Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Duik mee in de wereld van geopositionering, grondverzet en bestrating.

Duik mee in de wereld van geopositionering, grondverzet en bestrating.

Met Topcon software en machinesturing als rode draad.

Topcon Positioning Belgium is maar wat graag opnieuw van de partij op MATEXPO, dé vakbeurs voor bouwmaterieel te Kortrijk. En niemand zal stand A22 aan zich voorbij laten gaan. Van een BIM-wall, een Topcon kraan met MC Mobile GPS/LPS tot een TopconOperatorDay… Als specialist in totaaloplossingen op het gebied van precisieplaatsbepaling binnen de bouw en topografie dompelt Topcon elke beursbezoeker voor de volle 100% onder in de wereld van geopositionering, grondverzet en bestrating.

Opnieuw present

“Door de Corona nasleep en de strenge richtlijnen vanuit het hoofdkantoor in Japan konden we tijdens de vorige editie niet aanwezig zijn”, zegt Bruno Van Belle, Managing Director Topcon Positioning Belgium. “We staan dan ook te popelen om dit jaar onze innovaties voor te stellen en vooral om dat o zo belangrijke contact met onze klanten én partners aan te gaan.”

En dit contact met de partners zal er wel van heel dichtbij zijn. Vanaf de Topcon stand heeft het team snel toegang tot de partnerstanden, een ideale ligging. Topcon kan geïnteresseerden snel doorsturen naar zijn partners en wie software voor machinesturing nodig heeft, komt vanaf een partnerstand snel bij Topcon terecht. “Daarvoor staan we nu eenmaal: duurzame partnerships waarin beide partijen elkaar versterken om zo de meest kwalitatieve service aan eindklanten aan te bieden – dit voor, tijdens en na de verkoop.”

3 werelden in beeld

Topcon is van alle markten thuis. Dat het bedrijf zelf in staat is om op maat gemaakte software oplossingen te ontwikkelen, voor om het even welk machinemerk, maakt de mogelijkheden oneindig. Daarbij zet het bedrijf steeds weer in op efficiëntie, gebruiksgemak en veiligheid, voor elkeen in de flow.

Op de stand worden drie hoofdsectoren uitgelicht:

  • Geopositionering

De Topcon positioneringstechnologie staat bekend om haar gebruiksgemak en ongeëvenaarde flexibiliteit. Elke landmeter, ingenieur of projectmanager voltooit zijn projecten op tijd en binnen budget met deze nauwkeurige landmeetkundige tools

Een bestseller in het gamma van totaalstations en GPS meetstokken is de GCX3. Deze compacte en gebruiksvriendelijke GPS-antenne vormt samen met de 3D laser LN-150 een hot item op de heuse Topcon BIM-wall.

Hier toont Topcon welke meerwaarde een GEO instrument kan hebben voor building construction waarbij we onze gebruikers helpen dure fouten in bouwconstructies te voorkomen en perfect volgens plan te bouwen. Dankzij een naadloze integratie binnen de reeds bestaande eigen softwaresystemen van de gebruiker, zo brengt Topcon BIM-ontwerpen tot leven.

  • Grondverzet

Met de Topcon oplossingen voor grondverzet kan elke aannemer plannen, uitvoeren en controleren, op kantoor en daarbuiten.

De 3-in-1 MC-Mobile workflow – met GPS of LPS – verhoogt de efficiëntie van elke machinist op compacte machines. Via één tablet kan de operator zelfstandig taken opmeten, uitvoeren en bouwen. Zo kan men kleine en middelgrote bouwprojecten sneller afwerken met minder mankracht, een gebruiksvriendelijk geschenk bij de steeds moeilijkere zoektocht naar geschoolde operatoren. Ideaal voor kleinschaligere projecten binnen landscaping, het aanleggen van parkings of zwembaden, nutsvoorzieningen en zoveel meer.

Voor de grote en complexe projecten is er dan weer de MC-Max machinecontrole voor bulldozers (MC-Max Dozer) en graafmachines (MC-Max Excavator). Deze sturingssystemen kunnen op elke machine worden geïmplementeerd, elke machine of bulldozer werkt hierdoor optimaal voor elk project, met alle tools voor volledige controle vanuit de cabine. Dankzij de unieke autotilt- en rotatiefunctie kunnen bovendien complexe profielen in een handomdraai gegraven worden.

Daarnaast introduceert Topcon Aptix. Met dit nieuwe platform stroomlijnt elke bouwprofessional al zijn projectflows. Aptix weet namelijk softwaretoepassingen van derde partijen perfect te koppelen zodat men de meest accurate data verkrijgt, op elk moment.

  • Bestrating

De nieuwste divisie, paving, biedt workflowoplossingen met ongeziene precisie van A tot Z. Topcon is ervan overtuigd dat efficiëntie, gebruiksgemak en veiligheid het leven van elkeen kan vereenvoudigen, niet enkel op de werf maar ook naar real-time opvolging en rapportering van projecten toe.

De aanleg van duurzame wegen vraagt een kwalitatieve voorbereiding en uitvoering. Smoothride laat de aannemer de weg zelf in kaart brengen via een RD-M1 scanner. Zonder te hoeven rondlopen, krijgt hij zo een 3D-model dat in de machine kan worden ingelezen. Efficiëntie en veiligheid troef!

mmGPS, Thermal Mapper en Intelligent Compaction ondersteunen de aannemer in de uitvoeringsfase: niveaubepaling en laagdiktes tot op de millimeter in combinatie met de perfecte asfalttemperatuur en het aantal walsovergangen. De operator kan alle parameters perfect instellen, opvolgen en bijsturen waar nodig om zo tot het ultieme resultaat te komen.

Met Pavelink, een toepassing in de cloud optimaliseert de aannemer zijn volledige asfalteringsproces om gegevens uit te wisselen, logistiek te plannen en de kwaliteit te garanderen. Hij krijgt een duidelijk inzicht in digitale weegbonnen, aankomsttijden en geniet ten allen tijde van real-time informatie. Door deze inzichten weet de aannemer continu de beste keuzes te maken wat efficiëntie ten goede komt.

#TopconOperators day

“We vinden het belangrijk om met operatoren zelf in gesprek te kunnen gaan. Zij staan dagelijks in de praktijk en kunnen ons de beste feedback bezorgen. En deze terugkoppeling gebruiken we graag om nieuwe oplossingen uit te werken, antwoorden voor de mensen in het werkveld,” zo Bjorn Andelhofs, Marketing Manager Topcon Belgium.

Vandaar de warme uitnodiging om op vrijdag 8 september de Topcon stand te bezoeken. Dan is het selfie time! Wie op de stand een selfie neemt bij de Topcon kraan en deze deelt via sociale media met vermelding #topconoperators, maakt kans op een Topcon biertje.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details