Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Dankzij uitbreiding is Van Laecke Group klaar voor de toekomst
Met zo’n 350 referenties is de 883+ door zijn betrouwbaarheid de meest verkochte schudzeef in de Benelux.

Dankzij uitbreiding is Van Laecke Group klaar voor de toekomst

25.000 m², dat is de oppervlakte van de nieuwe Belgische site van de Van Laecke Group. Eind juni lieten ze hun vertrouwde locatie op Schatting 8 achter en verhuisden ze naar de Remi Claeysstraat 66 in Zedelgem. Het nieuwe bedrijfsterrein ligt op 350 m van het oude bedrijfsgebouw en biedt de onderneming vooral meer ruimte dan voorheen.

Referentie in de Benelux recyclingindustrie

Wie recyclagemachines zegt, kan niet om de Van Laecke Group heen. De familiale KMO heeft jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recyclage, bouw en agrarische sector. Het bedrijf is opgericht in 1990 als landbouwmechanisatiebedrijf en is ondertussen uitgegroeid tot een referentie in de Benelux recyclingsector. Binnen de groep kun je onder andere terecht voor recyclingmachines voor de verwerking van grond- en steenafval van diverse origine, maar ook voor het verwerken van sloop- en groenhout. 

Experts @ your service is geen loze slogan bij de Van Laecke Group. Klantentevredenheid staat centraal en gaat van het geven van advies bij de keuze van een geschikte machine tot het paraat staan van een team technici in geval van onderhoud, reparatie en pechverhelping. 

Eind juni verhuisde Van Laecke Group naar een nieuw bedrijventerrein, dat hen vooral meer ruimte dan voorheen biedt.

“Het gaat er niet enkel om machines verkopen, maar om klanten een oplossing op maat aan te reiken voor hun uitdagingen. Omdat het zo breed gaat in materialen en toepassingen is het belangrijk om met service en expertise het verschil te maken, daarvoor kunnen we rekenen op ons team van experten, die elk met hun specialiteit de klant bedienen. De technologie evolueert bovendien voortdurend om telkens een stap verder te kunnen gaan in het recyclageproces. Er wordt steeds gezocht naar machines die voorzien zijn van doordachte en innoverende technieken, zodat de klant niet alleen een correcte machine geleverd krijgt die kan functioneren in de meest extreme omstandigheden, maar ook kan rekenen op een efficiënt, zuinig en kostenbesparend verwerkingsproces.”, aldus zaakvoerder Luc Van Laecke.

De full liner in recyclingmachines staat voor continuïteit en betrouwbaarheid en dat komt ook terug in het dealerschap met hun leveranciers. Met de meeste leveranciers is er reeds een samenwerking van meer dan 10 jaar. Door dit jarenlange engagement kunnen ze zich trots een betrouwbare partner noemen van de merken Finlay, EvoQuip, ALLU, JENZ, Terra Select, Teuton, Forus, Backhus, FAE, Prostack, Ploeger, Ecohog, Terex Washing Systems… Een langetermijnvisie en samenwerking die ook loont voor de klant.

Een centrale site

In 2018 werd bij de Nederlandse vestiging, Van Bemmel Recycling, reeds geïnvesteerd in een nieuw bedrijfspand in Houten, nabij Utrecht, en voor Zedelgem werd 2022 het jaar van de vernieuwing.

“Vroeger waren we met onze Belgische vestiging aanwezig op vier sites in eenzelfde straat. Door de verspreiding van machines en onderdelen op de verschillende locaties, was de keuze voor één grote centrale site vanzelfsprekend.”, vertelt Luc Van Laecke. “Er werd bewust gekozen voor een bedrijfssite dat volledig afgestemd is op onze klanten, medewerkers en bedrijfsactiviteit. Het grote bedrijventerrein en de nieuwe kantoren geven de nodige ruimte om efficiënter te werk te gaan om zo de klant nog beter te bedienen.”

Het paradepaardje van de site is het gloednieuwe magazijn dat onderdak biedt aan zowat 241.000 onderdelen.

Het paradepaardje van de site is het gloednieuwe magazijn die onderdak biedt aan zowat 241.000 onderdelen. Van Laecke Group investeert zo in voldoende ruimte om het serviceniveau naar een nog hoger niveau te tillen, ook in deze niet zo evidente tijden.

Luc Van Laecke licht toe: “We hebben steeds een grote voorraad onderdelen voorhanden, om bij een storing een minimale stilstandtijd te garanderen. Een opdracht die door de huidige economische tijden soms wat wordt bemoeilijkt. De wereldwijd verstoorde supply chain zorgt ook voor ons voor aanvoerproblemen van onder andere onderdelen. We zitten dan ook geregeld samen met onze leveranciers om zoveel mogelijk te anticiperen op deze moeilijke marktsituatie. Heel wat uitdagingen op de weg, maar met de uitbreiding is Van Laecke Group klaar om in de toekomst ‘experts @your service’ te blijven.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details