM’s worden gebruikt, is TruckCharge onafhankelijk van het vrachtwagenmerk beschikbaar. Daimler Truck zal TruckCharge in september officieel lanceren op de IAA Transportation in Hannover.

Karin Rådström, CEO van Mercedes-Benz Trucks: “We willen e-mobiliteit eenvoudig en rendabel maken voor onze klanten – ook naast de aankoop van elektrische trucks. Met TruckCharge bundelen we nu ons aanbod aan oplossingen onder één merk en zijn we van plan om het portfolio continu uit te breiden.”

Verbetering van de totale kosten van wagenparkexploitanten

Het advies voor wagenparkbeheerders maakt deel uit van het omvangrijke ecosysteem voor het verbeteren van de totale kosten van elektrische vrachtwagens van Daimler Truck. Al geruime tijd ondersteunen de experts van het bedrijf voertuigklanten bij de elektrificatie van hun wagenparken en depots. De focus ligt daarbij zowel op het advies rondom elektrische vrachtwagens als op de planning, opbouw en vormgeving van de laadinfrastructuur bij de klant en de netwerkaansluiting. Bovendien kunnen Daimler Truck-consultants helpen bij het identificeren van publieke financieringsmogelijkheden voor infrastructuur en voertuigen.

Oplaadpunten voor klantendepots – digitale services

Daimler Truck biedt zijn klanten ook de mogelijkheid om snelladers bij zijn concessies aan te schaffen. Het pakket ‘Depot Charging’ omvat advies, hardwareverkoop en technische service, evenals financieringsoplossingen van Daimler Truck Financial Services voor de oplaadinfrastructuur. Bovendien wordt de installatie op verzoek uitgevoerd door gekwalificeerde Daimler Truck-partners. Het doel is probleemloos laden en een hoge voertuiginzetbaarheid garanderen. De eerste proefprojecten werden eind mei bij verschillende concessies in Duitsland gelanceerd, de uitrol vindt momenteel plaats en er worden geleidelijk meer Europese landen toegevoegd. Alpitronic is de strategische partner voor de laadinfrastructuur.

Digitale services omvatten het beheer van het wagenpark inclusief intelligent opladen. Passende betaalfuncties voor het opladen buiten het depot (‘openbaar opladen’) ronden het aanbod af.

Advies voor de elektrificatie van de logistiek van industriële bedrijven

Steeds meer industriële bedrijven willen hun toeleveringsketens CO2-neutraal maken. De experts van Daimler Truck hebben hiervoor een speciaal adviesaanbod ontwikkeld. Hierbij evalueren ze samen met klanten de te elektrificeren trajecten op het gebied van in- en outbound-logistiek en stellen ze in overleg met de wagenparkbeheerders een optimale rittenplanning met bijhorende laadpunten op. Op basis daarvan ontwerpen de consultants individuele laadoplossingen voor zowel de industriële bedrijven als transporteurs. De eerste klant hiervoor was Mercedes-Benz Group AG in samenwerking met Große-Vehne als logistieke partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details