Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De spanning opvoeren richting Bauma-beurs
Voorbeeld uit de volledig nieuwe serie ULM-verreikers.

De spanning opvoeren richting Bauma-beurs

Mediacampagne over elektrische energie ondersteunt Oxygen-label

Met de slogan “Reduce your emissions, raise your standards” wil Manitou de wereld duidelijk maken dat het de energietransitie serieus neemt. Tijdens materieelvakbeurs Bauma gaan we dat ervaren bij de preview van maar liefst zeven nieuwe elektrische modellen. Maar Manitou heeft de professionele gebruiker nog veel meer te bieden.

Bij het verduurzamen van de vloot hoort ook de lancering van de roterende verreiker MRT 2260e. (03 manitou MRT-2260e.jpg)

Op de Bauma-stand gaan we naast nieuwe elektrische machines, zoals hoogwerker 200 ATJE 4W en verreiker MT 625e, ook voorbeelden zien van de fors uitgebreide reguliere serie MLA knikladers, de volledig nieuwe serie ULM-verreikers en de stappen die zijn gezet in digitalisering en bij het onderhoud en opleidingen. Maar laten we bij de actuele trend van elektrificering beginnen:

In maart van dit jaar lanceerde de Manitou Group een internationale mediacampagne over elektrische energie, ter ondersteuning van het Oxygen-label. Dat is bedoeld voor Manitou-producten met een lage of in het geheel geen uitstoot. De campagne vindt van 24 tot 30 oktober zijn hoogtepunt in München, wanneer daar de grootste materiaalvakbeurs ter wereld wordt gehouden.

De serie traditionele knikladers wordt uitgebreid met twaalf nieuwe modellen onder de merknamen Gehl AL (Articulated Loader) en Manitou MLA (Manitou Loader Articulated).

Elektrische hoogwerkers

Manitou versterkt de Oxygen-strategie met de nieuwe 200 ATJE 4W knikarm met continue rotatie. Die heeft dezelfde opbouw als de 200 ATJ E 2WS, maar dankzij de vierwielbesturing een betere manoeuvreerbaarheid. Het hefvermogen bedraagt 250 kg. De elektrificering zorgt voor maar liefs 24 % lagere eigendomskosten (TCO) dan bij een brandstofmotor. Ook van de giekversies 160 ATJ E en 180 ATJ E worden elektrische modellen getoond. Ze hebben minimaal dezelfde capaciteit als modellen met brandstofmotor, tot 250 kg hefvermogen en eveneens een lagere TCO.

De 120 AETJ is grotendeels opnieuw ontworpen. Door de elektrificering ook hier een lagere TCO en verhoogde platformcapaciteit van 230 kg. Het is een echte binnendraaier en hij kreeg een nieuw kleurenscherm op het bedieningspaneel.

Manitou versterkt de Oxygen-strategie met de nieuwe 200 ATJE 4W knikarm met continue rotatie.

Elektrische verreikers

Andere primeur op de stand wordt het prototype van de MT 625e, een nieuwe elektrisch verreiker met lithium-ion batterijen. De eerste leveringen staan gepland voor 2023. Bij het verduurzamen van de vloot hoort ook de lancering van de roterende verreikers MRT 2260e en 2660e. Die zijn verkrijgbaar als hybride of volledig elektrisch, waarbij keuze is uit 1 of 2 lithium-ion batterijen of een versie met 1 batterij en een ‘range extender’.

De nieuwe MLA-laders hebben een bijzonder robuust ontwerp en een hoog off-roadvermogen.

Serie knikladers uitgebreid

Bij de traditionele knikladers schuilt het nieuws in de enorme uitbreiding met twaalf nieuwe modellen, hetgeen het totaal brengt op 22. Die zijn allemaal verkrijgbaar onder de merknamen Gehl AL (Articulated Loader) en Manitou MLA (Manitou Loader Articulated). De nieuwelingen bieden een laadvermogen van 700 kg tot 1,5 ton bij een hefhoogte tussen 2,50 m (korte arm) en 3,07 m (lange arm). Om voor elk model een aangepast prestatieniveau te kunnen bieden zijn de series 2 en 3 uitgerust met een Stage V-motor van 25 pk, en de series 4 en 5 met een Stage V-motor van 48 pk.

De nieuwe MLA-laders hebben een bijzonder robuust ontwerp en een hoog off-roadvermogen (door vierwielaandrijving en profielbanden). Dankzij het differentieelslot op de voor- en achteras bieden ze optimale trekkracht (zelfs op modderige grond). De MLA’s zijn uitgerust met een 45 graden knikmechanisme voor een optimale besturing, ook in krappe ruimten. De knikladers zijn nagenoeg overal inzetbaar, mede door de zeer ruime keuze aan aanbouwdelen: van bakken, vorken en balenklemmen tot egaliseerders en vijzels.

De MT 625e is een nieuwe elektrisch verreiker met lithium-ion batterijen. De eerste leveringen staan gepland voor 2023.

Digitalisering en onderhoud

Manitou Group boekt ook vooruitgang op het vlak van digitalisering, met initiatieven zoals de myManitou en myGehl apps, waarmee gebruikers hun machines op afstand kunnen beheren. Bovendien gaat Manitou QR-codes aanbrengen in de cabines, zodat gebruikers rechtstreeks toegang hebben tot de documentatie van elk model.

Tijdens Bauma wordt ook het Reviv’Oil-programma voorgesteld, dat bij het onderhoud de kosten moet verlagen. Reviv’Oil gaat de preventieve filtratie van de hydraulische olie vergemakkelijken, omdat is gebleken dat circa 70 % van de hydraulische storingen is te wijten aan te veel deeltjes in de olie.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details