Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
DHL Freight en Volvo Trucks bundelen hun krachten om de overgang naar fossielvrij wegtransport over langere afstanden te versnellen

DHL Freight en Volvo Trucks bundelen hun krachten om de overgang naar fossielvrij wegtransport over langere afstanden te versnellen

Tot nu toe worden elektrische vrachtwagens voornamelijk gebruikt voor kortere afstanden binnen steden en stedelijke gebieden. Nu zijn DHL Freight en Volvo Trucks een project gestart dat zich richt op zwaar transport over langere afstanden.                   De samenwerking omvat exclusieve, wereldwijde eerste piloottests van een volledig elektrische Volvo FH-truck met treingewichten tot 60 ton. Vanaf maart rijdt de truck tussen twee logistieke terminals van DHL Freight in Zweden, een afstand van ongeveer 150 km. Tijdens de proef doen Volvo en DHL belangrijke ervaring en informatie op over het opzetten en exploiteren van een adequate laadinfrastructuur. De verzamelde inzichten zullen helpen bij het optimaliseren van de juiste balans tussen gereden afstand, laadgewicht en oplaadpunten in het dagelijkse vrachtvervoer over de weg.

DHL werkt actief samen met Volvo Trucks aan het verkleinen van hun ecologische voetafdruk, waarbij duurzaamheid een integraal onderdeel is van de bedrijfsstrategie.

“Ons doel is om alle logistiek gerelateerde emissies tot nul terug te brengen. Om dit te bereiken zijn al belangrijke mijlpalen bereikt: vergeleken met 2007 is de CO2-efficiëntie van onze Groep met 35% verbeterd. Tijdens deze reis hebben we echter innovatieve technologische oplossingen en sterke partnerschappen nodig. Ik ben ervan overtuigd dat onze sterke samenwerking met Volvo Trucks, een van de belangrijkste vrachtwagenmerken ter wereld, ons zal ondersteunen bij het behalen van onze ambitieuze milieudoelstellingen in de wegtransportsector ”, zegt Uwe Brinks, CEO bij DHL Freight.

Volvo Trucks stimuleert de noodzakelijke verschuiving naar fossielvrij transport door  de overgang naar elektrificatie zo naadloos en efficiënt mogelijk te maken. Dit wordt gedaan door elk aspect van het ecosysteem voor elektrificatie in overweging te nemen, inclusief opladen, routeplanning, voertuigen, service en andere ondersteuning.

“De transportsector verandert snel en duurzaam zijn is een steeds belangrijker zakelijk voordeel voor veel van onze klanten. We bieden effectieve transportoplossingen die helpen bij een snelle transitie naar fossielvrije brandstoffen zoals elektriciteit.               We hebben een langdurige relatie met DHL. Hun brede en wereldwijde expertise in logistiek stelt ons in staat om de voorwaarden te bestuderen om vooruitgang te boeken met deze technologieverschuiving, en deze aan te passen aan de behoeften van de klant en hun type transportoperatie “, zegt Roger Alm, President bij Volvo Trucks.

DHL Freight stimuleert actief verschillende duurzame en fossielvrije technologieprojecten en heeft een klimaatgericht verzendprogramma in Zweden geïntroduceerd. Klanten die het programma gebruiken, betalen een vaste toeslag voor elk verzonden pakket of elke pallet en de inkomsten die uit de toeslagen worden gegenereerd, worden volledig geïnvesteerd in schone technologieën binnen het Zweedse netwerk.

“De logistieke sector staat voor een enorme uitdaging, die tegelijkertijd ook een grote kans biedt: het koolstofarm maken van vrachtvervoer. De samenwerking met Volvo Trucks helpt DHL Freight om een nog grotere rol te spelen in de overgang naar duurzame alternatieven en is een ander belangrijk bewijs van onze langetermijnstrategie voor klimaatneutraal transport ”, legt Robert Zander, CEO van DHL Freight Zweden, uit.

De Volvo FL Electric- en Volvo FE Electric-trucks voor stadsdistributie zijn nu al in serieproductie. DHL Supply Chain heeft onlangs een nieuwe Volvo FL Electric in Londen in gebruik genomen en daarmee de eerste speciaal gebouwde volledig elektrische Volvo-truck voor stadsdistributie in het VK geïntroduceerd.

Eind vorig jaar startte Volvo Trucks in Noord-Amerika met de verkoop van de VNR Electric en dit jaar markeert de verkoop in Europa van het assortiment elektrische producten voor zwaar gebruik.

“Onze belofte is dat ons volledige verkoopassortiment voor vrachtwagens uiterlijk in 2040 fossielvrij zal zijn”, besluit Roger Alm.

Project feiten:

• Het DHL-Volvo-project start in het eerste kwartaal van 2021 en maakt deel uit van  REEL, een initiatief van het Zweedse innovatiebureau Vinnova om de overgang naar een geëlektrificeerd vrachtvervoersysteem te promoten.
• De route is tussen de steden Göteborg en Jönköping in Zweden, wat een afstand van 150 km is in één richting.
• Het opladen gebeurt bij DHL in Jönköping en het Volvo Truck Center in Göteborg.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details