Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De nieuwe CAT® D5 dozer levert ongekende prestaties, met ongeëvenaarde productiviteitsverhogingende technologie

De nieuwe CAT® D5 dozer levert ongekende prestaties, met ongeëvenaarde productiviteitsverhogingende technologie

De nieuwe Cat® D5 biedt superieure prestaties en de meest uitgebreide keuze aan gebruiksvriendelijke technologische functies waarmee u alles uit uw bulldozer kunt halen. De wendbare responsieve machine heeft de kracht om te dozeren en de nauwkeurigheid om te nivelleren. De volautomatische transmissie zorgt voor een naadloze acceleratie, zodat u elke klus snel kunt klaren. Met 127 kW en een bedrijfsgewicht tussen 17.180 en 19.170 kg vervangt de nieuwe D5-dozer het succesvolle D6N-model.

De update van D6N naar D5 maakt deel uit van het streven om de modelnamen van alle Cat-dozers simpeler te maken. De komende jaren krijgen alle Cat-dozermodellen – van de kleinste D1 tot de grootste D11 – een nieuwe naam, met één model per klasse en zonder letteraanvullingen als ‘N’, ‘K’ en ‘T’.

Nieuwe waardevolle generatie

De D5 verhoogt de prestaties van zijn voorganger D6N: met meer gewicht en pk’s, een verbeterd stuurvermogen en een lange lijst van technologische vernieuwingen die machinisten helpen om sneller te werken.

De volledig automatische transmissie met 3 versnellingen en een vergrendelbare koppeling garanderen kortere cyclustijden, een optimaal vermogen en brandstofzuinigheid. De automatische transmissie, het verbeterde stuurgedrag en de optimale aansturing van de aandrijflijn zorgen voor een nieuw niveau van prestaties en bedieningsgemak.

De volledig opnieuw ontworpen cabine is een echte verbetering wat betreft comfort en productiviteit. Machinisten profiteren van meer ruimte, meerdere zittingen en nieuwe bedieningselementen voor optimaal comfort, zoals de intuïtieve besturingsinterface met touchscreen van 10 inch (254 mm). Het beeld van de standaard HD-achteruitkijkcamera wordt centraal weergegeven op het hoofddisplay. Het algehele zicht is verbeterd dankzij ongeveer 15% meer glasoppervlak in de cabine en een steilere motorkaphoek, die 30% beter zicht naar voren biedt op het blad en de werklocatie.

Ongeëvenaarde technologische mogelijkheden

De technologische vernieuwingen op de D5 worden aangestuurd door een bijgewerkt en in de fabriek geïntegreerd Cat GRADE-systeem met 3D. Geavanceerde Inertial Measuring Units (IMU) bieden meer snelheid en nauwkeurigheid zonder cilinders met standdetectie. Kleinere antennes zijn geïntegreerd in het cabinedak voor nog betere bescherming en GPS-ontvangers zijn binnenin gemonteerd zodat ze kunnen worden beveiligd door de cabinedeuren af te sluiten. De meer intuïtieve GRADE-besturingsinterface werkt als een smartphone, zodat machinisten de bediening ervan snel kunnen oppikken.  Via het Android OS-platform kunnen aangepaste apps worden geïnstalleerd voor nog meer veelzijdigheid in het gebruik. AutoCarry™ is in GRADE met 3D geïntegreerd om de bladheffing te automatiseren en zo de gewenste bladbelasting aan te houden. Dit zorgt voor consistentere belastingen en minder slippen van de rupsen.

De aanvullende GRADE-technologieën omvatten onder meer:

 • Cat GRADE met Slope Assist™ biedt basisondersteuning bij bladpositionering zonder extra hardware of een GPS-signaal. Het bijgewerkte hoofddisplay maakt het systeem meer intuïtief en gebruiksvriendelijk.
 • Cat Slope Indicate is standaard en toont de dwarshelling en lengterichting van de machine op de hoofdmonitor – voor snelle en eenvoudige oriëntatie.
 • Attachment Ready Option (ARO) biedt vanuit de fabriek optimale montagepunten, beugels en toebehoren en vereenvoudigt de installatie van een aftermarket-nivelleersysteem. De nieuwe D5 maakt het gemakkelijker om elk merk nivelleersysteem te monteren, met specifieke montagepunten voor nivelleercomponenten.

Aanvullend op de GRADE-functionaliteiten garanderen eenvoudige boordtechnologieën hoogwaardige prestaties en kwaliteit. De Bladlastmonitor geeft real-time feedback over de huidige en de optimale bladbelasting om de duwcapaciteit te optimaliseren. De Tractieregeling detecteert het doorslippen van de rupsen en reduceert het rupsvermogen, zodat de machinist de bladbelasting kan bijstellen en het slippen kan tegengaan. De tweede generatie Stabiele Bladen reageren soepel op de bladaansturing door de machinist – voor gladdere oppervlakken bij handmatig nivelleren.

Cat LINK-telematicatechnologie maakt het bouwplaatsenbeheer eenvoudiger door gegevens over apparatuur, materiaal en personen te verzamelen en deze gegevens in aanpasbare formaten te presenteren.

 • Product link™ verzamelt gegevens automatisch en nauwkeurig vanuit apparatuur van elk type en merk – alle gegevens kunnen online worden bekeken via web- en mobiele applicaties.
 • Altijd en overal toegang tot informatie met VisionLink®. Cat dealers kunnen u helpen bij het samenstellen van een abonnement op maat – beschikbaar met rapportage via mobiele telefoon,  satelliet of beide.
 • Services op afstand is een pakket van technologieën bestaande uit Problemen oplossen en Software-updates op afstand, waarmee u de efficiëntie op de bouwplaats aanzienlijk verhoogt.
 • Het toepassingsprofiel en de machinist-id helpen u tijd te besparen door voorkeursinstellingen voor de machine op te slaan.Machinist-id met beveiliging biedt optioneel extra beveiliging doordat elke machinist vóór gebruik van de machine een id moet invoeren.

Verbeterde aansturing van de aandrijflijn

De D5 maakt sturen en werken op hellingen gemakkelijker met geavanceerde bedieningselementen die automatisch de aandrijflijn en remmen aansturen. De machinist hoeft zich geen zorgen te maken over verdere aansturing – de geïntegreerde functies doen hun werk op de achtergrond.

 • Afdalingscontrole houdt de voorgeselecteerde rijsnelheid aan zonder de bedrijfsremmen te gebruiken – voor extra controle bij werkzaamheden op hellingen.
 • Hellingsrem schakelt automatisch de remmen in om de positie vast te houden in de neutraalstand op een helling.
 • Deceleratie-/rempedaal regelt de snelheid van de machine tot aan volledige stilstand en voor nauwkeurig kruipen.
 • Draaistraalregeling gebruikt de stuur- en deceleratie-input om automatisch terug te schakelen voor een kleinere draaistraal en meer wendbaarheid.

De D5 is leverbaar in configuraties met standaard of lage bodemdruk (LGP), met ofwel een duwarm of een blad met een variabel verstelbare kantelhoek (VPAT). Een inklapbaar VPAT-blad is leverbaar om te voldoen aan regionale eisen ten aanzien van de transportbreedte. Dozerconfiguraties voor afval, bosbouw, landontginning en brandweerwerkzaamheden bieden gespecialiseerde, in de fabriek gemonteerde beschermingen en andere functies om de zwaarste toepassingen aan te kunnen.

Voor meer informatie en een virtuele rondleiding, gaat u naar www.cat.com of neemt u contact op met uw Cat dealer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details