Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De Volvo FH met I-Save wordt nog efficiënter en is tot 10 procent zuiniger

De Volvo FH met I-Save wordt nog efficiënter en is tot 10 procent zuiniger

De Volvo FH met I-Save wordt nu gelanceerd in een nog zuinigere versie die de brandstofkosten tot tien procent kan verlagen. Dit betekent een aanzienlijke verbetering van drie procentpunten ten opzichte van de vorige generatie.

“Een lager brandstofverbruik en daardoor ook een kleinere CO2-uitstoot zijn cruciaal voor elk transportbedrijf, vooral voor bedrijven voor internationaal transport. Met de nieuwe Volvo FH met I-Save bieden we transporteurs nog meer mogelijkheden om hun bedrijfskosten en de impact op het milieu te verminderen”, zegt Jessica Sandström, Senior Vice President Product Management bij Volvo Trucks.

De nieuwe Volvo FH met I-Save maakt deel uit van het nieuwe Europese productgamma van Volvo Trucks dat dit voorjaar werd gelanceerd. I-Save bevat veel brandstofbesparende oplossingen, waarvan de belangrijkste de Volvo D13TC-motor is. De 13-liter turbomotor van Volvo, die begin 2019 werd gelanceerd, is de zuinigste motor van het bedrijf tot nu toe.

t2020_0184-kopieren

Met de lancering van de eerste generatie Volvo FH met I-Save in 2019, toonde Volvo Trucks aan dat deze oplossing de brandstofkosten – diesel en AdBlue – tot zeven procent kan verlagen in vergelijking met een truck zonder I-Save die is uitgerust met een conventionele 13-liter motor van Volvo. Dit cijfer is bevestigd door onafhankelijke tests en door ervaringen van klanten.

“De combinatie van laag brandstofverbruik, lage geluidsniveaus en goede rijeigenschappen heeft een zeer positieve respons opgeleverd. Veel vervoerders zien de Volvo FH met I-Save als een hulpmiddel om hun ecologische voetafdruk te verkleinen”, zegt Jessica Sandström.

Met de nieuwe generatie Volvo FH met I-Save hebben de productontwikkelaars van Volvo Trucks het brandstofverbruik nog verder verlaagd. Via software-updates op basis van de analyse van gebruikersgegevens is het evenwicht tussen brandstofverbruik en rijeigenschappen verfijnd en geoptimaliseerd, wat een verdere verlaging van het brandstofverbruik oplevert bij het rijden in Eco-modus.

t2020_0184-kopieren

Naast een upgrade van I-Save heeft de nieuwe Volvo FH een meer aerodynamisch ontwerp. Om nog meer brandstof te besparen heeft I-See nu een nieuwe functie waarmee de truck kan detecteren wanneer het efficiënt is om de motor een beetje op te laten lopen en vervolgens vrij te laten draaien, zelfs op wegen die er vlak uitzien voor het menselijk oog.

“Dit resultaat betekent dat vervoerders die voor de nieuwe Volvo FH met I-Save kiezen, hun brandstofverbruik tot tien procent kunnen verlagen in vergelijking met een gewone Volvo FH die uitgerust is met onze 13-liter motor met Euro 6 stap D*. In de praktijk kan er nog meer brandstof worden bespaard, aangezien de meeste klanten die de nieuwe Volvo FH met I-Save kopen, omschakelen van oudere trucks met een hoger brandstofverbruik”, legt Jessica Sandström uit.

Brandstofzuinig met uitstekende rijeigenschappen

De nieuwe Volvo FH met I-Save is niet alleen een grote stap voorwaarts qua brandstofverbruik. Het geoptimaliseerde koppel binnen een breed toerentalbereik resulteert in soepel rijden en levert het nodige vermogen om een hoge en constante gemiddelde snelheid te behouden, zelfs bij uitdagende topografie.

“We maken het gemakkelijker en comfortabeler om zuinig te rijden, zelfs op heuvelachtige wegen. De chauffeursomgeving van topklasse in de nieuwe Volvo FH helpt chauffeurs ook om tijdens hun hele shift optimaal te blijven presteren”, besluit Jessica.

Kijk hoe het brandstofverbruik van de Volvo FH met I-Save getest wordt door een Duitse journalist van een automagazine op de Green Truck Award-testroute ten noorden van München

Feiten, nieuwe Volvo FH met I-Save

• De nieuwe Volvo FH met I-Save is vanaf september 2020 te bestellen in Europese markten

• 13-liter motor van Volvo met Turbo Compound-technologie (Volvo D13TC) met 460 pk (2.600 Nm) of 500 pk (2.800 Nm)

• I-See op basis van kaarten – gebruikt informatie over de geplande route om de kinetische energie van de truck te gebruiken

• I-Shift-schakelsysteem met geoptimaliseerde software voor internationaal transport (Eco-modus)

• I-Cruise met I-Roll die de snelheid aanpast om het brandstofverbruik te beperken

• Zuinige achteras

• Stationair stoppen

• Variabele stuurbekrachtigingspomp

• Volledig spoilerpakket

*Het verschil in brandstofverbruik wordt berekend door de kosten van diesel en AdBlue voor I-Save te vergelijken: D13TC Euro 6 stap D met het Long Haul Fuel Package, met D13 eSCR Euro 6 Step D zonder het Long Haul Fuel Package. Het werkelijke brandstofverbruik varieert op basis van vele factoren, zoals de ervaring van de chauffeur, het gebruik van cruisecontrol, de voertuigspecificaties, voertuigbelasting, werkelijke topografie en huidige weersomstandigheden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details