Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De besturing van de toekomst
Mens en machine vormen een geheel.

De besturing van de toekomst

Minder bewegingen, minder fysieke belasting

Motrac is een toonaangevende speler in de markt van heftrucks en vloerreinigingsmachines. Met een ambitieus team stellen ze topmachines en een uitstekende service ter beschikking aan een steeds groter wordend aantal industriële en logistieke klanten. Met haar twee topmerken – Linde en Tennant – profileert Motrac zich als marktleider op de Belgische markt in de marktsegmenten industrie, logistiek en schoonmaakbedrijven.

Nooit waren comfort en veiligheid zo belangrijk als vandaag, goede werkkrachten liggen nu eenmaal niet voor het grijpen. Motrac zorgt er mee voor dat diezelfde werkkrachten in zo optimaal en ergonomisch verantwoorde omstandigheden kunnen werken. Zo kan een bedrijf, door middel van topmateriaal, gemakkelijker nieuwe werkkrachten aantrekken én ze houden.

Duidelijk zicht aan alle zijden.

Uitstekend zicht rondom

Met top-of-the-line oplossingen zorgt Motrac niet alleen voor hyper-performante trucks, maar ook voor de meest productieve heftruckchauffeur. Met het design van de nieuwste Linde-heftrucks zorgen ze namelijk voor een breed gezichtsveld en een ongelofelijk ruime cabine, waardoor de chauffeur steeds een ergonomische positie kan aannemen en fysieke klachten en werkverlet verminderd worden. Dit design wordt toegepast op zowel thermische heftrucks als elektrische heftrucks.

Vernieuwd design met optimaal zicht.

Steven Libaers, Key Account Manager: ‘Het ontwerp van deze heftrucks bestaat uit een slank, asymmetrisch mastprofiel, smalle A-stijlen, een ruime en lichte cabine en een verlaagd voorpaneel. Dit alles samen zorgt voor een uitstekend zicht rondom, voor een maximum aan veiligheid en een minimum aan vermoeidheid. Voor een goed zicht naar boven is het dak bovendien voorzien van bijzonder smalle horizontale balken of een optioneel volledig doorzichtig gepantserd dak.’

Linde Steer Control met joystick.

Revolutionair besturingsconcept

Ook de bediening van de truck moet zo min mogelijk fysieke belasting teweegbrengen aan de chauffeur. Met de Linde Steer Control bijvoorbeeld kan het klassieke stuurwiel vervangen worden door een joystick of draaiknop op de linker armsteun. Zowel het gebruik van de joystick als van de draaiknop, boven op de linker armsteun, leiden tot minder draaibewegingen in de schouder en elleboog, waardoor de bestuurder verder ontlast wordt bij zijn activiteiten. Bovendien kan hij zich zo beter concentreren op zijn werkzaamheden.

Linde Steer Control met draaiknop.

‘De heftrucks hebben een ruime cabine en een ergonomisch en intuïtief ontworpen bedieningsconcept: zowel het stuurwiel als de Linde-bipedaal en de in de armleuning geïntegreerde Linde Load Control-hendels kunnen reeds met een lichte aanraking worden bediend. De aandrijf- en stuuras en de mast zijn met dikke rubberen lagers losgekoppeld van het chassis, wat bestuurder & machine beschermt tegen schokken en trillingen. Deze heftrucks kunnen overigens met een breed scala aan ergonomische stoelen worden uitgerust, om actief te voorkomen dat bestuurders houdingsproblemen ontwikkelen.’

‘Ook in onze sector is het personeelstekort nijpend. Er zijn verschillende manieren om goede werkkrachten aan te trekken, en een daarvan is zorgen voor topmateriaal om mee te werken. Daaronder verstaan wij absolute veiligheid én ver doorgedreven ergonomie. Enkel zo is het mogelijk om niet alleen goed personeel aan te trekken, maar ze ook lang te houden. Een optimaal presterende mens is een blij(vend)e mens’, besluit Steven Libaers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details