Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De nieuwe generatie Cat® 906, 907 en 908 compacte wielladers zijn eenvoudig en intuïtief in gebruik, uitgebreide opties en bieden all-round betere prestaties van de aandrijflijn

De nieuwe generatie Cat® 906, 907 en 908 compacte wielladers zijn eenvoudig en intuïtief in gebruik, uitgebreide opties en bieden all-round betere prestaties van de aandrijflijn

Gebaseerd op het succes van de Cat® M-Series compacte wielladers, is de nieuwe generatie van de Cat 906, 907 en 908 wielladers uitgerust met een nieuw ontworpen cabine, voorzien van exclusieve Cat-technologieën om de machinistervaring te verbeteren en het comfort van grotere wielladermodellen te bieden op een kleiner platform. De nieuwe Cat C2.8-motor en geüpgrade transmissie en aandrijflijn maken hogere rijsnelheden en prestaties mogelijk. De hydrauliek en opbouw zijn eveneens herzien, waardoor deze nieuwe modellen optimaal geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen.

Verbeterde machinistervaring

De nieuwe verzegelde drukcabine verbetert de machinistervaring, terwijl eerdere functionele ontwerpaspecten, zoals de verhoogde vloerpedalen en dubbele deuren voor eenvoudiger schoonmaken van de cabine, behouden zijn gebleven. De grotere standaardzijspiegels, optionele parabolische lens, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels en optionele camera’s voor en achter garanderen optimaal zicht rondom de machine. Nieuwe voor- en achterruiten uit één stuk bieden tot 60 procent betere ruitenwisserdekking.

Aan de stoel bevestigde bedieningselementen verbeteren de ergonomie van de nieuwe laders. Een multifunctionele joystick regelt de rijrichting en -snelheid, de proportionele hulpopbrengst, het differentieelslot en de constante hydrauliekolie-opbrengst zonder dat machinisten hun hand van de joystick hoeven te halen, wat de bedrijfsveiligheid ten goede komt. Net als op grotere Cat wielladers hebben bedrijven de keuze uit diverse stoelen, waaronder een nieuwe premiumstoel met verwarming en ventilatie.

Uniek voor deze klasse zijn de nieuwe, in de cabine programmeerbare blokkeringen met nauwkeurige draaisensors op de laderarmen, die machinisten beter beschermen tegen ongewenste schokken en trillingen als de laadbak de grond raakt of de dumpstop wordt geraakt op maximale hoogte. Door de juiste blokkering wordt de levensduur van de laadbakmesrand ook met 20 procent verlengd. In plaats van de machine te verlaten, blijft de machinist in de cabine en kunnen de bovenste, onderste en werktuigblokkeringspositie worden ingesteld met een druk op de knop. Cilinderdemping zorgt voor aanvullende bescherming voor de machinist.

Het hart van het nieuwe cabineontwerp is de nieuwe generatie bedieningsmotor, waarop uitgebreide realtime-informatie over de machine wordt getoond. Met de monitor kan de machinist de hydrostatische transmissierespons, automatische uitschakeling van een stationair draaiende motor en de aandrijflijnmodus configureren, waardoor machinisten de rij- en motorsnelheid op een intuïtieve manier kunnen regelen. Ideaal voor het toepassingen met hydromechanische werktuigen. 

Geüpgrade aandrijflijn

De nieuwe Cat C2.8 motor is specifiek ontworpen voor Cat producten en levert hetzelfde brutovermogen van 55,7 kW (74 pk) als de vorige motor bij 13 procent hoger koppel, waardoor de prestaties op de weg en tractie aanzienlijk zijn verbeterd. De Cat C2.8 voldoet aan de EU Stage V en US UPA Tier 4 Final emissienormen en is daarnaast in alternatieve emissie-uitvoeringen verkrijgbaar. De shift-on-the-go transmissie biedt een hogere wegsnelheid van 40 km/u (25 mph) en doordat de inhoud van de brandstoftank met 30 procent is vergroot voor de 906 en 12 procent voor de 907 en 908, zijn langere werkcycli mogelijk.

Bij werken in stoffige omgevingen helpt de nieuwe optionele terugblazende ventilator de koelkernen schoon te houden voor effectievere temperatuurregeling. Via de tiptoets in de cabine kan het systeem worden uitgeschakeld, worden ingesteld op de automatische modus of kortstondig worden geactiveerd door de machinist. De automatische modus gebruikt de fabrieksinstelling om elke 10 minuten de blaasrichting 10 seconden lang om te keren. De frequentie en duur van deze automatische omkering van de blaasrichting kan eenvoudig worden ingesteld door de machinist op de nieuwe bedieningsmonitor.

Verbeterde hydrauliek en opbouw

Om tegemoet te komen aan de vraag naar meer multifunctionaliteit met heffen en kantelen bij de aandrijving van hydromechanische werktuigen, is deze nieuwe generatie wielladers standaard voorzien van een nieuwe drukcompensatieklep. Hierdoor kan de machinist tegelijkertijd werktuigen en hydromechanische accessoires bedienen. Doordat hulpwerktuigen hogere druk gebruiken, wordt werken en sturen eenvoudiger en raakt de machinist minder vermoeid.

Aanpassingen aan de optionele schrankladerkoppeling verbeteren het zicht langs de koppeling bij het werken met vorktanden. Daarnaast heeft heruitlijning van de vorken van de compacte wielladers het zicht vooruit verbeterd. De inhoud van de laadbak is voor alle modellen verbeterd, waardoor de toch al indrukwekkende capaciteiten van Cat machines nog beter zijn geworden.

Uniek voor deze klasse is dat de Cat 908 optioneel in hoge-hefconfiguratie beschikbaar is: perfect voor klanten in landbouw-, industriële- en afvalverwerkingssectoren. In combinatie met de optionele terugblazende ventilator biedt de hoge-hefconfiguratie boeren meer efficiëntie en betrouwbaarheid. Optioneel solide banden en de hoge-hefconfiguratie maken de nieuwe 908-lader ideaal voor industriële en afvalverwerkingstoepassingen.

Efficiënte en heldere LED-verlichtingsopties zijn nu beschikbaar voor zowel de werk- als weglampen als de onderhoudslampen onder de kap, zodat werkgebieden beter kunnen worden verlicht in het donker. Toepassingsgerichte LED-lampen vereenvoudigen het onderhoud bij weinig licht. Een unieke weerstandsbank in de behuizing van Cat LED-weglampen houdt het armatuur warm genoeg om sneeuw en ijs te doen smelten: een efficiënter alternatief voor conventionele LED-wegverlichting in koudere klimaten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details