Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Wegtransport

De nieuwe wielladers WL110 en WL34 van Wacker Neuson

wacker-neuson_wl110-kopieren

23 september 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Efficiënt materiaaltransport bij iedere toepassing 

Wacker Neuson biedt voor elke toepassing de juiste wiellader: van de emissievrije elektrische wiellader in de 2-tons klasse en de allrounder WL34 tot en met de 10-tons klasse. Het grootste model WL110 en de wiellader WL34 zijn nieuw. Deze zijn sinds april beschikbaar.

Wielladers vormen een onmisbaar onderdeel van veel wagenparken en zijn echte multitalenten voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden, zoals in de tuin- en landschapsbouw of in gemeenten. Voor uiteenlopende toepassingsgebieden heeft Wacker Neuson met inmiddels 14 verschillende wielladermodellen met bedrijfsgewichten van twee tot en met elf ton altijd de passende oplossing.

WL110 – voor de omslag van zware materialen

Hoger, sneller, sterker! Wiellader WL110 is bij uitstek geschikt voor de omslag van zware materialen. Dankzij de combinatie van een krachtige motor met 156 pk en een grote hydraulische pomp (180 l/min) is deze machine hiertoe in staat. Het zwaargewicht van Wacker Neuson – met een kieplast van maar liefst 7,7 ton en een bakinhoud van 1,8 kubieke meter – helpt bedrijven de productiviteit te verhogen. Bijvoorbeeld bij de materiaalomslag in de hoog- en mijnbouw, in gemeenten of bij grindbedrijven, waar grote hoeveelheden zwaar grind in de vergruizingsinstallaties geladen moeten worden, profiteren de gebruikers van de hogere trekkracht en rijsnelheden van de machine. De innovatieve ecospeedPRO-transmissie, een traploze hydrostatische overdrive, maakt dit mogelijk. De krachtige wiellader WL110 is bovendien uitgerust met een knikbesturing en een zwenk-as achteraan, waardoor deze wendbaar en compact is. Tevens zorgt dit voor optimale tractie, bijvoorbeeld in grindgroeves.

wacker-neuson_wl34-kopieren

Uitstekend zicht rondom en comfortcabine voor meer efficiëntie

De grote cabine van de WL110 zorgt voor een nóg veiligere en efficiëntere werking bij materiaaltransport: de bestuurder heeft te allen tijde optimaal zicht op het aanbouwdeel en de omgeving. Dit maakt de werkzaamheden nóg veiliger en tevens levert dit tijd- en kostenvoordelen op. In de ergonomische comfortcabine heeft de gebruiker ook veel beenruimte, overzichtelijke bedieningselementen en een comfortabele bestuurdersstoel. Dankzij het digitale 7″-display heeft hij altijd de belangrijkste informatie in beeld: naast de standaardweergaves toont dit display in de cabine ook de actieve functies, bijvoorbeeld ingeschakelde elektrische functies. Het Jog Dial-bedieningselement stelt de gebruiker in staat om zeer fijngevoelig en energiezuinig te werken. Indien nodig kan de gebruiker het debiet van de hydraulische olie handmatig aanpassen met behulp van Jog Dial, hetgeen op het display te controleren is. Dit betekent dat elk aanbouwdeel wordt bediend met de individueel vereiste hoeveelheid hydraulische olie. Dit verhoogt de efficiëntie en beschermt de aanbouwdelen tegen overbelasting.

Bewezen allrounder met nóg krachtigere prestaties

Met het nieuwe model van de bewezen WL34 wiellader biedt Wacker Neuson een nóg krachtigere allrounder die geschikt is voor een breed scala aan transporttaken. De update van de machine zorgt dat de wiellader nog productiever in te zetten is: door de verhoogde kieplast van maximaal drie ton is de wiellader bijzonder stabiel, waardoor het nóg veiliger werken is met de machine. Klanten profiteren van de verbeterde prestaties en tegelijkertijd van de gebruikelijke compacte afmetingen: het nieuwe model heeft bijvoorbeeld ook een doorrijhoogte van minder dan 2,2 meter (met lage canopy). Dit maakt de machine ideaal voor werkzaamheden in binnenruimtes zoals hallen en garages, maar ook voor taken in de wegenbouw en in de tuin- en landschapsbouw. Daarnaast is de wiellader standaard uitgerust met een ruime comfortcabine, wat ervoor zorgt dat bestuurder kan werken zonder moe te worden. Bovendien profiteren bedrijven van het korte en efficiënte onderhoud, mogelijk gemaakt door de praktisch geplaatste servicetoegangen.

Meer informatie kunt u vinden op: www.wackerneuson.com/wheelloaders

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details